Tunç, Amasra’da muhtarlarla bir araya geldi

Amasra’daki muhtarlarla bir araya gelen AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, muhtarlarla birlikte önemli hizmetlere imza attıklarını ifade etti.
Bu haber 2019-10-23 09:07:40 eklenmiş ve 165 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltılı toplantıda Amasra İlçesi’ndeki mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

Muhtarlar Günü vesilesiyle düzenlenen kahvaltı programa AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, AK Parti Amasra İlçe Başkanı Şenol Sert, İl Genel Meclisi Üyesi Bekir Karabacak, Amasra’daki mahalle ve köy muhtarları katıldı.

 

Gürbüzerol: “Vatandaşlarımıza en yakın sizlersiniz”

 

Toplantıda ilk konuşan Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol oldu. Muhtarlık müesesesinin 1829 yılından günümüze kadar devam eden köklü bir müesese olduğunu anımsatan Kaymakam Gürbüzereol, “Bu kadar köklü olan muhtarlık müessesesinin ne kadar önemli olduğunu Muhtarlarımızın ne kadar kutsal bir vaziveyi yerine getirdiklerini göstermektedir. Önemi artarak devam etmektedir. Muhtarlarımız bizler gibi kamu görevlisi olarak 7/24 mesai gözetmeden görev yapmaktadırlar. Vatandaşlarımıza en yakın sizlersiniz. Vatandaşlarımızın sorunlarını dile getiren, onlara çözüm arayan, yol gösteren çok önemli bir mevkidir. Vatandaşlarımızla devletimiz arasında köprü vazifesi olarak kamu hizmetlerimizin tüm köylerimize mahallerimize en hızlı ve verimli şekilde ulaştıran muhtarlarımızın gününü kutluyorum, görevlerinizde başarılar diliyorum.” dedi.

 

Tunç. “Muhtarlarımızla önemli hizmetlere imza attık”

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da muhtarlarla birlikte önemli hizmetlere imza attıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın Muhtarlık müessesine ne kadar önem verdiğini, özellikle son yıllarda hepimiz görüyoruz. Çünkü muhtarlarımız köyleriyle mahalleriyle ilgili sorunların çözümü için fedakârca çalışıyorlar. Bu iş maddiyatla ölçülecek bir iş değildir. Vatandaşlarımızın her türlü problemleriyle onlara yardımcı olmak devlet ile kaymakamla milletvekiliyle arada köprü olmak için gecenizi gündünüze katıyorsunuz. Gece yarısı muhtarımız bizi arıyorsa kendi meselesi için değil, vatandaşımızın meselesi için arar. Çözülmesi gereken bir mesele var ki gece yarısı arayabiliyor. Bu nedenle biz şunu söylüyoruz sizler bizim elimiz ayağımız gözümüzsünüz. Bizler en uzaktaki vatandaşımızın problemini sizler vasıtasıyla öğreneceğiz o sıkıntıyı gidereceğiz. Köylerimize önemli hizmetler yapıldı yapılmaya devam ediyor. Amasra İlçemiz bizim gözbebeğimiz. Dünyanın gözbebeği. Amasra Fatih'in emanetidir. Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği ‘Çeşm-i Cihan bu mu ola’ dediği, çağ açıp çağ kapayan Peygamber Efendimizin İstanbul elbet fethedilecektir onu fetheden komutan ne güzel komutandır diye Peygamberimizin övgüsüne Mazhar olan bir Fatih Sultan Mehmet’in ‘Çeşm-i Cihan’ diye övdüğü yerdir Amasra. Böyle güzel bir ilçenin muhtarlarısınız. Şerefli bir görev. Muhtarlarımızla bu güne kadar işlerini kolaylaştırmak için elimizden geleni yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.

