11 Kasım’da saat 11.11’de fidanlar toprakla buluştu

Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” sloganıyla düzenlenen fidan dikimi etkinliği kapsamında Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü’nde 3 bin 925 fidan toprakla buluşturuldu.
Bu haber 2019-11-11 16:03:50 eklenmiş ve 275 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan “Geleceğe Nefes” seferberliği çerçevesinde 11 Kasım saat 11.11’de 11 milyon fidan, Türkiye’nin 2023 noktasında toprakla buluşturuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen “Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde Bartın’da da Bartın Valiliği ve Orman Genel Müdürlüğü iş birliğinde Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü Spor Bilimleri Fakültesi önünde fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

 

Vali Güner: “Bartın ve Türkiye için büyük bir mutluluk”

 

Törende konuşan Bartın Valisi Sinan Güner, bu etkinlik için Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü’nün seçilmesinin simgesel bir anlamı olduğu ifade etti. Ormanlar bakımından önemli bir birikim sahibi olan Bartın’ın diğer illere göre 1-0 önde olduğunu ifade eden Vali Güner, “Bartın Valisi Sinan Güner “Cumhurbaşkanlığımızın yeni yönetim anlayışı içindeki strateji ve politikaları kapsamında düzenli olarak belli mevsimlerde bir faaliyeti başlatıyoruz. Özellikle Cumhurbaşkanımızın ve Cumhurbaşkanlığımızın vizyonu içerisinde yer alan belli düzen ve program içerisinde ileriye dönük ileriyi hedefleyen, geleceğimizi hedefleyen bir faaliyet olduğunu özellikle burada vurguluyor ve diğer bütün alanlarda olduğu gibi burada da önümüzü açan bize bu vizyonu gösteren Sayın Cumhurbaşkanımıza bu vesileyle saygılarımı arz ediyorum. Bugün burada ‘Toprağa Hayat Geleceğe Bir Nefes’ sloganıyla bu faaliyeti bütün katılımcılarla beraber inşallah yürüteceğiz. Burada her alanda katılımcının bulunması özellikle bu işin sahiplenilmesini simgesel yönden anlama açısından büyük önem arz ediyor. Toplumun bütün kesimleri tarafından böyle önemli bir faaliyetin üstlenildiğinin benimsendiğinin burada ispat edilmesi, gösterilmesi Bartın için ve Türkiye için büyük bir mutluluktur. Gelecekteki faaliyetlerin benimsenmesi ve desteklenmesi için önemli bir işarettir.

 

“Bartın 1-0 önde”

 

Özellikle Bartın Üniversitesi’nin kampüsünün seçilmesinde simgesel bir anlam var. Sadece boş bir alan anlamında değil Bartın Üniversitesi’ne Bartın ili olarak verdiğimiz değerin bir ifadesi olarak özellikle burayı tercih ettik. İnşallah önümüzdeki yıllarda Bartın için ayrılan sayıyı daha da artırarak daha büyük oranlarda Türkiye’de yine en önde giderek bu işi devam ettireceğiz. Çünkü bu bir günlük bir haftalık faaliyet değil bu vizyon artık devletimizin ve halkımızın sahiplendiği bir vizyon. Bartın, orman konusunda zaten bir birikim sahibi. Ormanla birlikte onun hem güzelliğini hem de ekonomik sonuçlarını benimsemiş bir ilimiz var. O nedenle aslında biz 1-0 önde başlamış oluyoruz. Bu nedenle önümüzdeki senelerde de en önde gidelim.” dedi.

 

Tunç: “Bartın, Üniversiteyle geleceğe nefes”

 

