Bartın’da 263 köy muhtarıyla görüşme gerçekleştirildi

“Yerleşim Merkezlerinin Kademelenmesi Araştırması” kapsamında TR81 Batı Karadeniz Bölgesi Zonguldak’ta 380, Karabük’te 277, Bartın’da 263 olmak üzere toplam 920 köy muhtarı ve 22 Belde Belediye Başkanı’yla görüşme gerçekleştirildi.
Bu haber 2019-11-01 08:54:08 eklenmiş ve 144 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye’de yerleşim yerleri arasındaki sosyo-ekonomik ilişki yapısını ve işleyişini belirlemek üzere ülke kaynaklarının mekâna duyarlı ve etkin kullanımına altlık oluşturacak olan ‘Yerleşim Merkezlerinin Kademelenmesi Araştırması’ yürütülüyor.

 

Türkiye’nin tüm bölgelerinde Kalkınma Ajanslarının koordinasyonunda yapılan çalışma TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde geçtiğimiz haftalarda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı koordinasyonunda gerçekleştirildi. 

 

Türkiye'de yerleşim yerleri arasındaki sosyo-ekonomik ilişki yapısını ve işleyişini belirleyecek olan Yerleşim Merkezlerinin Kademelenmesi Araştırması kapsamında köy ve belde bazında analizlerin yapılabilmesi amacıyla Köylerde Muhtarlar, Beldelerde ise Belediye Başkanları ile birebir anketler gerçekleştirilerek veriler temin edildi.

 

Köy ve belde anketleri gerçekleştirildi

 

Yerleşim Merkezlerinin Kademelenmesi Araştırması kapsamında köy anketleri Zonguldak, Karabük ve Bartın ilçe Kaymakamlıkları ile işbirliği içerisinde gerçekleştirildi.

 

Köy Anketleri kapsamında TR81 Batı Karadeniz Bölgesi Zonguldak’ta 380, Karabük’te 277 ve Bartın’da 263 olmak üzere toplam 920 köy muhtarı ile görüşme gerçekleştirildi.

 

Belde Anketleri kapsamında ise Zonguldak, Karabük ve Bartın’da toplam 22 Belde Belediye Başkanı ile görüşme gerçekleştirildi.

 

Yerleşim Merkezlerinin Kademelenmesi Araştırması ile yerleşim kademelerinin değişimini değerlendirmek, yeni dinamikler çerçevesinde yerleşimler arası hiyerarşik olmayan ilişkileri belirlemek ve planlama ve yatırım faaliyetlerini yönlendirici bir karar destek sisteminin kurulması hedefleniyor.

 

Oflaz, teşekkür etti

 

Söz konusu çalışmaya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Muhammed Ali Oflaz, “Yerleşim Merkezlerinin Kademelenmesi Araştırması kapsamında göstermiş oldukları işbirliği ve destekleri için tüm Zonguldak, Karabük ve Bartın ilçe Kaymakamlıklarımıza, anket uygulamasına katılım sağlayarak destekte bulunan tüm Köy Muhtarlarımıza ve Belde Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın BAKKA Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Yerleşim Merkezlerinin Kademelenmesi Araştırması
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›