Kalaycı, Arslan ve Öztabak ile birlikte Ankara’daydı

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, beraberindeki eski İl Başkanları Yaşar Arslan ve Sinan Öztabak ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında eski il başkanlarının da katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.
Bu haber 2019-10-31 16:19:16 eklenmiş ve 245 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine 2001 yılından itibaren AK Parti teşkilatlarında emek vermiş isimler ile ‘kucaklaşma’ adı altında bir çalışma başlatıldı. Bu talimat üzerine il başkanları teşkilatlarda yönetici olarak görev yapmış olan isimlere ulaşarak onlarla buluşmalar düzenlendi. İl başkanları bu çalışma kapsamında eski teşkilat üyelerinden gönlü kırık olanların gönlünü alarak dertlerini, sıkıntılarını ve taleplerini dinlendi. Ardından, il başkanlığı yapmış bulunan isimler Genel Merkeze davet edildi. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz gün TBMM’deki AK Parti Grup Toplantısı’nın ardından, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana görev yapmış il başkanları ile parti genel merkezinde bir araya geldi.

 

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı da beraberindeki eski İl Başkanları Yaşar Arslan ve Sinan Öztabak ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında eski il başkanlarının da katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısına katıldı.

 

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2001 yılı Ağustos ayından beri AK Parti teşkilatlarında görev yapanlara şükranlarını sunarak, hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diledi.  “AK Partilinin eskisi-yenisi olmaz, çünkü AK Partili olmak demek sadece bir partinin rozetini taşımaktan ibaret değildir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’de görev yapan il başkanlarının aktif herhangi bir görevleri olsun ya da olmasının hepsini AK Parti davasının neferleri, ebedi temsilcileri olarak gördüğünü söyledi.

 

“Lokomotifliğini yapma görevi bizlere düşüyor”

 

“Dünya değişirken, bölgemiz değişirken, Türkiye değişirken AK Parti olarak bu sürecin lokomotifliğini yapma görevi yine bizlere düşüyor” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhtemelen önümüzdeki yılsonuna doğru yapacağımız büyük kongremizde milletimizin işaret ettiği şekilde kendimizi yenileyecek, kararlılığımızı bileyecek, enerjimizi de tazeleyeceğiz. Ardından da 2023 yılına kadar olan seçimsiz dönemi en iyi şekilde değerlendirerek hep birlikte AK Parti’yi çok daha ileri bir noktaya taşıyacağız.” dedi.

 

“Çok daha kolayca yapabilirdik”

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde başarı çıtasının yüzde 50’nin üzerine çıktığını, millete ve kendilerine güvendikleri için çıtayı iddialı bir seviyeye çıkarttıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğer tek derdimiz iktidarımızı sürdürmek olsaydı, eski sistemde bunu çok daha kolayca yapabilirdik. Ama biz ülkemizin istikbalini, milletimizin beklentilerini, demokrasimizin ihtiyaçlarını dikkate alarak tarihimizin en köklü yönetim reformunu hayata geçirmeyi tercih ettik. Gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünen bir partinin başka türlü hareket etmesi zaten mümkün değildir.” değerlendirmesinde bulundu.

 

AK Parti her dem yeniden doğanların partisi”

 

AK Parti Genel Merkezi koordinasyonunda şehirlerin her birinde il başkanlarından başlayarak partiye hizmet etmiş herkesi yeniden bir araya getirecek bir gönül seferberliğini başlatacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

 

“AK Parti her dem yeniden doğanların partisidir. Bu partiyi kuran, yaşatan, bugünlere getiren ve inşallah geleceğe de taşıyacak olan milletimizin bizatihi kendisidir. Milletimizle aramızdaki gönül bağı inşallah hep devam edecektir. Türkiye’ye 17 yıllık iktidarımızda nasıl çağ atlattıysak, inşallah 2023 hedeflerimize de ulaştıracağız. Yeter ki işte şu salondaki muhabbet iklimini koruyalım, kuvvetlendirelim, daha da yaygınlaştıralım. Bu konuda sizlere çok önemli görevler düşüyor. Her birinizin tecrübenizle, birikiminizle, müktesebatımızla, vizyonunuzla AK Parti’ye ve Türkiye’ye daha çok hizmetler yapabileceğinize yürekten inanıyorum.”

 

“Türkiye’ye yönelik saldırıların tümünü püskürttük”

 

“Büyük başın derdi büyük olur” sözünü anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Türkiye büyüdükçe imkânları ve kazanımlarıyla birlikte dertlerinin de büyüdüğünü, Türkiye’nin son 6 yıldır kesintisiz saldırılara maruz kaldığını anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye yönelik saldırıların tümünü püskürttüklerini, tehditleri kaynağında kurutmak üzere ileriye atıldıklarını kaydederek, “Barış Pınarı Harekâtı’nı yapmamızın tek sebebi; işte o terör koridorunu, o terör devletini kurmak isteyenlerin başına oraları geçirme niyetidir, bunu başardık, bunu hallettik. Aynı şekilde içeride de Güneydoğu’da, kısmen Doğu’da devlet kurma girişimleri olmadı mı? Oldu. Kongrelerinde bayrağımızı duvara asmaktan çekinenler, Türk bayrağına orada kongrelerinde yer vermeyenler, İstiklal Marşı’mızı okumayanlar, okutmak istemeyenler bedelini ödediler mi? Ödediler. Bundan sonra da ödetiriz, ödetmeye devam ederiz.” diye konuştu.

 

“Tehditler ve şantajlar bizi yolumuzdan döndüremeyecek”

 

Barış Pınarı Harekâtı’nın devam ettiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şayet bize verilen sözler yerine gelir, sınırlarımız teröristlerden arındırılır tahkimatlar yıkılırsa ne âlâ…” ifadesini kullandı.

Son terörist de ortadan kalkana kadar takibe devam edeceklerine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında “Türkiye’nin söylediğini yapabilecek iradeye, imkâna ve kararlığa sahip olduğunu herhâlde tüm dünya görmüştür. Ne tehditler, ne şantajlar, ne de sinsi oyunlar bizi yolumuzdan döndüremeyecektir. Çünkü biz petrolün veya paranın değil milletimizin istiklali ve istikbali ile ülkemizdeki Suriyelilerin evlerine güven içinde dönüşlerinin peşindeyiz. Davası hak olanın yardımcısı Allah’tır. Hak olan davada zafer de muhakkaktır. Biz davamızın haklılığına da, zaferimize de tüm kalbimizle inanıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti teşkilatlarının yoğun bir çalışma içerisinde olacağına dair inancını belirterek, Parti teşkilatlarının suistimallere, yolsuzluklara karşı hassasiyet içerisinde olmasını istedi.

 

Kalaycı: “Toplantımız hayırlı olsun”

 

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, “Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız, Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir Başkanlığında yapılan ‘Kuruluşundan Gününümüze İl Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na önceki dönem İl Başkanlarımız Yaşar Arslan, Sinan Öztabak ile birlikte katılım sağladık. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

 

 

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›