 

“Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz”

 

Ülkemiz son zamanlarda kritik dönemlerden geçiyor. Özellikle Barış Pınarı Harekatı dünya gündemine oturan çok önemli bir harekattır. Öncekilerde önemliydi. Suriye'deki iç karışıklıktan dolayı Suriye’nin kuzeyinde bir devlet kurmaya çalıştılar, bir terör devleti. Türkiye’nin başına bela olacak bir terör devleti. Türkiye bu oyunu bozdu. Kahramanlarımızla, Mehmetçiğimizle bu oyunu bozduk. 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra Fırat Kalkanı Harekâtı’nı yapmıştık. Aslında 15 Temmuz hain darbe girişimini neden gerçekleştirildiğini bugün daha iyi anlıyoruz. Türkiye’de bir yönetim değişikliği yapıp kendimize göre bir yönetimi iktidara getirerek hemen orada terör devletini kurarız düşüncesi vardı. Büyük fotoğraf herkes tarafından görülüyor. Ama Türkiye ne yaptı? 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen zor durumda bile Fırat Kalkanı, Afrin Operasyonu ile oyunu bozdu. Oralarda güvenliği sağladı. Bitmedi tabii ki. Teröristlere ve onların küresel uzantılarının destekleri hep devam etti. Cumhurbaşkanımızda ‘O kurulan tuzakları başınıza yıkarız’ dedi Türkiye bu kararlılığını Barış Pınarı Harekâtı ile göstermiş oldu. Türkiye durumunda haklı, yanı başında terör devleti kurulmasına izin veremezdi. Türkiye terörle mücadele eden bir ülke. Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’nin 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaasından doğan hakkımızı kullanıyoruz. Bütün bu planları yerle bir eden güçlü Türkiye’yi, Dünya gördü. Cumhurbaşkanımızın kararlığını, gücünü herkes gördü. Cumhurbaşkanımız bu gücünü sizlerden alıyor, milletimizden alıyor. Cumhurbaşkanımızda milletimizin kendisinin arkasında olduğunu görüyor. O cesaretle Türkiye’nin hakkını sonuna kadar savunuyor. Biz milletimize şükran borçluyuz destekleri için. Bizde onlara layık olabilmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz inşaallah.

 

“Amasra’mıza önemli eserler kazandırdık”

 

Amasra yolcu limanımızda mendirek onarımı şu anda devam ediyor mendirek adeta yeniden inşa ediyor 40 trilyonluk büyük bir yatırım. Yolcu limanımızı tamamlamıştık. Gümrük Kapısı açma çalışmalarımıza devam edeceğiz. Amasra’mızda Kemer'e Köprüsü yıkılmak üzereydi biz onu onardık, Amasra müzemizde eserler çürümek üzereydi 3 trilyon harcadık ve müzemizi yeniden inşa ettik. Amasra’mızın öğretmenevi yıkılmak üzereydi yeniledik, Amasra’mızın Kapalı Spor Salonu yoktu yaptık, Amasra Spor'un sahası yoktu yaptık, şimdi de tribünlerini yapacağız, Amasra'nın içinden geçen Horhor Deresi, Kestane Deresi gibi derelerin tamamını ıslah ettik, okullar yaptık, Anaokulu yoktu anaokulu yaptık, Kaleşah da eskiyen okulun yerine sosyal tesisleri ile birlikte yepyeni modern bir okul yaptık, Amasra Lisesi'ne yeni bir bina yaptık şimdi Yurdu ihale ettik ve kazma vurulmak üzere, Adalet sarayımız bir iş hanındaydı şimdi modern bir binaya kavuştu. Şimdi Hükümet binamızın proje çalışmaları, arsa çalışmaları bitti. Yapım ihalesini yakın bir zamanda yapacağız, tarihi dokuya uygun bir hükümet binasını Amasra’mıza kazandıracağız.”

Toplantının sonunda muhtarlar tarafından Barış Pınarı Harekatı’na destek için bir de bildiri okudu.

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Amasra muhtarlar
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›