İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü’nden öğrenciler için kermes

Bartın Müftülüğü Gençlik Hizmetleri Koordinatörlüğü’nce geçtiğimiz günlerde geliri üniversite öğrencilerinin eğitimi için kullanılmak üzere kermes düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan kermese din görevlileri ve ailelerinin hazırladığı ikramların yanı sıra Kur’an kursu öğrencileri de hazırladıkları yöresel yemeklerle katkıda bulundu.
Bu haber 2019-11-04 09:35:47 eklenmiş ve 172 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın Müftülüğü Gençlik Hizmetleri Koordinatörlüğü’nün 2019-2020 yılı eğitim öğretim döneminde üniversite öğrencilerine yönelik faaliyetleri artarak devam ediyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla kermes düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan kermese din görevlileri ve ailelerinin hazırladığı ikramların yanı sıra Kur’an kursu öğrencileri de  hazırladıkları yöresel yemeklerle katkıda bulundu.

 

Yazıcıol: “Sosyal sorumluluk ve dayanışma projesi”

 

“Sosyal dayanışmanın” bir örneği olan kermese ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan İl Müftü Yardımcısı Hatice Yazıcıol, “Bartın Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü çalışmalarımızda öğrencilerimiz için kullanmak üzere finans olması amacıyla kermes yapmaya karar verdik. Bu konuda bizlere destek olan tüm Diyanet çalışanlarımıza, kursiyer öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Herkes kendi görevlerinin haricinde de burada kermesimizde gönüllü olarak çalışıyor. Bir bakıma bu kermesimiz de bir sosyal sorumluluk ve sosyal dayanışma projesidir. Kermesimiz Cuma günü sabah 07.30’da açıldı, akşam saat 22.00’a kadar devam etti. Tüm arkadaşlarımız burada bir dakika oturmadan gönüllü bir şekilde çalıştı. Fedakarca çalışan tüm personelimize de minnettarız.” dedi.

 

“Gençlik çalışmalarına gönül veriyoruz”

 

Daha sonra da İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü’nün çalışmaları hakkında da bilgiler veren Yazıcıol, şöyle konuştu:

Gençlik Koordinatörlüğümüz ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik olarak, onların din ile maneviyatla ilgili sağlam kaynaklarla buluşmaları noktasında Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın oluşturduğu bir çalışmadır. Türkiye çapındaki tüm Müftülüklerimizde Gençlik Koordinatörlüklerimiz var. Doğru bilgi hedefimiz, sağlam inanç amacımız, güzel ahlak misyonumuzdur. Neşeyi ve huzuru Rabbine kullukta bulan bir gençlik yetiştirmek vizyonumuzdur. Alanında uzman kişilerle öğrencilerimiz, gençliğimiz için buradayız. Gençlik çalışmalarına gönül veren Diyanet görevlileriyiz. Gençlerimizi inanç, ahlak ve ibadet bütünlüğü içerisinde her türlü kötü davranış kalıpları ve bağımlılıklardan uzak tutmayı hedefliyoruz. Gençlerimizin ve öğrencilerimizin sevgiyle, dimağlarının bilgiyle aydınlanmasını istiyoruz ve çalışmalarımıza bekliyoruz. Esentepe Bilal-i Habeşi Camii altında bulunan Diyanet Gençlik Merkezi’mize tüm gençlerimizi, öğrencilerimizi davet ediyoruz.

 

“Gençlik hizmetlerimiz devam ediyor”

 

Biz Bartın’da köylerimizi gruplandırarak Bartın Gençlik Koordinatörlüğü altında bölge koordinatörlükleri oluşturduk. İletişim ve organizasyon konusunda bu anlamda çok verimli bir çalışma oluyor bizim için. Bu anlamda Müftülük personeli arkadaşlarımız da sahadaki arkadaşlarımız da büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Öğrencilerimizle yaptığımız çalışmalarımız da devam ediyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda Manevi Rehberlik Hizmeti’miz, Gençlik Merkezi’nde haftalık sohbet programlarımız, sabah namazı buluşmalarımız, özel gün ve gecelere yönelik programlarımız, kitap kritiklerimiz, yarışmalarımız ve sportif faaliyetlerimiz var.

 

“Kardeşlik Köprüsü kuruldu”

 

Tüm bunların yanında daha birçok proje ve çalışmamız var. Bunlardan birisi; ‘Kardeşlik Köprüsü’ projemizdir. Yurt dışından Bartın’a gelen üniversite öğrencilerimizin hem Bartın’ı tanıtmak hem de şehirle, insanlarımızla onları kaynaştırmak için onlarla bir araya geliyoruz.

Önümüzdeki günlerde Bartın’a güzel isimleri davet ederek onları misafir etmek istiyoruz. Bu programlarımız da tüm öğrencilerimize ve Bartın halkımıza açık olacak şekilde düzenlenecek. Bu noktada da gençlerin gündeminde olan, onların dikkatini çeken isimleri belirleyip inşallah davetlerimizi gerçekleştirerek gençlerimizin kültürel gelişimlerine destek sağlamak istiyoruz. Bartın’dan ayrıldıklarında içlerinde güzel anılar kalsın istiyoruz. En önemlisi de İslami doğru kaynaklardan öğrenmelerini amaçlıyoruz.”

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Müftülüğü İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›