Bu kahve çok faydalı…

Bartın Yemen Kahvesi’nde müşterilerin damak tadına uygun, içildiğinde bir çok faydası bilinen Menengiç kahvesi misafirlere sunuluyor.
Bu haber 2019-11-01 15:38:41 eklenmiş ve 350 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Bartın’da yukarı çarşı havuz karşısında ticari faaliyetlerini sürdüren Yemen Kahvesi’nde yeni bir akım başladı. Kahvenin her tonunu tadabileceğiniz işletmede, şimdi de “Menengiç kahvesi” tüm misafirlerin vazgeçilmezi haline geldi.

Yemen Kahvesi İşletme Müdürü Mücahit Demir, menengiç kahvesinin yapımı ve faydaları konusunda bilgiler verdi.

Demir, ilk olarak menengiç kahvesinin nasıl elde edildiği konusunda bilgiler vererek, “Menengiç kahvesi, menengiç bitkisinin meyveleri kurutulup öğütülerek elde edilen bir kahve çeşididir. Menengiç ağacı yetişen bölgeler arasında en başta gelen Türkiye’de, bu kahve popüler bir içecektir. Bu meyvelerin kahveye dönüşmesi uzun bir süreci gerektirmektedir. Önce menengiç meyveleri toplanır, güneşte kurutulur ve koyu kahverengiye dönene kadar kavrulur. Bu kavurma işleminden sonra, macun haline gelene kadar püre haline getirilir. Toz gibi kuru bir kıvamla, erimiş çikolata arasında bir forma getirilir. Bu kahve ya süt ya da su ile yapılmaktadır, ama menengiç güçlü bir tattır ve süt ile yumuşatılabilmektedir. Şeker eklemek isteğe bağlıdır; normal kahve seven biri, şeker eklemeyi tercih edebilmektedir.” dedi.

 

“Faydaları saymakla bitmiyor”

 

Menengiç kahvesini kendisinin yaptığını söyleyen Demir, kahvenin hazırlanışı ve insan sağlığına faydaları hakkında da şunları kaydetti:

“Menengiç kahvesi Türk kahvesinden daha yumuşak bir tada sahiptir, bu yüzden Türk kahvesini çok baskın bir tat olarak değerlendiren kişiler bu kafeinsiz kahveyi sevebilirler. Bu iki kahveyi yapmak neredeyse aynıdır. Her ikisi de düşük ısıda özel bir kahve cezvesinde kaynatılır. Ve çok hızlı bir şekilde kaynayabileceğinden sürekli gözlemlemek en doğru yapım tekniği olacaktır. Normal Türk kahvesi yaparken bardakta bir katman köpüğün olması çok önemlidir fakat menengiç kahvesinin köpüğü yoktur. Yani köpüğün olmaması bu kahvenin doğru yapılmadığını göstermez. Diğer bir yandan, Türk kahvesi gibi küçük kahve fincanlarında servis edilir. Bakır kahve fincan setleri ile servis yapıldığında uzun süre ısısını koruyabilmektedir. Menengiç kahvesinin faydaları ise, öksürüğü keser, balgam söktürür, nefes açıcıdır, nefes darlığına iyi gelir, antiseptik özelliği vardır, göğsü yumuşatır, solunum yollarına faydası vardır. Ayrıca ayak terlemelerini önler. Bütün misafirlerimizi Yemen Kahvesine ‘Menengiç kahvesi’ni tatmaya bekliyoruz.”

ETİKETLER : Bartın Bartın Yemen Kahvesi menengiç kahvesi Bartın Üniversitesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›