Bartın’ın kalkınmasında önemli bir lokomotif olan Bartın Üniversitesi’nin yeşil kampüsüyle de geleceğe nefes olacağını ifade eden AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da “Cumhurbaşkanımızın Genelgesiyle tüm yurtta artık 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edildi. Bundan sonra her yıl 11 Kasım’da geleceğe nefes olarak fidan dikme törenlerinde halk olarak hep birlikte seferber olarak fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Bütün Türkiye genelinde 11’i 11 geçe fidan dikmeye başlanıyor. Bugün bu törenin burada yapılması çok anlamlı. Bartın Üniversitemiz Bartın’ımızın geleceği, Bartın’ın kalkınmasında bir lokomotiftir. Burada Bartın Üniversitesi’nin kampüs alanının içerisinde böyle bir ormanın oluşturulması, yeşil bir kampüsün oluşturulması, Bartın’ın geleceğine de aynı zamanda üniversitesiyle birlikte bir nefestir. Bu nefese katkı verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Dünyada orman varlığı giderek azalıyor ama Türkiye’de orman varlığı dünyada azalmasına rağmen Türkiye’de artmaya devam ediyor. 15 yıl önce 21 milyar ağacımız varken bugün ağaç sayımız 26 milyara ulaştı. Bu kampanyalarla yeni oluşturulacak orman alanlarıyla bu kapasite daha da artacak. Bartın’ımızın zaten yüzde 60’ı ormanlarla kaplı. Mavi ile yeşilin buluştuğu nadir memleketlerden birinde yaşıyoruz. O yüzden Bartın ve üniversitemizin kıymetini bilmeliyiz. Üniversitemiz son günlerde çok büyük başarılara imza atıyor. Bütün spor dallarında Spor Bilimleri Fakültesi Türkiye’nin en başarılısı. Ben Rektörümün şahsında tüm akademisyen ve sporcularımızı kutluyorum. 57 madalya ile Türkiye birincisi olan bir eğitim yuvasının şu anda önündeyiz. Başarılar sadece sporlada kalmıyor geçtiğimiz hafta tüm medyada gördüğünüz gibi bilimsel alanda da parmak izinden cinsiyet tespit edebilecek bir başarıyı gösterebilen bilim adamları burada yetişiyor. İnşallah bunların devamı gelecek. Bunlar Bartın için büyük bir değer. Hep beraber sahip çıkmak durumundayız. Bugün geleceğe nefes programını Bartın Üniversitesi’nin kampüs alanı içerisinde gerçekleştiriyor olmamız da aslında Bartın’ın geleceğine sahip çıktığımızın da bir göstergesi.” diye konuştu.  

 

Rektör Uzun: “Bartın Üniversitesi ailesinin her bir bileşenine teşekkür”

 

Bartın Üniversitesi’nde bir yandan sürdürülebilir bir gelecek adına bilimsel çalışmalar yapılırken; diğer yandan ise yaşam kalitesi yüksek ve doğa dostu yerleşkeleri ile tüm topluma örnek olmaya gayret gösterildiğinin altını çizen Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından da ilan edilen ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ kapsamında düzenlenen ‘Fidan Dikim Etkinliği’nde bu özel günde aranızda bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. ‘Geleceğe Nefes’ seferberliğinde, bu özel günde 81 ilde 2023 noktada dikilecek 11 milyon fidan kampanyasına destek olarak ‘Bugün fidan, yarın nefes’ diyen siz değerli dostlarımızla bir arada olmaktan sevinçliyim. Ormanlar yeryüzündeki yaşamın sürekliliğini sağlamak açasından önemli bir yere sahiptir. Ancak, sanayileşmenin hız kazandığı günümüzde suyun, havanın, toprağın ve bunların oluşturduğu güzelliklerin korunması, önemi artan bir konu olarak karşımızda durmaktadır. İşte bu nedenle; bugünün ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ ilan edilmesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinasyonunda 81 ilde 3 saat içinde 11 milyon fidanın toprakla buluşması hem bir dünya rekoru hem de önemli bir bilincin yeniden filizlenmesidir. İşte bu noktada gösterdikleri hassasiyet dolayısıyla Bartın Üniversitesi ailesinin her bir bileşenine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Sosyal medya üzerinden başlatılan ve bir silsileyle sadece Bartın’da değil, Karabük, Kastamonu, Yozgat, Çankırı, İstanbul gibi illerimizde de ‘Geleceğe Nefes’ kampanyasının yaygınlaştırılmasına destek oldukları için teşekkür ediyorum. Kampanyaya gerek sahiplenme gerek ise bağış noktasında büyük destek vererek, Bartın’ın yüzde 100 kontenjana ulaşan ilk şehir olmasına katkı verdikleri için teşekkür ediyorum.

