“Peygamberimiz ve Aile” konulu konferans düzenlendi

Bartın İl Müftülüğü’nce 2019 Yılı “Mevlid-i Nebi Haftası” dolayısıyla “Peygamberimiz ve Aile” konulu seminer düzenlendi. Düzenlenen seminerde yapılan konuşmalarla “ailenin önemine” vurgu yapıldı.
Bu haber 2019-11-13 16:33:56 eklenmiş ve 174 kez görüntülenmiştir.

 

 

Aydın Geçgen

 

Bartın İl Müftülüğü tarafından 2019 Yılı “Mevlid-i Nebi Haftası” dolayısıyla “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferans düzenlendi.

Emekli Baş Vaiz Mustafa Akgül’ün konuşmacı olarak katıldığı konferansa, başta Bartın Valisi Sinan Güner olmak üzere, İl Müftüsü Abdülcelil Çakar, İl Müftü Yardımcısı Hulusi Güner, il kurum amirleri, şube müdürleri, vaizler, Kur’an kursu öğreticileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yalı Bulut Düğün Salonu’nda gerçekleşen program, tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından, Din Görevlisi Hüseyin Soyal’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

“Aile hayatın başlangıç noktasıdır”

 

Ardından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Bartın İl Müftüsü Abdülcelil Çakar, “Yüce Rabbimizin en güzel nimetlerinden olan aile, insanoğluna huzur ve sükûnet veren, çocuklar ve temiz rızıklarla güzelleşen kutsal bir birlikteliktir. Aile, Rabbimizin yeryüzündeki ayetlerinden biri olup onun rahmeti ile sevgi, saygı, şefkat ve muhabbete erişen bir kurumdur. Bireyleri olumsuzluklara, tehlikelere karşı koruyan sağlam ve güvenli bir limandır. Aile, toplumun en küçük fakat en önemli yapıtaşı, hayatın bütün aşamalarına etki eden başlangıç noktasıdır. Küreselleşen dünyada aileyi hedef alan ve aile içinde yaşanan sorunlar hepimizi etkilemekte, sadece bugünümüzü değil geleceğimizi de tehdit etmektedir. Kitle iletişim araçlarının gelişimi değer ve sınır tanımaksızın aile mahremiyetini, aile bireylerinin haklarını ve ailenin saygınlığını zedeleyebilmektedir. Sadakatsizlik, vefasızlık, tahammülsüzlük, bilinçsizlik ve şiddet gibi sebeplerle ailelerimiz ciddi anlamda zarar görmektedir. Dolayısıyla ailenin kurulması, korunması ve sağlıklı bir şekilde geleceğe taşınması için çözüm üretmek hepimizin sorumluluğudur. Bu bağlamda Kur’an ve sünnetten beslenen sağlam referanslarla ve değişmez sabitelerle bugünün ailelerine yol gösterecek akademik çalışmalara ihtiyaç vardır. Diyanet İşleri Başkanlığımız, öteden beri özelde milletimiz genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, böylece toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı görev kabul etmektedir. Bu bağlamda 2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası teması ‘Peygamberimiz ve Aile’ olarak belirlenmiştir.” dedi.

 

“Sağlam toplum, sağlıklı aile yapısıyla mümkün”

 

İl Müftüsü Çakar’ın açılış ve selamlama konuşmasının ardından kürsüye çıkan emekli Baş Vaiz Mustafa Akgül de aile konulu konuşmasında oldukça önemli başlıklara değindi.

Özellikle de içinde bulunduğumuz çağda hızla değer kaybeden aile kavramına her zamankinden daha sıkı sarılıp değer vermemiz gerektiğine vurgu yapan Akgül, geçmişte düşük seviyelerdeki boşanma oranlarının günümüzde hızla arttığına dikkat çekti.

Başta Din Görevlileri olarak herkese çok önemli görevler düştüğünü belirten Akgül, “Her zamankinden daha çok çalışarak aile yapısının sağlam temellere oturtulmasını sağlamamız ve elbirliğiyle aile kavramını hak ettiği değere tekrardan kavuşturmamız gerekiyor. Aile kavramını yitiren toplumlar ayakta kalamaz. Sağlam bir toplum, sağlıklı bir aile yapısıyla mümkündür.” dedi.

Bartın Valisi Sinan Güner ile İl Müftüsü Abdülcelil Çakar’ın Emekli Baş Vaiz Mustafa Akgül’ e hediye takdimi ile program sona erdi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Müftülüğü Mevlid-i Nebi Haftası Peygamberimiz ve Aile
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›