Bartın’ın bir sorunu daha çözülüyor

Bartın’da eksikliği hissedilen ve Amasra ilçesi yolu üzerinde 19 bin 130,08 metrekarelik alan üzerinde yapılacak olan “Geçici Hayvan Bakım Evi”nin ihalesi 4 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşecek. Projenin hibe ile olan kısmı ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce karşılanacak.
Bu haber 2019-11-7 08:55:33 eklenmiş ve 188 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Bartın’da uzun yıllardır eksikliği hissedilen ve yapılması beklenen “Geçici Hayvan Bakım Evi” yapım işi için, 4 Aralık 2019 tarihinde ihaleye çıkılacak.

Başıboş sokak hayvanlarının sağlıklı bir ortamda kontrol altında tutulmaları amacıyla yapımı planlanan Geçici Hayvan Bakım Evi, Amasra yolu üzerindeki Uğurlar Köyü sınırları içerisinde 19 bin 130 metrekarelik ormanlık alanda inşaa edilecek.

 

Söz konusu arazi için harita, plana esas etüt raporu ve resmi kurum alanı (Hayvan Barınağı) amaçlı Uygulama İmar Planı hazırlatılıp İl Genel Meclisi’ne sunuldu. 15 Nisan 2019 tarihinde de İl Genel Meclisi tarafından İmar Planları onaylandı. Sonrasında da konu ile ilgili statik, mimari, elektrik, tesisat projeleri ve ödenek teminine esas yaklaşık maliyet hesabı hazırlandı. Onaylı Uygulama İmar Planı’nda resmi kurum alanı (Hayvan Barınağı) yapılaşma koşulları emsal: 1.00, yükseklik: 6.50m olacak şekilde planlandı.

 

İl Özel İdaresi tarafından inşaat projeleri hazırlanırken ilgili genelgeler doğrultusunda dosya Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne gönderildi. Buradan gelen olurun ardından da proje hazırlıklarına başlandı.

 

Bartın Valiliği, projeye ilişkin inşaat yapım ihalesinin 4 Aralık 2019 tarihinde yapılacağını duyurdu. Valilik sözkonusu duyurusunda, “Projenin hibe ile olan kısmı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce karşılanacaktır” bilgisine yer verildi.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Hayvan Barınağı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›