Gripten korunmak isteyenlerin vazgeçilmezi oldu!

İçeriğinde bulunan bitkiler sayesinde nezle, grip, soğuk algınlığı, öksürük ve bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği olan “atom çayı”, şimdiden grip ve nezleden korunmak isteyenlerin vazgeçilmezi oldu.
Bu haber 2019-10-25 15:46:02 eklenmiş ve 250 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bahar ve kış aylarının vazgeçilmez çayı olan “atom çayı” şimdiden aktarların en çok satılanı oldu.  İçeriğinde bulunan bitkiler sayesinde nezle, grip, soğuk algınlığı, öksürük ve bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği olan, özellikle bahar ve kış aylarında vücudu koruyarak mikroplara karşı vücut direncini artıran, hastalıklara karşı vücudu koruyan “atom çayı” daha kış soğuğu gelmeden yoğun ilgi görmeye başladı.

 

Bartınlı Aktar Recep Çolak, atom çayının kışın vazgeçilmezleri arasında yer aldığını söylerken gribe yakalananların bu çaya büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

 

Halk arasında daha çok kış çayı ismi ile bilinen atom çayının faydalarına bakıldığı zaman özellikle soğuk aylarda başa gelebilecek birçok hastalıkta doğal bir tedavi seçeneği olarak kullanılabileceği söylenebilir. Kış hastalıkları kaynaklı boğaz ağrılarında tercih edilebilecek olan atom çayı, hızla etki etmesi ve vücuda direnç kazandırması nedeniyle en iyi bitkisel çaylardan birisi şeklinde de tanımlanabiliyor. Vücutta var olan mevcut hastalıkları iyileştirmesinin yanı sıra olması muhtemel birçok hastalığa karşı bağışıklık sistemini güçlendirmesi nedeniyle de içilmesi tavsiye edilen atom çayı, içerisinde barındırdığı çok sayıda bitki sayesinde oldukça güçlü bir doğal terapi yöntemi olarak tüketilebilmekte ve etkilerini ilk içildiği anda dahi gösterebiliyor.

 

Atom çayının faydaları nelerdir?

 

Peki, atom çayının içerisinde hangi bitkiler bulunuyor, faydaları nelerdir? İşte bu sorumuzun yanıtını veren Aktar Recep Çolak, şunları söyledi:

“İçeriğinde bulunan bitkiler sayesinde nezle, grip, soğuk algınlığı, öksürük ve bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği vardır. Bahar ve kış aylarında vücudu koruyarak mikroplara karşı vücut direncini artırır. Hastalıklara karşı vücudu korur. Bahar ve kış aylarının vazgeçilmez çayıdır. İçinde zencefil, havlıcan, tarçın, karanfil, Hint cevizi, yenibahar, zerdeçal, çiçek tomurcuğu var. Herkese tavsiye ediyorum. Günde 2-3 sefer içilebilir, herhangi bir yan etkisi ve zararı yok.

Boğaz ağrılarında doğal bir tedavi seçeneği olarak kullanılabilir. Vücudun direncini arttırarak çok sayıda hastalığa karşı koruma sağlar. Astım için en iyi koruyuculardan birisidir. Grip ve nezle belirtilerini iyileştirir. Bronşları açar ve bu özelliği ile balgam söktürücüdür. Anne sütünün artmasını sağlar. Kan dolaşımını kuvvetlendirir. Enerji ve zindelik kazandırır. Bademcik iltihaplarına iyi gelir. Gaz sökücü ve mide spazmlarını giderici etkisi ile bilinir. Bronşit hastalığında destekleyici bir tedavi seçeneği şeklinde içilebilir. Ses tellerini güçlendirir. Ses çatallaşmasına iyi gelir.

 

İşte içerisindeki bitkilerin özellikleri

 

Zaten atom çayının içeriğinde bulunan tarçın; gaz sökücü, ishal kesici, göğüs yumuşatıcı olarak kullanılır. İçimi hoş bir çaydır. Gribal enfeksiyonlarda etkilidir. Zencefil; özellikle hamilelik döneminde meydana gelen bulantılarda balla karıştırılarak kullanılır. Öksürük ve balgam kesicidir. Soğuk algınlığında ve iştah açıcı olarak kullanılır. Zerdeçal; güçlü bir antioksidandır. Vücudu yaşlandıran ve hastalıklara neden olan okside edici maddelerin verdiği zararlara karşı savaşır. Hepatit, sarılık ve karaciğer rahatsızlıkları için kullanılır. Yenibaharın koku verici, gaz giderici ve uyarıcı özellikleri vardır. Havlıcan; öksürük ve balgam sökücüdür. Soğuk algınlığı ve iştah açıcı olarak kullanılır. Karanfilin sakinleştirici, kusma önleyici ve mikrop öldürücü özellikleri vardır. Hint cevizinin yine de koku verici ve bağırsaklardaki gazı rahatlatıcı özelliği vardır.”

 

Yan etkisi var mı?

 

Atom çayının bilinen herhangi bir yan etkisi olmadığını belirten Çolak, “Geçmişten bugüne atom çayının faydaları üzerine yapılan pek çok araştırma sayısız yararının dışında bu çayın bilinen herhangi bir yan etkisinin olmadığını göstermektedir. Atom çayı ile alakalı söylenebilecek tek yan etkinin ise vücudu gevşetmesi ve uyku yapması olduğu belirtilebilir. Bunun dışında atom çayının içeriğinde yer alan herhangi bir bitkiye alerjisi olan kişilerin de çeşitli yan etkiler ile karşılaşmamak adına doktorlarına danışmadan atom çayını tüketmeye başlamamaları ek olarak dile getirilebilir.” dedi.

 

Nasıl tüketilebilir?

 

Atom çayının faydalarını değerlendirmek isteyen ancak bu çayı nasıl tüketebileceğini tam olarak bilmeyenler için atom çayının nasıl tüketileceğini de anlatan Çolak, “Bir çay bardağı sıcak su içerisine bir küp atom çayı atıp iyice karıştırdıktan sonra günde 1 kez olacak şekilde tüketebilecekleri söylenebilir. Kuşburnu çayına benzer bir rengi olan atom çayı, etkilerini tüketilmeye başlandığı ilk günden itibaren gösterecektir.” diye konuştu.

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın kış atom çayı aktar Recep Çolak
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›