Cumhuriyet’in 96. Yılı Bartın’da coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Bartın’da düzenlenen programla büyük bir coşkuyla kutlandı.
Bu haber 2019-10-29 15:45:02 eklenmiş ve 284 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK- Ahmet KARADENİZ

 

Bartın’da Cumhuriyet’in 96’ncı kuruluş yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Vali Sinan Güner, valilik makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinliklerle devam etti.

Vatandaşların ve tören birliklerinin bayramını kutladılar

 

Tören başlangıcında Vali Güner, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Piyade Albay Mustafa Çalışkan, vatandaşların ve tören birliklerinin bayramını kutladı.

 

Vali Güner: “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyorum”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Vali Güner, Cumhuriyetin kuruluş sürecinin de gerek dünya tarihinin gerekse milli tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadelelere sahne olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

 

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyorum. Tarihimizin bu önemli dönüm noktasında birlik ve beraberliğini her fırsatta gösteren Bartınlı vatandaşlarıma, milletvekillerimize, siyasi, askeri, adli, mülki teşkilat mensuplarına, öğretmenlere, öğrencilere, gençlere, sivil toplum kuruluşlarına, çiftçiye, esnafa herkese ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin ilanının 96. Yıldönümü kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bir asırlık şanlı geçmişe sahip istiklal harbimizin zafere ulaşmasında ve yeni devletimizin kuruluşunda vazife üstlenen kahramanlarımızı saygı ile yad ediyorum. Bin yıldır dünyanın en gözde üzerinde en çok mücadele yürütülen coğrafyasında yaşamımızın bedelini canları ile ödeyen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.  

 

“Yürekten inanıyorum”

 

Millet ve devlet olarak varlığımızı ve geleceğimizi korumak amacıyla son yıllarda yine tarihi bir mücadelenin içindeyiz. Terör örgütlerinin saldırılarından 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı yaşadığımız bütün hadiseler bu tarihi mücadelenin tezahürleridir. Halen sınırlarımızın güvenliği, coğrafyamızda barış ve huzurun temini amacıyla yürüttüğümüz Barış Pınarı Harekâtı’nda, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtları gibi bu mücadelenin birer parçasıdır. Sınırlarımızın güvenliğinden ekonomimize kadar egemenliğimizi hedef alan çok yönlü saldırılar kesintisiz sürmektedir. Türkiye, kadim tarih birikimi, köklü devlet tecrübesi ve bir asra yaklaşan cumhuriyet birikimi ile bu sorunların üstesinden gelebilecek güce, imkâna ve kararlılığa sahiptir. İçinden geçmekte olduğumuz bu önemli süreci de cumhuriyetin bizlere miras olarak bırakılan vizyonuna uygun şekilde başarıyla neticelendireceğimize yürekten inanıyorum.

 

“Başka bir gayemiz olamayacak”

 

Biz, geçmişinde sömürge, katliam, talan, yıkım olmayan mümtaz bir milletiz. Bizim irademiz ancak ve yalnız barış, huzur, adalet ve refah getirmiştir. Bundan önce olduğu gibi istikbalde de başka bir gayemiz olamayacaktır. Sevgili geçler; yürekten inanıyorum ki; sizler geçmişimizi unutmadan geleceği en iyi şekilde inşa edecek ve milletimizin çağa damga vurmasına öncülük edeceksiniz. Onun için çok çalışacak, üretecek, zamanı ve sahip olduklarınızı israf etmeyecek, araştıracak ve geliştireceksiniz, güçlerinizi birleştirecek, umutla, şevkle ve heyecanla aydınlık ufukların ötesine yürüyeceksiniz. Bu devlet, Bu Ülke, bu cumhuriyet bizim elbette coşkuyla kutlayacağız bayramı. Burası son yurdumuz, insanlığın sığınağı birlikte selamlayacağız al yıldızlı bayrağı… Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramını bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, saygıyla ve rahmetle anıyor sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.”

 

Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

 

Vali Güner’in konuşmasının ardından iki öğrenci günün anlam ve önemine dair şiirler okurken sonrasında da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen “Cumhuriyet ve Demokrasi” konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Özel Bartın Onadım Eğitim Bilimleri Anadolu Lisesi 10. Sınıf Öğrencisi Berinay Zümra Sarıel, eserini okudu. Vali Güner, daha sonra yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

 

Engelsiz Adımlar Halkoyunu Semazen Gösterisi ayakta alkışlandı

 

Kutlamalarda Bartın Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi gösteri yaptı. İlk kez izleyici karşısına çıkan Bartın Otizimli ve Engelli Destek Eğitim Danışma Spor Kulübü Derneği’nin “Engelsiz Adımlar Halkoyunu Semazen Gösterisi”, herkes tarafından beğenilirken uzun süre ayakta alkışlandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün sporcu gösterileri, Bartın Kemankeşler Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü Derneği’nin geleneksel türk okçuluğu ok atışı gösterisi sonrasında kutlama programı tören geçişiyle sona erdi.

 

Halkla iç içe coşkuyla kutlandı

 

Bu yıl Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenlere Bartın Valisi Sinan Güner, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Piyade Albay Mustafa Çalışkan, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Jandarma Komutanı Albay Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş, askeri erkan, kurum müdürleri, okullar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

ETİKETLER : Bartın Cumhuriyet Bayramı 96. Yıl Bartın Valiliği Cumhuriyet Meydanı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›