 

“Birçok yeniliği hayata geçiriyoruz”

 

Bir hususun daha altını çizmek istiyorum. Üniversitemizde bir yandan sürdürülebilir bir gelecek adına bilimsel çalışmalar yapılmaktayken; diğer yandan ise yaşam kalitesi yüksek ve doğa dostu yerleşkeleri ile tüm topluma örnek olmaya gayret gösterilmektedir. Bu kapsamda, yeşilin her tonuyla toprağa hayat, öğrencilerimize nefes olacak yeşil kampüs çalışmalarımıza da hız kesmeden devam ediyoruz. ‘Sürdürülebilir Yeşil Kampüs’ çalışmaları kapsamında birçok yeniliği hayata geçiriyoruz.  Doğaya saygılı, sürdürülebilir ve enerji tasarrufu konuları göz önünde bulundurularak yapılan çalışmalar kapsamında, içinde bulunduğumuz Kutlubey Yerleşkesine kazandırılan 110 bin metre kare yeşil alana farklı niteliklerde yetişkin 361 ağaçla süsledik ve süslemeye de devam ediyoruz. Orman Genel Müdürlüğümüz, Bölge Müdürlüğümüz ve Bartın Orman İşletme Müdürlüğümüzün destekleriyle dikilen ağaçlarla, zengin biyolojik çeşitliliğe sahip kampüs alanının çehresi daha da güzelleşiyor. Yağmur sularını biriktirerek oluşturduğumuz doğal göletin üst kısmına bugün dikilecek fidanlarla da  inanıyorum ki sadece birkaç sene sonra muazzam bir manzaraya şahitlik etmiş olacağız.

 

“Şükranlarımı sunuyorum”

 

Bu düşüncelerle; Üniversitemize gösterdikleri yakın ilgi ve desteklerinden dolayı Tarım ve Orman Bakanımız Doktor Sayın Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyorum. İhtiyacımız olduğu her anda yanımızda olarak bizlere destek veren Bartın Valimiz Sayın Sinan Güner’e, Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’a, Garnizon Komutanımız Deniz Kıdemli Albay Sayın Mustafa Çalışkan’a, Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın’a, Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Adem Aydemir ile Adalet Komisyonu Başkanımız Sayın Engin Şaffak’a teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey’e, Orman Bölge Müdürümüz Zekeriya Beyazlı ile Bartın Orman İşletme Müdürümüz Selahattin Yanık ve Orman İşletme Müdürlüğü personeline, tüm kamu kurum ile kuruluşlardan yöneticilerimize de teşekkür ediyorum. Toprağa hayat, canlılara nefes olan ülkemizin akciğerleri orman alanlarımızın arttırılması için bugün aramızda olan tüm konuklarımıza tekrardan hoş geldiniz diyor, saygılarımı sunuyorum.”

 

Yanık: “Bartın’da 8 ayrı lokasyonda fidan dikildi”

 

Bartın Üniversitesi’ndeki yeşil kampüs çalışmalarından da söz eden Bartın Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık ise Türkiye genelinde 11 milyon fidan dikimi olarak planlanan program kapsamında Bartın’da 8 ayrı noktada fidan dikim etkinliği gerçekleştirildiğini kaydetti. 3 bin 925’i Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü olmak üzere toplam 5 bin fidanın Bartın’da toprakla buluşturulduğunu ifade eden Yanık, şöyle konuştu:

“’Geleceğe nefes’ kampanyası dahilinde yapacağımız fidan dikim törenine hepiniz hoş geldiniz. Türkiye genelinde 11 milyon fidan dikimi olarak planlanan program kapsamında Bartın ili olarak biz de bugün 8 ayrı lokasyonda fidan dikiyoruz. Burada da 3 bin 925 adet fidanı toprakla buluşturacağız . Ayrıca geçen hafta içinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından imzalanan 2019/24 sayılı genelge ile 11 Kasım günleri ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Ana programın gerçekleşeceği bu yerin seçiminde bize her konuda desteğini esirgemeyen Sayın Valimize ve Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum. Sayın Valimizin bir programda zikrettiği gibi Bartın Üniversitesi öğretim görevlileri için bir işyeri öğrenciler için bir okul olabilir fakat Bartın’ımızın bir değeridir. Geçtiğimiz hafta içinde üniversitemizin bilim ve spor alanlarında ulusal ve uluslararası çapta başarılarına şahit olduk gurur duyduk, bu başarılarının daim olmasını diliyorum. Bu bilinç ve anlayışla bu program öncesinde Üniversitemiz Rektörü ve Orman Fakültesi hocaları ile birlikte Üniversitemiz kampüsünde bir ayı geçkin bir süre 2 adet ağaç sökme makinası çalıştırarak 361 adet boylu ağaç dikilerek Üniversitemizi güzelleştirmeye çalıştık.Bu çalışmada bize her türlü desteği esirgemeyen Sayın Bakanımıza ve Orman Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum. Program dahilinde bu sahaya 3 bin 925 dikilecektir. Fidan dikim programımız 11:11’de başlayacaktır. Programa katılımları ile bizleri onurlandıran sayın valimize sayın milletvekilimize , protokol üyelerine siyasi parti mensuplarına ve sivil toplum örgütü temsilcilerine hanımefendilere beyefendilere hoşgeldiniz diyor dikekeceginiz fidanların geleceğe nefes olmasını diliyorum.”

