Fener alayı yürüyüşü düzenlendi

Bartın’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında fener alayı yürüyüşü gerçekleştirildi.
Bu haber 2019-10-29 15:38:41 eklenmiş ve 249 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Cumhuriyetimizin 96. Yıldönümü  etkinlikleri kapsamında Bartın Valiliği’nce fener alayı düzenlendi.

Bartın Valiliği koordinesinde düzenlenen fener alayına Vali Sinan Güner, AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Milletvekili Aysu Bankoğlu, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, siyasi parti il başkanları, il müdürleri ile genç yaşlı, kadın erkek, binlerce kişi katıldı.

Valilik binası önünden saat: 19:00 başlayan ve 2 bin kişinin katıldığı kortej, marşlar eşliğinde Bülent Ecevit Bulvarı, Kemerköprü, Şadırvan Caddesi, Hükümet Caddesi, Hamam Sokağı istikametinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

Yürüyüşe katılanlar metrelerce uzunluktaki dev Türk bayrağını taşıdı. Ellerinde meşaleler ile yürüyüşe katılanlar marşlar okudu.  

Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan yürüyüş sonrası katılımcılara Bartın Valiliği ile Bartın Esnaf Odaları Birliği’nce tatlı ikramında bulunuldu.

 

“Gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz”

 

Bartın Valisi Sinan Güner, “Cumhuriyetimizin, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ilan edilişinin 96. Yıldönümünü milli birlik ve beraberlik içinde hep beraber kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyet; bir Milletin her türlü imkânsızlığa rağmen vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla bağımsızlığına kavuşabilmek için inanç ve kararlılıkla giriştiği milli mücadelenin ardından elde etmiş olduğu büyük bir zaferin sonucudur. Tarihte eşine az rastlanan kahramanlık destanıyla İstiklaline ve istikbaline sahip çıkan Aziz Milletimiz  geçmişte olduğu gibi günümüzde de  birlik ve beraberliğini koruyarak birbirine daha sıkı bağlarla bağlanmış ve kenetlenmesini bilmiştir. Cumhuriyetimizin kurulduğu 29 Ekim 1923 yılından itibaren geçen 96 yılda Türkiye Cumhuriyeti, büyüyen ekonomisi, sağlık, eğitim, bilim, kültür alanındaki atılımları ve güçlü demokrasisiyle dünyanın yükselen güçlü ülkeleri arasındaki yerini almış, önemli mesafeler kat etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti bundan sonra da önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, yarınlara umutla yürüyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 96.kuruluş yıldönümünü kutluyorum.” diye konuştu.

 

“Her daim yaşayacak ve yaşatılacak”

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da “Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde ilan edilen Cumhuriyet’imiz, vatan ve millet sevdasının ölmez eseri olarak vücut bulmuş ve kutsal vatanımızın geleceğini şekillendirerek milletin gücünü tescillemiştir. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladığı vatan topraklarında; kişilere, ayrıcalıklı kesimlere, elitlere veya zümrelere dayalı yönetim yerine, milletin hâkimiyeti kurumsallaştırılmış ve kararlaştırılmıştır. Cumhuriyet; fikren, zihnen ve vicdanen hür nesilleri hedefleyen, milli irade ve egemenliği şart koşan muhterem bir millet projesi olarak gönlümüzde ve vicdanımızda her daim yaşayacak ve yaşatılacaktır. Hiç kuşkusuz ki, eşitliğin, özgürlüğün ve kardeşliğin garantisi ve teminatı, Cumhuriyet’in mesaj ve ruhunda saklıdır. 96. yılında Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, geleceğe çağdaş bir yönetim anlayışı ile devlet bırakan atalarımızı şükranla yad ediyorum.” dedi.

 

Yürüyüşün ardından yapılan havai fişek gösterisi de Cumhuriyet coşkusunu Bartın semalarına taşıdı.

ETİKETLER : Bartın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı fener alayı Bartın Valiliği
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›