“Turhan Kalaycı olarak da destek vermeye varım”

Bartın’daki basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, hem ülke gündemine hem de Bartın gündemine ilişkin açıklamalarda bulunurken merak edilen konulara da açıklık getirdi. Siyasetçi ayırt etmeksizin Bartın için ne gerekiyorsa, AK Parti İl Başkanı olarak destek vereceğini belirten Kalaycı, “Bizim tek hedefimiz var o da Bartın’a hizmet etmek. Bartın’ın büyük yatırımlara ihtiyacı var. Bartın Karadeniz’in incisi. Ama eğer bunu değerlendiremediysek burada kendimize biraz topu atmamız lazım. Bartın için ne gerekiyorsa, hiçbir siyasetçi ayırt etmeksizin, AK Parti İl Başkanı olarak destek vermeye varım Turhan Kalaycı olarak da varım.” dedi.
Bu haber 2019-10-23 09:10:13 eklenmiş ve 240 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarından gelen soruları da yanıtlayarak hem ülke gündemine hem de Bartın gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Bartınİl Başkanı Kalaycı, merak edilen konulara da açıklık getirdi.

 

“Adaylığım devam edecek”

 

AK Parti’deki kongre süreci ile ilgili bir soru üzerine Kalaycı, Ocak ayına kadar belde kongrelerini yapmayı, Ocak’tan başlayarak da ilçelerdeki kongrelerini tamamlamayı hedeflediklerini ifade ederken Haziran ayında da il kongresini yapmayı planladıklarını söyledi. Adaylığı ile ilgili bir soru üzerine ise Kalaycı, “Allah’tan bir mani olmadığı takdirde ve Genel Merkezimiz’den de farklı bir şey gelmediği takdirde adaylığım devam edecek inşallah.” yanıtını verdi. 

 

“TOKİ Köprüsü 6 ay içinde biter”

 

Bartın’da devam eden yatırımlara ilişkin bilgiler verirken Turhan Kalaycı, TOKİ Köprüsü olarak adlandırılan köprü inşaatının en geç 5-6 ay içinde tamamlanacağını söyledi. AK Parti İl Başkanı Kalaycı, köprü çıkışında sanayi bölgesinde bulunan bağlantı yollarının çok ters olduğu yönündeki eleştiri üzerine bununla ilgili bir çalışma yapılması gerektiğini ifade etti. Kalaycı, “Sanayinin bence oradan komple kalkması ya da karşı tarafa taşınması lazım diye düşünüyorum.” dedi.

 

“Önemli olan nasıl hizmet ettiğinizdir”

 

Bartın Devlet Hastanesi’ndeki ultrason sırasının 2 ayı bulduğu bununla ilgili olarak da vatandaşların sosyal medya aracılığıyla tepkilerini verdiğinin anımsatılarak sorunun çözümüne ilişkin ne yapılabileceği sorusu üzerine Kalaycı, fiziki şartların yeterli olmadığını ifade etti. İnşaatı devam eden yeni hastane binasının hizmete girmesiyle önce mekansal sonra da diğer sorunların hızlı bir şekilde çözüleceğini belirten Kalaycı, “Aslında önemli olan nasıl hizmet ettiğinizdir. Bartın halkı memnun mu, değil mi? Ona bakmak lazım.” dedi.

Kalaycı, görüntüleme merkezi ihalesinin iptal edildiğinin anımsatılması üzerine ise teknik şartnamenin tekrar çıkması gerektiğini ama bu ihalenin daha önce 4 sefer neden iptal edildiğinin de araştırıldığını söyledi. Kalaycı, “Müfettişler şu anda hastanede. Bu konu araştırılacak ve karara bağlanacak. Ayrıca kimin ihmali de varsa bu konu ile ilgili gereken cezayı alsın.” ifadesini kullandı.

 

“Cevap vermeyeceğimi söylüyorum”

 

İktidar partisinin İl Başkanı olduğu için hedef adam haline gelmesinin çok normal olduğunu ifade eden Kalaycı, şöyle konuştu:

“Hedef adam haline gelmem normal. Çünkü iktidar partisinin il başkanıyım. Dolayısıyla herkes birşeyler soracak, belki laf çarpacak ve belki bizden cevap alacak. Ama ben şahsıma yapılan eleştirilerin hepsini iyi niyetli olarak kabul ediyor ve şimdiye kadar olduğu gibi cevap vermeyeceğimi söylüyorum. Bizim partimizin içinden böyle bir şey olacağını tahmin etmiyorum. AK Parti, öyle medya üzerinden işte ‘Başkanı yıpratalım, yerine biz geçelim’ diye düşünen kişilerin partisi değildir. Ama prim yapmak isteyen kişiler bize çatabilir.

