Atıl durumdan cazibe merkezi haline geldi

Tersane Caddesi esnafıyla bir araya gelen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, göreve geldikleri tarihte atıl durumda kalan Yalı Bölgesi’ni yapılan düzenlemelerle cazibe merkezi haline getirdiklerini söyledi.
Bu haber 2019-11-12 16:22:13 eklenmiş ve 184 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Yalı Tersane Caddesi Esnafları ile çay içip sohbet etti.

Tersane Caddesi’nde faaliyet gösteren bir işletmede gerçekleşen sohbette Milliyetçi Hareket Partisi Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç hazır bulundu.  Esnaflarla birlikte çay içip sohbet eden Akın esnafların taleplerini dinledi.

Ziyarette konuşma yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Göreve geldiğimiz tarihte Yalı Bölgesi vatandaşlarımızın pek kullanmadığı atıl kalmış bir alandı. Yapmış olduğumuz düzenlemelerle bu bölgeyi cazibe merkezi haline getirdik. Özelikle havanın sıcak olduğu günlerde bu bölgede binlerce insan huzur içinde güzel vakit geçirme imkânı buluyor.  Daha önce insanların yürümekte bile zorluk çektiği bu alanda binlerce vatandaşımızın vakit geçiriyor olması bizleri fazlasıyla mutlu ediyor.  Yeni dönem projelerimiz arasında Tarihi Yalı iskelesi düzenlemesi var. Bu projemizin çalışmalarına başladık. İskelemizi eski haline getirilerek dönemin yaşam alanına uygun şekilde canlandıracağız. 2 bin 700 metrekare alanın tamamını aktif hale getireceğiz. Oturma alanları, Yalı Sevgi Parkı ile Gazhane Parkı’nı birleştiren yürüyüş alanı, 400 kişilik amfi, gıda satış stantları ve tur teknesinin yer alacağı İskelemizi Yalı’da bulunan belediyemize ait Taş Ev’in bahçesi ile birleştirilerek tamamlayacağız. Bölgeye çok yakışan, turizm açısından da çok büyük önem arz eden bir çalışma olacak. Burada ticaret yapan siz değerli dostlarımızın da düşünceleri bizler için çok önemli. Bizler Bartın Belediyesi olarak kanunlar ve imkanlar ölçüsünde sizlere her zaman destek olmaya çalıştık. Bundan sonra da ihtiyaç duyduğunuz her konuda yanınızdayız.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın Yalı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›