“Ülkenin tüm sorunlarını masaya yatıracağız”

Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Ünal Yurtbay, bir basın toplantısı düzenleyerek 3 Kasım Pazar günü Ankara’da gerçekleşecek olan genel kongre ve parti çalışmalarının önemine değindi. Önümüzdeki süreçte çok ciddi komisyonlar kurularak ülkenin tüm sorunlarının masaya yatırılacağını ifade eden Yurtbay, “Kongre sürecinden sonra yeni bir yapılanma ve teşkilatlanma modeline gittik. Çeşitli kesimlerden insanlar genel idare kurulana girecek ve inşallah önümüzdeki süreçte çok ciddi komisyonlar kurulacak. Bu komisyonlarda ekonomiden dış politikaya, iç politikadan eğitime, sağlığa kadar ülkenin tüm sorunlarını masaya yatıracağız. Bu komisyonların içinde parti yönetimimiz dahil siyasi kimliği olan insanlar pek fazla olmayacak. Daha çok bilim insanları bu komisyonlarda yer alacak ve ülkenin sorunlarının nasıl çözülebileceğine dair çalışmalar ve fikirler ortaya koyacak.” dedi.
Bu haber 2019-10-30 16:32:35 eklenmiş ve 222 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Saadet Partisi 3 Kasım Pazar günü, 7 Olağan Büyük Kongresi’ni gerçekleştirecek. Saadet Partisi Kongre Tertip Komitesi tarafından yapılan hazırlıklarda sona gelindi ve Türkiye’nin dört bir yanından, partililer 3 Kasım Pazar günü Ankara’da olacaklar.

 

Saadet Partisi’nin bundan önceki 6. Olağan Kongresi 30 Ekim 2016 tarihinde yine Ankara’da gerçekleşmişti. Tek liste ile gidilen kongreden Temel Karamollaoğlu partinin lideri olmuştu.

 

3 Kasım Pazar günü gerçekleşecek olan 7. Olağan Kongre’de de Temel Karamollaoğlu yine tek liste olarak seçime girecek.

 

“Ülkemiz ciddi bir dış politika ve ekonomik sınavdan geçiyor”

 

Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Ünal Yurtbay, bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yurtbay, açıklamasında, partisinin 3 Kasım’da Ankara’da yapılacak olan kongresine herkesi davet etti.

 

Önümüzdeki süreçte çok ciddi komisyonlar kurularak ülkenin tüm sorunlarının masaya yatırılacağını ifade eden Yurtbay, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

“Ülke gündemi hızlı bir şekilde devam ederken Saadet Partisi’nin de olağan kongre süreci yaklaştı. 3 Kasım Pazar Günü saat 10.00’da Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda kongremiz olacak. Ülkemiz ciddi bir dış politika ve ekonomik sınavdan geçmekte. Ülke olarak bugünlerde her zamankinden daha çok birlikteliğe, kardeşliğe ihtiyacımız olan bir dönemden geçiyoruz. Bizler yıldır bu durumu halkımıza dile getirdik. Bu ülkenin sorunlarının birlikte çözülmesi gerektiğini her platformda anlattık. Ama maalesef tek düzey anlayışla bu ülkenin sorunlarının çözülmeyeceği artık aşikardır.

 

“AK Partili arkadaşlarımız da artık bu durumu kabul ediyor”

 

Ülkenin içine düştüğü ekonomik sıkıntı hepimizin malumu. Vatandaşlarımız bu buhranı derin bir şekilde yaşıyorlar. AK Partili arkadaşlarımız da artık bu durumu kabul ediyorlar. Ama bunun sebebini geçiştirmekte olmaz. 17 yıldır iktidardaysanız ve bunun sonucunda ülke ciddi dış politika ve ekonomik sıkıntılardan geçiyorsa bunların sebeplerinin en ince ayrıntısına kadar araştırması gerekiyor. Bunun nedenlerini de vatandaşlarımıza doğru ve düzgün bir şekilde anlatmak gerekiyor.

 

“Bu ülkenin çözülmeyecek bir sorunu yok”

 

Bunu anlatmak da bizim üzerimize düştü ve bizler de yıllardır bildiğimiz doğruları halkımıza anlattık ve onlarla bunları paylaştık. Anlattıklarımız halkımız tarafından anlaşıldı ya da anlaşılmadı bunu tartışabiliriz ama şu var ki halkımıza maalesef yeteri kadar ulaşamadık. Halkımıza bu anlamda tekrar sesleniyoruz; bu ülkenin çözülmeyecek bir sorunu yok. Bu ülkenin sorunlarını bir araya geldiğimiz takdirde çok kısa bir sürede çözebiliriz. Yeter ki bizler bir araya gelelim. Bir taşı kaldırmak için sadece tek düzey değil de bir araya gelip hep beraber olduğumuzda bu sorunların üstesinden geleceğimiz de malumdur.

 

“Çok ciddi komisyonlar kurulacak”

 

Kongre sürecinden sonra yeni bir yapılanma ve teşkilatlanma modeline gittik. Çeşitli kesimlerden insanlar genel idare kurulana girecek ve inşallah önümüzdeki süreçte çok ciddi komisyonlar kurulacak. Belki de 100 kişinin olacağı bu komisyonlarda ekonomiden dış politikaya, iç politikadan eğitime, sağlığa kadar ülkenin tüm sorunlarını masaya yatıracağız. Bu komisyonların içinde parti yönetimimiz dahil siyasi kimliği olan insanlar pek fazla olmayacak. Daha çok bilim insanları bu komisyonlarda yer alacak ve ülkenin sorunlarının  nasıl çözülebileceğine dair çalışmalar ve fikirler ortaya koyacak.

 

“El birliğiyle bu sorunların üstesinden gelme gayretinde olacağız”

 

Geçmiş dönemlerde biz buna benzer çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımızın sonuçlarını da hükümetimiz dahil herkesle paylaştık. Ama bunlar maalesef uygulanmaya konmadı. İnşallah bundan sonraki süreçte hükümetimizi olan olaylar üzerinden sadece eleştirmek yerine elimizde sorunların çözümünü içinde barındıran dosyalarımızla hükümetimizle bir araya geliriz. İnşallah onlar da bu değerli çalışmaların farkına varırlar. El birliğiyle bu sorunların üstesinden gelme gayreti içerisinde olacağız.

 

Bartın halkı da kongreye davet edildi

 

Buradan bütün Bartınlı hemşerilerimize sesleniyorum. Onları 3 Kasım Pazar Günü yapılacak kongremize davet ediyorum. İnşallah hep birlikte bir bayram havasında kongremize gideceğiz. Tekrar söylüyorum ülkemizin çözülemeyecek bir sorunu yoktur. İnşallah halkımız bu konuda artık bizleri anlayacak ve önümüzdeki süreçte bizlere vereceği ciddi destekle bu ülkenin sorunlarının üstesinden hep birlikte geleceğiz.

ETİKETLER : Bartın Saadet Partisi Ünal Yurtbay Saadet Partisi Kongresi
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›