Çocuk Oyunları Merkezi geliyor

Bartın Belediyesi tarafından Potbaşı Mevkii’nde Geleneksel Çocuk Oyunları Merkezi yapımı çalışmaları başladı. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi olarak amaçlarının, ailelere çocuklarıyla birlikte çok değerli vakit geçirebilecekleri bu önemli merkezi kazandırmak olduğunu belirtti.
Bu haber 2019-11-04 09:18:29 eklenmiş ve 184 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın talimatı ile projelendirilen Geleneksel Çocuk Oyunları Merkezi için yapım çalışmaları başladı.

Projeyle ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, çocukların ve gençlerin eğitim hayatlarından geri kalan serbest zamanlarında geleneksel çocuk oyunlarını oynamalarını, gün geçtikçe hızla gelişen teknolojiden bir nebze de olsa ayrı kalarak, çocukluklarını yaşayabilmelerini arzuladığını söyledi.

Bartın Belediyesi olarak amaçlarının, ailelere çocuklarıyla birlikte çok değerli vakit geçirebilecekleri bu önemli merkezi kazandırmak olduğunu belirten Başkan Akın, “Geleneksel çocuk oyunları, kültürümüzü oluşturan ögeler arasında yer alıyor. Geçmişte büyük çoğunluğumuzun oynadığı çocuk sokak oyunlarından bazıları ufak tefek değişime uğrayarak günümüze kadar ulaşmıştır. Bu oyunlar çocuklarımız tarafından oynanmaya devam ettikçe yaşayacağına inancım sonsuz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim hayatlarından geri kalan serbest zamanlarında geleneksel çocuk oyunlarını oynamaları, gün geçtikçe hızla gelişen teknolojiden bir nebze de olsa ayrı kalarak, çocukluklarını yaşayabilmelerini arzulamaktayım. Kültürümüzü oluşturan ögeleri yaşatmak, kültürümüze sahip çıkmak için bu oyunların oynanması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle çalışan ailelerin yoğun iş temposu arasında, çocuklarına kaliteli zaman ayırma fırsatları mutlaka oluyordur. İşte bu noktada Bartın Belediyesi olarak amacımız, ailelere çocuklarıyla birlikte çok değerli vakit geçirebilecekleri bu önemli merkezi kazandırmaktır. Teknolojinin girmediği hane kalmadı. Artık çocuklarımızın ellerinde cep telefonu, tablet gibi ekranlar var. Çocuklarımızı bu sanal ekranlardan bir an bile uzaklaştırmak, hayal dünyalarını geliştirmek, öz güvenlerine katkı sağlamanın önemli olduğunu düşünüyorum. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın Çocuk Oyunlar Merkezi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›