Amasra’da inceleme yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Heyeti, Amasra’da incelemelerde bulundu. Amasra Kalesi sur duvarı altında meydana gelen göçük alanına deniz yoluyla ulaşılarak, yerinde gerekli tespitler yapılırken yapılması planlanan fiziki müdahalelere ilişkin Koruma Kurulu’ndan gerekli izinlerin alınmasına karar verildi.
Bu haber 2019-10-29 15:37:18 eklenmiş ve 158 kez görüntülenmiştir.

 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı İsmail Karaman, Kamulaştırma Dairesi Başkanı Hatice Şan, Emlak Dairesi Başkanı Fügen Karaman, Ankara Rölöve ve Anıtlar Müdürü Ahmet İmamoğlu, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü uzmanlarından oluşan heyet Amasra’da incelemelerde bulundu.

Heyete Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol ve beraberinde Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun,  Müze Müdür Vekili Ahmet Çapkun da eşlik etti.   

Amasra Kalesi sur duvarı altında meydana gelen göçük alanına deniz yoluyla ulaşılarak, yerinde gerekli tespitler yapılırken ayrıca Amasra Kalesi içerisinde yer alan Cenova Şatosu, Karanlık Kapı ve Ada Cafe olarak adlandırılan alanlarda da incelemeler yapıldı.

Yapılan incelemelerde; öncelikle kalenin kadastral bilgileri ile tapu kayıtlarının  tespit edilmesi gerekliliği, yıkılma riski taşıyan alanların ivedilikle koruma altına alınması, kale duvarlarında bulunan bitkilerin temizliği ile yapılacak iş ve işlemlere ilişkin yaklaşık maliyet çıkarılarak, yıkılma riski taşıyan alanlarda yapılması planlanan fiziki müdahalelere ilişkin Koruma Kurulu’ndan gerekli izinlerin alınması kararlaştırıldı.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı İsmail Karaman Amasra
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›