İhtisaslaşma konusunda ilk adımlar atıldı

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği dönem toplantısına katıldı. Toplantıda Türkiye’nin ekonomik ve stratejik alanlardaki gücünü daha da arttıracak Filyos Limanı Projesi konusunda konuşan Rektör Uzun, bu kapsamda Bartın Üniversitesi’nde gerçekleştirilen çalışmalardan da bahsetti. Bartın Üniversitesi’nin Batı Karadeniz Bölgesi’nin gelişimine nasıl ve hangi alanlarda katkı sunabileceğine ilişkin arayışının sonuna gelindiğinin altını çizen Rektör Uzun, “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ konusunda ihtisaslaşma konusunda ilk adımları attık. İnanıyorum ki büyük gayretlerle ortaya koymaya çalıştığımız vizyon ile Ülkemizin ekonomik ve stratejik alanlardaki gücünü daha da arttıracak Filyos Limanı Projesi’ne değer katacağız.” dedi.
Bu haber 2019-10-23 09:19:22 eklenmiş ve 310 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bölge üniversitelerinin birikimlerini bir araya getirerek, bölgesel kalkınmanın sağlanması ve ülke gelişimine katkı sunulması amacıyla kurulan Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği dönem toplantısı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir,  Bilecik Şey Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı,  Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü katıldı.

 

“Obezite ile Mücadele Eylem Planı” anlatıldı

 

Toplantı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu’nun sunumuyla başladı. ‘Obezite ile Mücadele Eylem Planı’nı anlatan Bayraktaroğlu, Türkiye’de, Batı Karadeniz Bölgesi ve Zonguldak ilimizdeki istatistiksel durumları ve güncel yenilikler hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Çufalı ise “Batı Karadeniz Üniversiteleri arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal hizmet gibi alanlarda akademik ve idari iş birlikleri yapmayı, üniversite-sanayi etkileşimini, üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşımayı ve ülkemizin gelecek vizyonu ile kalkınma çabalarına katkı sağlamayı amaçlamaktayız.” dedi.

 

“Ülkemizin kalkınma çabalarına katkı sağlamayı amaçlamaktayız”

 

Üniversitelerin birikimlerini bir araya getirerek ortak bilimsel çalışmalar yapmak ve öğrenci ile öğretim elemanı değişimini desteklemek amacıyla gerçekleştirilen toplantılar ile ilgili konuşan Rektör Uzun ise “Yükseköğretim Kurulu’nun ortaya koyduğu vizyon ile üniversitelerimiz bölgelerinden başlayarak ülkemizin gelişimine katkı sunmak için gayret göstermektedir. Bütüncül bilincin harekete geçirilmesiyle; birlik üyesi üniversiteler arasında ortak proje kültürü oluşturulması, nitelikli uluslararası yayın sayılarının artırılması, araştırma ve geliştirme alt yapılarının birleştirilerek uluslararası ortaklıkların geliştirilmesi, yurtdışı ile ortak eğitim programlarının oluşturulması gibi birçok konuda görüş alışverişinde bulunulmaktadır. Bu noktada, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği dönem toplantılarında da çok değerli rektörlerimizle bir araya gelerek birlikte yapabileceklerimizi ele alıyor, hedeflerimiz doğrultusunda önemli kazanımlar elde ediyoruz. Bu düşüncelerle bizleri daima destekledikleri ve yüreklendirdikleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç başta olmak üzere YÖK üyelerimize ve değerli rektörlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.     

 

Rektör Uzun, Bartın Üniversitesi’nin ihtisaslaşma çalışmalarını anlattı

 

Toplantı kapsamında Zonguldak’ın Çaycuma İlçesinde gerçekleştirilen, Türkiye’nin ekonomik ve stratejik alanlardaki gücünü daha da arttıracak Filyos Limanı Projesi konusunda konuşan Rektör Uzun, bu kapsamda ayrıca Bartın Üniversitesi’nde gerçekleştirilen çalışmalardan da bahsetti.

Bartın Üniversitesi’nin Batı Karadeniz Bölgesi’nin gelişimine nasıl ve hangi alanlarda katkı sunabileceğine ilişkin arayışının sonuna gelindiğinin altını çizen Rektör Uzun, “Bugüne kadar yapılan çalışmalar ışığında ve Üniversitemizin mevcut potansiyeli de dikkate alındığında; ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ konusunda ihtisaslaşma konusunda ilk adımları attık. İnanıyorum ki büyük gayretlerle ortaya koymaya çalıştığımız vizyon ile Ülkemizin ekonomik ve stratejik alanlardaki gücünü daha da arttıracak Filyos Limanı Projesi’ne değer katacağız. Sultan 2. Abdülhamid’in de hayali olan projeyle ortaya konulan hedeflerin gerçekleşmesi doğrultusunda deneyimli akademik kadromuzla durmadan çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Rektör Uzun’un Bartın Üniversitesi’nin ihtisaslaşma çalışmaları hakkındaki paylaşımına katılımcı rektörler tarafından tam destek geldi.

Toplantıdan sonra Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı ev sahipliğinde akşam yemeğinde bir araya gelindi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi Filyos Limanı Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›