Bartın-Arıt yolu 200 milyon TL’yi aşıyor

Arıt’ta ziyaretlerde ve incelemelerde bulunan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, “Arıt yolunun sadece Çöme boğazı geçişinin maliyeti 100 milyon TL’yi aşıyor. Zor arazi şartları nedeniyle çok sayıda menfez, duvar ve sanat yapılarına sahip olan Bartın-Arıt yolu ve Aydın Köyü’ne kadar tamamı kamulaştırma bedelleri hariç 200 milyon TL’yi aşıyor.” dedi.
Bu haber 2019-11-12 16:37:56 eklenmiş ve 810 kez görüntülenmiştir.

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, beraberindeki AK Parti Bartın İl Başkanı Turan Kalaycı, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun ve bazı teşkilat mensuplarıyla birlikte Bartın Merkez Arıt’ı ziyaret ederek, esnaflara hayırlı işler diledi. Arıt bölgesi muhtarlarıyla da bir araya gelen Tunç, devam eden Arıt-Bartın yolundaki çalışmaları da inceleyerek çalışanlara kolaylıklar diledi.

 

Muhtarlarla buluştu

 

Milletvekili Tunç, Arıt’a yaptığı ziyaretler kapsamında Bartın Arıt ve çevre köylerinin muhtarları ile bir araya gelerek, KÖYDES programı başta olmak üzere, hükümetlerinin ve İl Özel İdaresi’nin bölgeye yönelik çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Arıt Kapalı Spor Salonu’nun tamamlanarak hizmete açıldığını belirten Tunç,  Arıt ve çevre  köylerine hizmet veren Arıt Aile Sağlığı Merkezi, 112 acil istasyonu başta olmak üzere Arıt çayı  taşkın koruma çalışmalarının tamamlandığını, Arıt'ın kanalizasyon, içme suyu çalışmalarını, alt ve üst yapı çalışmalarını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

 

“Sadece Çöme Boğazı geçişinin maliyeti 100 milyon TL’yi aşıyor”

 

Bartın-Arıt yolu çalışmaları hakkında bilgiler verdiği toplantıda Tunç, “Bartın-Çöme Boğazı Arıt yolunun en çetin kesimi. Meydana gelen heyelan sonrasında bu kesim için ayrıca ihale yapıldı, fora kazıklarla güçlendirilen yolun bu kesiminde jeoduvarlar yapılarak yol hizmete açıldı. Arıt yolunun sadece Çöme boğazı geçişinin maliyeti 100 milyon TL’yi aşıyor. Zor arazi şartları nedeniyle çok sayıda menfez, duvar ve sanat yapılarına sahip olan Bartın-Arıt yolu ve Aydın Köyü’ne kadar tamamı kamulaştırma bedelleri hariç 200 milyon TL’yi aşıyor.” dedi.

 

Arıt-Bartın yolu inşaat çalışmaları devam ediyor

 

Milletvekili Tunç Arıt-Bartın yolundaki  devam eden inşaat çalışmalarını ziyaret ederek, çalışanlara kolaylıklar diledi.

Yaptığı açıklamada Aydınlar-Arıt yolunu tamamlandığını fakat Bartın-Arıt Karayolu çalışmalarında yüklenici firmadan kaynaklanan gecikmeler olduğunu dile getirirken “Firmanın iflas etmesi nedeniyle çalışmaların gecikti yeniden yolu ihale ettik fakat mahkeme süreçleri uzadığı için gecikmeler oldu, süreç tamamlandı inşaat çalışmaları yeniden başladı.” dedi.  

Muhtarlar ve Arıtlı vatandaşlar ziyaretlerinden dolayı ve Arıt ve çevre köylerine yapılan yatırımlar için Milletvekili Tunç’a teşekkür etti.

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Arıt Arıt yolu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›