 

350 fıstıkçamı dağıtıldı

 

Konuşmaların ardından saat:11:11’de bin 50 fıstıkçamı, 770 selvi, bin ceviz, bin kestane, 30 leylandi, 40 ladin ve 35 sedir ile toplamda 3 bin 925 fidan toprağa dikildi. 350 fıstıkçamı dağıtıldı.

Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine Bartın Valisi Sinan Güner, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mustafa Çalışkan, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, İl Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş, Jandarma Komutanı Albay Fahri Semiz, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Rektör Yardımcıları, siyasi parti il başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler olmak üzere binlerce kişi katıldı.

 

Erdoğan: “Hedefimiz, zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkarmaktır”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında Ankara’nın Yenimahalle ilçesindeki Batıkent Çakırlar mevkiinde düzenlenen programa katıldı.

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün 81 vilayette 2023 ayrı noktada, aynı anda, saat 11.11’de, toplam 11 milyon fidan ve ağacın, “geleceğe nefes” olması ümidiyle toprakla buluşturulduğunu, hedeflerinin zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkarmak olduğunu söyledi. Toprakla buluşan her bir fidanın hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, fidanların dikiminde emeği geçenlere ve ağaç sevgisini bir seferberlik hâline dönüştüren vatandaşlara şükranlarını sundu.

“Geleceğe Nefes” seferberliğinin hedefleri aşarak dünyaya örnek olacak bir kampanyaya dönüştüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerinin de kampanyayı Çorum’dan takip ederek, kayıtlara geçireceğini bildirdi.

 

“Dikilen her fidan ve ağaç geleceğe bırakılmış büyük bir miras”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kampanyaya olan ilgi dolayısıyla 11 Kasım günü ve 11.11 saatini gelecek yıllarda da “Ağaç Günü” olarak değerlendirilmesi fikrinin ortaya çıktığını dile getirerek, 11 Kasım’ın “Millî Ağaçlandırma Günü” olarak ilan edilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararını geçen hafta imzaladığını hatırlattı. “İnşallah bundan sonra her yıl milletimiz, takvimler 11 Kasım’ı ve saat de 11.11’i gösterdiğinde, fidan dikmek üzere belirlenen alanlarda olacaktır.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dikilen her bir fidanın, ağacın geleceğe bırakılmış büyük bir miras olduğunu kaydetti.

 

Türk Milleti’nin bugün tarih yazdığını, istiklaline ve istikbaline yönelik saldırılara karşı verdiği mücadeleyle de tarih yazdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Terör örgütlerine karşı tarih yazıyor. Ekonomide, sanayide, ihracatta, turizmde, her alanda tarih yazıyor. İşte burada olduğu gibi ağaçlandırma, yeşillendirme, tabiata sahip çıkma konusunda da tarih yazıyor. Geçmişte birileri ağaç bahanesiyle şehirlerimizi talan etmeye kakmıştı, haftalarca sokakları ateşe vermişler, esnafımızın malını, mülkünü yağlamışlardı. Bizde işte burada ağaçlandırma yapıyoruz. Peki, nerede o ağaç diyerek ortalığı karıştıranlar? Çevrecilik adına 17 yıldır bize söylemediklerini bırakmayan hani nerede? Hiçbiri ortada yok. Dikili ağaçları yok, çünkü bunların derdi ağaç dikmek değil, Türkiye’yi bir çıra gibi yakmaktı. İşte bu yaz olanları duydunuz değil mi? Bodrum’da, Marmaris’te, İzmir’de, Antalya’da, birçok yerde ormanlık alanları nasıl yaktıklarını izledik değil mi? Bu PKK denilen bölücü terör örgütü, onların yan kolları kendileri bunları açıkladılar, biz yaktık dediler. Onlar yaktılar, biz diktik. Bunların derdi çevreyi korumak değil, birileri adına Türkiye’yi kuşatmaktı.”

