Diyanet İşleri Başkanı’nın katılımıyla temeli atılacak

Yaklaşık 4 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir kompleks olarak tasarlanan Bartın’ın en büyük camisi “Merkez Camii”nin temeli Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılacağı törenle atılacak. Bartın İl Müftüsü Abdülcelil Çakar, büyük heyecan uyandıran bu proje için halktan hazır beton ve demir konusunda destek istedi. Yaklaşık 3 ay içerisinde temeli atılarak yapımına başlanacak olan Merkez Cami inşaatının tamamlanarak kısa zamanda hizmete açılması planlandığı belirtildi.
Bu haber 2019-10-25 09:49:14 eklenmiş ve 1178 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK-Erkan HIZOĞLU

 

Bartın Valisi Sinan Güner, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, İl Müftüsü Abdülcelil Çakar, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı ziyaret ederek hem Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü içerisinde bulunan ve bitme aşamasına gelen “Fatih Sultan Mehmet Camii” hem de Bartın Merkez’de yapılması planlanan  yeni “Merkez Camii” ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, Bartın’da yapılacak Merkez Camii temel atma töreni ile Kur’an Eğitim Merkezi’nin açılış töreni için Bartın’a davet edildi.

 

Halkın desteği önemli

 

İl Müftüsü Abdülcelil Çakar, bu önemli ziyaretin ardından sorularımızı yanıtlayarak gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Çakar, 11 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan Bartın’ın en büyük camisi “Merkez Camii”nin temelinin Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla atılacağını söyledi.

Her ne kadar eleştirilere neden olsa da büyük heyecan uyandıran bu projenin kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması için çalışacaklarını belirten Müftü Çakar, Bartın halkının da katılımını istedi. Çakar, özellikle hazır beton ve demir konusunda destek olunmasını talep etti.

Bartın tarihinin en büyük cami kompleksi Merkez Camii, avlularıyla birlikte 4 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği şekilde planlandı. Müftülük Hizmet Binası’nın da yer alacağı camide, ayrıca kitap kafelerin yanı sıra 90 araç kapasiteli bir otopark da bulunuyor.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Merkez Camii İl Müftüsü Abdülcelil Çakar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›