Bin 250 TL’ye kadar destekleme ödemesi yapılacak

Deniz ve içsularda geleneksel kıyı balıkçılığı verilerinin güncellenerek kayıt altına alınması ve sürdürülebilir yönetiminin sağlanması amacıyla 0-4,99 metre boy aralığındaki gemiler için 750 TL, 5-7,99 metre boy aralığındaki gemiler için bin TL, 8-9,99 metre boy aralığındaki gemiler için de bin 250 TL destekleme ödemesi yapılacak.
Bu haber 2019-11-12 16:35:25 eklenmiş ve 350 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Tarım ve Orman Bakanlığının hazırladığı Geleneksel Kıyı Balıkçılığının Kayıt Altına Alınması ve Desteklenmesi Tebliği 8 Kasım tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Deniz ve içsularda geleneksel kıyı balıkçılığı verilerinin güncellenerek kayıt altına alınması ve sürdürülebilir yönetiminin sağlanması amacıyla balıkçı gemisi sahiplerine destek verilecek.

Deniz ve içsularda geleneksel kıyı balıkçılığı sosyo-ekonomik verilerinin güncellenerek kayıt altına alınması ve sürdürülebilir yönetiminin sağlanması amacıyla balıkçı gemisi sahiplerine yapılacak desteklemeye ilişkin iş ve işlemlerle ilgili usul ve esasların düzenlendiği Tebliğ, su ürünleri avcılığı faaliyetinde bulunmak üzere; Su Ürünleri Bilgi Sistemi (SUBİS)’nde kayıtlı, Tebliğin yayımlandığı tarihte geçerli Balıkçı Gemileri İçin Su Ürünleri Ruhsat Tezkeresine sahip, denizlerde on metreden küçük (10 metre hariç) balıkçı gemileri ile içsulardaki tüm balıkçı gemilerini kapsıyor.

 

Destekleme başvuruları 22 Kasım’a kadar yapılacak

 

Desteklemeden yararlanmak isteyen balıkçı gemisi sahipleri veya yetkilisi, Tebliğin yayımı tarihinden itibaren 22 Kasım Cuma günü mesai saati bitimine kadar gemisinin ruhsat tezkeresinin düzenlendiği il/ilçe müdürlüklerine Tebliğ ekinde yer alan Geleneksel Kıyı Balıkçılığının Kayıt Altına Alınması ve Desteklenmesi Tebliğinden Yararlanacaklar İçin Dilekçe ve ekleriyle, şahsen müracaat edecekler.

 

Başvurular başladı

 

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulsetter Bayram, kıyı balıkçılığı destekleme başvurularının başladığını belirterek desteklemeden yararlanmak isteyen balıkçı gemisi sahipleri veya yetkililerinin 22 Kasım Cuma günü mesai saati bitimine başvurularını yapmaları gerektiğini söyledi. Bayram, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Deniz ve içsularda geleneksel kıyı balıkçılığı verilerinin güncellenerek kayıt altına alınması ve sürdürülebilir yönetiminin sağlanması amacıyla balıkçı gemisi sahiplerine destek verilecek. Tarım ve Orman Bakanlığının hazırladığı Geleneksel Kıyı Balıkçılığının Kayıt Altına Alınması ve Desteklenmesi Tebliği, 8 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

Deniz ve içsularda geleneksel kıyı balıkçılığı sosyo-ekonomik verilerinin güncellenerek kayıt altına alınması ve sürdürülebilir yönetiminin sağlanması amacıyla balıkçı gemisi sahiplerine yapılacak desteklemeye ilişkin iş ve işlemlerle ilgili usul ve esasların düzenlendiği Tebliğ, su ürünleri avcılığı faaliyetinde bulunmak üzere; Su Ürünleri Bilgi Sistemi (SUBİS)'nde kayıtlı, Tebliğin yayımlandığı tarihte geçerli Balıkçı Gemileri İçin Su Ürünleri Ruhsat Tezkeresine sahip, denizlerde 10 metre hariç on metreden küçük balıkçı gemilerini kapsamaktadır. Bu kapsamda 0-4,99 metre boy aralığındaki gemiler için 750 TL, 5-7,99 metre boy aralığındaki gemiler için bin TL, 8-9,99 metre boy aralığındaki gemiler için de bin 250 TL destekleme ödemesi yapılacaktır.

 

Boy uzunluğu esas alınacak

 

Desteklemeden yararlanmak isteyen balıkçı gemisi sahipleri veya yetkilisinin, 22 Kasım 2019 Cuma günü mesai saati bitimine kadar gemisinin ruhsat tezkeresinin düzenlendiği il/ilçe müdürlüklerine Tebliğ ekinde yer alan Geleneksel Kıyı Balıkçılığının Kayıt Altına Alınması ve Desteklenmesi Tebliğinden Yararlanacaklar İçin Dilekçe ve anket formu ile şahsen müracaat etmesi gerekmektedir. Anket formunu doldurmayan veya eksik dolduran balıkçılarımız destekleme ödemesinden faydalanamayacaktır.

Destekleme için balıkçı gemisinin Tebliğin yayımlandığı tarihteki SUBİS kayıtlarında yer alan en büyük boy uzunluğu esas alınacaktır.

İl/ilçe müdürlüğü tarafından balıkçı gemisinin Tebliğin yayımlandığı tarihte; Geçerli bir su ürünleri avcılık ruhsatına sahip olduğu, O tarihte balıkçı gemisi sahibi ve gemi boyu bilgileri, il/ilçe müdürlüğü kayıtlarından ve SUBİS'ten kontrol edilecek. Kontrol sonucunun uygun olması halinde müracaat işleme alınacaktır. Balıkçılarımıza önemle duyurulur.”

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü kıyı balıkçılığı destekleme
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›