 

“Bartın’a yatırımcı arıyoruz”

 

Bizler Bartın’a yatırımcı arıyoruz. Çok yerlerimiz var. Gelse de bir kişi burada yatırım yapsa, Bartın’a katma değer sağlasa 15-20 kişi iş bulsa... Dolayısıyla Bartın’a yatırımcı getirmemiz lazım. Bartın’ın güzel haberlerle anılması lazım. ‘Şu böyle yaptı, bu böyle yaptı’ doğru değil.”

 

“Yalçınkaya Bartın’ın bir değeridir”

 

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan CHP İl Danışma Kurulu’nda eski Milletvekili Rıza Yalçınkaya’ya yapılan saygısızlık üzerine de bir takım değerlendirmelerde bulunan Kalaycı, “Dün CHP’nin Danışma Kurulu toplantısı yapıldı. Sayın Rıza Yalçınkaya Milletvekilimizle ilgili bir olay oluyor. Rıza Bey bizim sevdiğimiz, saydığımız bir siyasetçi ve Bartın’ın bir değeridir. İstesiniz de istemeseniz de 18 yıl siyaset sahnesinde Belediye Başkanı ve Milletvekili olarak kalmıştır. Bizim aramızda bir konuşma olmuştur ama konuşmada Rıza Bey’in herhangi bir taahhüt verme ya da yanlış bir kelimesi asla olmamıştır. Ben buradan CHP’li arkadaşlarımıza buradan söylemiş olayım. Biz Bartın’a bir okul kazandıran Sabriye Ocakçı hanımefendinin cenazesine katılmıştık birlikte. ‘Rıza abi gel çay içelim’ dedim. Tabi daha seçime daha çok var adaylar belirlenmemiş ‘Adaylığı düşünür müsünüz? Böyle bir durum var mı?’ dedim. O da bana ‘Şu anda böyle bir düşüncem yok ama partimiz ne karar alırsa ona göre bir yol belirleriz. Yoruldum be Turhan’ım’ dedi. Aramızda sohbet ortamında dostane bir konuşma geçti.” dedi.

 

“Siyaset gerçekten yorucu”

Siyasetin yorucu olduğunu ve ifade edilen her kelimeye dikkat etilmesi gerektiğini kaydeden Kalaycı, “Tabi siyaset gerçekten yorucu. Tek bir hareketenize ve kelimenize de dikkat etmeniz lazım. Tabi biz de bunu darbe yiye yiye öğreniyorum. Turhan Kalaycı olarak abdestimden zerre şüphem yok. Samimice konuşuyorum, yanılabilirim ama halkımız da yanılgımın karşılığını bize verir. Ya ödül olarak ya da ceza olarak verir.” diye konuştu.

 

“Hedefimiz Bartın’a hizme etmek”

 

Hiçbir siyasetçi ayırtetmeksizin Bartın için ne gerekiyorsa, AK Parti İl Başkanı olarak destek vereceğini belirten Kalaycı, son olarak da şunları söyledi:

“Ben Bartın’a hizmet etmek istiyorum. Bartın istediğimiz gibi gelişememiş. Otellerimiz yok. Bir AVM’miz yok. Irmak ıslahını bitirememişiz. Sanayimiz var ama daha fazlası olması lazım. Elimizde cennet gibi bir Amasra var ama değerlendirememişiz. Buralara yönelmemiz lazım. Yanlış yaptığımız zaman bunu da kabul eder özür dilemesini biliriz. Bizim tek hedefimiz var o da Bartın’a hizmet etmek.

 

“Bartın için ne gerekiyorsa destek vermeye varım”

 

Bartın’da yatırım yapmak için çok fazla alan var. Sayın Valimiz buraya gelir gelmez bir talimat verdi. ‘Nerede arsa varsa yatırım yapılacak bunları bana belirleyin’ dedi. Bir sürü yer çıktı. Tahminim farklı farklı yerlerde toplam 800 dönüm yer çıktı yatırım yapılabilecek. Bunun mutlaka değerlendirilmesi lazım. Buradan yurtdışındaki ve Bartın dışındaki kardeşlerimize de seslenmek istiyorum. Bartın’a yatırım yapsınlar. Bartın’ın büyük yatırımlara ihtiyacı var. Bartın Karadeniz’in incisi. Ama eğer bunu değerlendiremediysek burada kendimize biraz topu atmamız lazım. Bartın için ne gerekiyorsa, hiçbir siyasetçi ayırt etmeksizin, AK Parti İl Başkanı olarak destek vermeye varım. Ayrıca Turhan Kalaycı olarak da varım.”

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›