Bartın rekor başvuruyla “Geleceğe Nefes” olacak

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı “Geleceğe Nefes” kampanyası ile 11 Kasım 2019’da saat 11:11’de 81 ilde 2 bin 23 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidan toprakla buluşacak. Bağış sayısı her dakika artarak hedeflenen rakamın çok üzerinde bir katılım olan Bartın’da da Bartın Üniversitesi Kutlubeyyazıcılar Kampüsü Ağaçlandırma Sahası’nda 5 bin fidan toprakla buluşacak.
Bu haber 2019-11-02 09:10:16 eklenmiş ve 178 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, 3 saat içinde 11 milyondan fazla fidan dikmenin hedeflendiği bir etkinlik gerçekleştirecek.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamaya göre; Türkiye’de ağaçlandırma ve orman varlığı konusunda toplumsal bilinci artırma hedefleyen etkinlik 11 Kasım 2019 günü saat 11:11’de başlayacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, aynı anda Türkiye’nin 81 ilindeki 2 bin 23 ayrı noktada başlatılacak ”Geleceğe Nefes” başlıklı etkinlik ile 3 saat içinde Türkiye’deki 81 ilin tamamında 11 milyondan fazla fidan dikilmesi hedefleniyor.

Bununla birlikte Müdürlük Türkiye’nin bu alanda Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi de hedefliyor.

Etkinlik, yanan alanlarla birlikte, köy okulları ve köy yolları başta olmak üzere okul bahçelerinden yol kenarlarına, kamusal alanlardan bozuk orman alanlarına, askeri birliklerden ibadethane ve sağlık ocağı bahçelerine kadar kısaca ağaçlandırma çalışması yapılabilecek bütün potansiyel alanlarda gerçekleştirilecek.

 

Bartın'dan rekor başvuru

 

“Geleceğe Nefes” sloganıyla başlatılan ve şehrin ayrı ayrı hedefinin olduğu kampanya kapsamında Bartın’da 5 bin fidan toprakla buluşacak. 1 Kasım itibariyle Bartın genelinde hedeflenen 5 bin fidandan 5 bini sahiplenildi.

Türkiye genelinde 11 milyon 47 bin 430 fidan dikiminin hedeflendiği kampanyada şu ana kadar 10 milyona yakın fidan sahiplenildi. Katılım oranının yüzde 100 olduğu Bartın, rekor başvuruyla daha ilk günlerden Türkiye ortalamasının çok üzerinde yer aldı.

Proje kapsamında Bartın’da Bartın Üniversitesi Kutlubeyyazıcılar Kampüsü Ağaçlandırma Sahası’nda tören yapılacak.

Aynı anda tüm Türkiye’de gerçekleştirilecek; yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak bu anlamlı çevre seferberliğine tüm herkes davet edildi.

 

Geleceğe nefes olun

 

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pekdemirli, “Bilmenizi isterim ki, Türkiye, orman varlığının önemini dünyada en iyi bilen ve örnek olan ülkelerin arasında başı çekiyor. 1839 yılında temelleri atılan Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü 40 bini aşkın çalışanı ile hem vatanımızda hem de dünyada yaşayan tüm canlılara daha fazla nefes olabilmek için gece gündüz çalışıyor. 10 Temmuz 2018 tarihinde göreve geldiğimizde bir söz ile yola çıkmıştık. ‘Çiftçimizin yüzü gülsün, çocuklarımız ormanla büyüsün’ demiştik. Çok kısa sayılabilecek bir zaman diliminde sözümüzde durmayı başardık. Çiftçimizin yüzü gülüyor, çocuklarımızı ormanlar içinde büyütme hedefine ulaşmak üzere, daha yeşil bir Türkiye için 11 Kasım 2019’da, 11 milyon fidanı geleceğe nefes olarak miras bırakıyoruz. 11 Kasım 2019’da saat 11:11’de Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 81 ilimizde 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidanın toprakla buluşmasını sağlıyoruz. Türkiye’yi Guinness Rekorlar Kitabı’na taşıyacak bu ağaçlandırma seferberliğine ‘Geleceğe Nefes’ adını veriyoruz. Gelin 11 Kasım 2019’da siz de ‘Geleceğe Nefes’ seferberliğimize katılın, geleceğe nefes olun.” dedi.

 

Haydi Türkiye, Fidan Dikmeye!

 

Daha yeşil bir Türkiye için, 11 milyon ağacı geleceğe miras bırakarak dünya rekoruna koşuyoruz.  11 Kasım 2019 Saat 11:11’de 81 ilde Haydi Türkiye, Fidan Dikmeye!

“Geleceğe Nefes” internert sitesinden 'FİDAN SAHİPLEN' sekmesine tıkladığınızda siz de isim soyisim ve e-posta girdikten sonra istediğiniz şehirde adınıza ücretsiz 5 fidan dikimi yapabilirsiniz.

 

ETİKETLER : Bartın Geleceğe Nefes Projesi fidan dikimi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›