 

“17 yılda orman varlığını 20,8 milyon hektardan 22,6 milyon hektara çıkarttık”

 

Aşık Veysel’in “Kara Toprak” şiirini okuyan, Hazreti Mevlana’nın da insanlara öğüdünü tabiat üzerinden verdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toprakta biten güller solsa da gönüllerde biten güllerin daimi olduğunu söyleyen Hazreti Mevlana misali, biz de fidanlarımızı hem toprağa hem gönüllere dikiyoruz. Ne mutlu bize ki ecdadımızdan miras aldığımız toprak, ağaç, orman sevgisini işte bu kampanyayla taçlandırıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tabiatı sadece korumakla kalmayıp geliştirerek, güzelleştirerek sonraki nesillere bırakmanın çabası içinde olduklarını vurgulayarak, Türkiye’nin orman alanını ve ağaç servetini çoğaltmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevreyi korumak amacıyla 17 yılda toplam 4,5 milyar fidanı toprakla buluşturarak orman varlığını 20,8 milyon hektardan 22,6 milyon hektara çıkarttıklarını, böylece erozyonla kaybedilen toprak miktarını yıllık 500 milyon tondan 154 milyon tona kadar düşürdüklerini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim yeşil sevdamızın adı, Cumhuriyet döneminin tamamında yapılan ağaçlandırmanın 1,5 katını 17 yılda yapabilmektir. Tabiat sevgimizin adı yanan alanların 40 katı kadar ağaçlandırma yapabilmektir. Bizim yeşil sevgimizi, ağaç hassasiyetimizi, çevre hassasiyetimizi kimsenin terazisi ölçmeye yetmez. 25 yılı aşan hizmet müktesebatımız bunların eşsiz örnekleriyle doludur” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde İstanbul’da yaptığı hizmetleri dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi birileri bir önceki dönemde hazırlıkları tamamlanan ileri biyolojik arıtma tesisi yatırımı için, şu gaflete bakın,  ‘temel atmama’ töreni yapıyor. Bunlar temel atma ve açılış töreni gibi işlere zaten yabancılar. Örneğin şahsım, ben zaten pek temel atma törenine değil, daha çok açılışlara giderim, bu benim prensibim, o ayrı. Ama bunların yaptığına bakın, temel atmama töreni. Onun için tıynetlerine, karakterlerine uygun şekilde temel atmama töreni düzenlemişler. Ülkeye ve millete hizmet bunların bünyesine ağır gelir, onun için kendilerine yakışanı yapmışlar. Aslında bu yaklaşımın adı İstanbul’u gelecekte yeniden kokuya, pisliğe, perişanlığa mahkûm etmektir. İstanbul’un ne olduğunu, nereden geldiğini, bugün nerede durduğunu, gelecekte nereye gittiğini bilmeyen bir zihniyetin yapılan ve yapılmak istenen işleri anlamasını beklemek beyhudedir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi çocukluğundan bu yana “tohumlar fidanlar, fidanlar ağaca dönmeli yurdumda” diye tekerleme tadında bir şarkı bulunduğuna dikkati çekerek, bu şarkının aynı zamanda maziden atiye kurulan bir köprünün de ifadesi olduğunu, bugün de ecdadın mirası üzerine kendilerinin katkıda bulunarak gelecek nesillere devredeceklerini belirtti.

 

“Toprağa ne kadar emek verirsen o kadar karşılık alırsın”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geleceğe nefes ol derken, fidan dikmenin ötesinde çocuklarımıza her bakımdan daha güçlü bir Türkiye bırakmanın kararlılığını da ifade ediyoruz. Bugün dikilen fidanlar her yıl büyüyüp serpilirken çocuklarımız da onlarla birlikte ülkemizin geleceğini kucaklamaya talip bir donanımla kendilerini geliştirecekler. Toprak ne ekersen onu verir, toprağa ne kadar emek verirsen o kadar karşılık alırsın. İnsan da öyledir, bunun için biz insanı yaşat ki devlet yaşasın diyoruz” sözlerine yer verdi.

“Geleceğe Nefes” kampanyasının hayırlı neticeler doğuracağına olan inancını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kampanyada emeği geçenlere, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah ilk nefesimizden son nefesimize kadar geleceğe nefes olmaya devam edeceğiz” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan alana gelişlerinin öncesinde fidan dikerek can suyu verdi. Tanıtım filminin gösterildiği programda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da dua etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bulunduğu Şırnak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un bulunduğu Sinop, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın bulunduğu Aksaray, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bulunduğu Antalya ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın bulunduğu Konya’da bulunan fidan dikim alanlarına canlı bağlantılar gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, ormanlarda doğal olarak yetişen 65 bitki türü kullanarak yapılan el yapımı tablo hediye takdim etti.

Programa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de katıldı.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi Milli Ağaçlandırma Günü Geleceğe Nefes Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›