Çanakçılar ve Şükürler İlkokulu’nda “Afet Bilinci” eğitimi verildi

Bartın İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekiplerince okullarda eğitim gören öğrencilere ve öğretmenlere afet bilinci eğitimi veriliyor. Bu kapsamda geçtiğimiz gün Çanakçılar ve Şükürler İlkokulu’nda da eğitim gerçekleştirildi.
Bu haber 2019-10-31 16:17:06 eklenmiş ve 252 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Bartın İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü Arama Kurtarma Teknisyenleri tarafından, AFAD Başkanlığı’nın başlatmış olduğu “Afetlere Hazırlık Yılı” projesi kapsamında, geçtiğimiz gün Çanakçılar İlkokulu ve Şükürler İlkokulu’nda, öğrenci ve öğretmenlere yönelik, doğal ve insan kaynaklı afet risklerini azaltma ve afetlere karşı gerekli tedbirlerin alınması için bireyler, kurumlar ve toplum olarak hazırlıklı olmak amacıyla öğrenilmesi gereken belirli bilgi, beceri ve davranış şekillerini konularını içeren temel afet bilinci eğitimi yapıldı.

Gerçekleştirilen eğitimde, çocuklara deprem ve depreme hazırlık konusunda temel bilgi ve kavramların yanı sıra okulda ve evde büyükleriyle birlikte gerçekleştirebilecekleri hazırlık çalışmaları da anlatıldı.

Eğitimde ayrıca afet çantasının tanıtılması ve hazırlanması, toplanma alanlarının önemi ve amaçları hususunda da bilgilendirme yapıldı.

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü afet bilinci eğitimi
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›