Bartın’daki manda sayısı 6 yılda 3’e katlandı

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 2013 yılından bu yana ilimizde de yürütülen “Halk Elinde Anadolu Mandası’nın Islahı Projesi” ile ilimiz sınırları içindeki manda sayısı 3 katına çıktı.
Bu haber 2019-11-05 14:53:28 eklenmiş ve 316 kez görüntülenmiştir.

 

 

 Her yıl yapılmakta olan “Halk Elinde Anadolu Mandasının Islahı Projesi” Yürütme Kurulu toplantısı, bu yıl Bartın’da yapıldı.

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya TAGEM Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Daire Başkanlığı Daire Başkanı Dr. Ali Ayar, İl Tarım ve Orman Müdürü Abdulsetter Bayram, Bartın İl Tarım ve Orman Müdürü Yardımcısı Erdal Gülmez, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Erol Aksoy, Proje Sorumlusu Veteriner Hekim Cemal Kul, Proje Koordinatörü Dr. Kürşat Alkoyak, Bartın Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Gül, Proje Teknik Elemanı Ziraat Mühendisi Ozan Mankadak ve Proje Liderleri Dr.Sezer Öz ve Önder Sözen Amasya Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Haşim Hatipoğulları ve Proje Lideri Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Kul katıldı.

 

Toplantıda ilimizde uygulanmakta olan “Halk Elinde Anadolu Manda Islahı” projesi ile Amasya ilinde uygulanan aynı projenin değerlendirilmesi ve karşılaştırması yapıldı. Sorun ve çözüm önerileri tartışılarak karara bağlandı.

 

2020’de de desteklemeler devam edecek

 

Toplantıda konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulsetter Bayram, “Projeye 2013 yılı sonunda başlanmış, proje ile mandaların süt ve et verimlerinin arttırılması amaçlanmıştır. Bu kapsamda doğan mandaların doğum ağırlıkları ve süt verimleri proje teknik personeli tarafından takip edilerek ve süt analizleri yapılarak sütün kalitesi kayıt altına alınmaktadır. 2013’te bin 700 civarında olan manda sayımız proje ile birlikte 4 bin 300'lere yükselmiştir. Süt ve et verimlerinde ilerleme kaydedilmiştir. Proje kapsamında yer alan mandalara Bakanlığımızca destek verilmektedir. 2020 yılı için de desteklemeler devam edecektir.” dedi.

TAGEM Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Daire Başkanlığı Daire Başkanı Dr. Ali Ayar da projenin bölge için önemli olduğunu belirtirken projelerin yürütülmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi vererek bir değerlendirmede bulundu.

ETİKETLER : Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Halk Elinde Anadolu Manda Islahı
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›