Balık: “Güç birliği yapmamız gerekli”

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık, geçtiğimiz hafta sonu Düzce Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde hafta sonu gerçekleştirilen Bölge Oda ve Borsaları İstişare Toplantısı’na katıldı. Toplantıya ilişkin değerlendirmede bulunan Balık, “İllerin en büyük sivil toplum kuruluşları olarak bölge anlamında istişare içinde olmamız ve güç birliği yapmamız gereklidir.” dedi.
Bu haber 2019-10-23 09:06:06 eklenmiş ve 284 kez görüntülenmiştir.

 

 

 Bölge Oda ve Borsaları İstişare Toplantısı, geçtiğimiz hafta sonu Düzce’de gerçekleştirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Bartın TSO Başkanı Halil Balık başta olmak üzere bölge oda ve borsa yönetim kurulu başkanları da katıldı.

Karadeniz Bölgesi’ni bir araya getiren İstişare toplantısında ekonomide yaşanan gelişmeler, gündeme dair konular ele alındı.

Toplantıya ilişkin değerlendirmede bulunan Bartın TSO Başkanı Halil Balık, “Bölge Oda ve Borsaları İstişare toplantısında TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu ile çevre Oda ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanlarımız ile bir araya gelerek, illerimizde yaşadığımız sorunlarımızı konuşma ve değerlendirme fırsatı bulduk. Ülkemizin en verimli coğrafyasında yaşıyoruz birlikte hareket edersek daha fazla katma değer ve güç kazanırız. Bunun için bölgemizdeki tüm illerin ‘Ortak Akıl’ oluşturması ve birlikte hareket etmesi çok önemli. Bölge Oda ve Borsaları İstişare Toplantısını düzenleyerek  bu birlikteliği sağlayan ve bizleri bir araya getiren Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin'e teşekkür ediyorum, çok verimli bir toplantı oldu. İllerin en büyük sivil toplum kuruluşları olarak bölge anlamında istişare içinde olmamız ve güç birliği yapmamız gereklidir.” dedi.

 

“Ticari davalarda yıllarca beklemeye son”

 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da sanayicinin önemli sıkıntılarından bir tanesinin yıllarca süren ticari davalardan yaşanan sıkıntı olduğunu belirterek “Bir önemli sıkıntılarımızdan bir tanesi Ticari davalardaki sürelerin uzaması. Yüzde 100 haklıyız fakat alacağımızı mahkeme sonuçlanana kadar tahsil edemiyorsun. O zamanda adam kaldıysa. 2 sene normal mahkeme sürüyor, senin haklılığın tescil ediliyor, sonra bir üst mahkemeye daha götürüyor 2 senede o sürüyor toplam 4 sene. Bugün bana lazım olan paraya 4 sene sonra ulaşabiliyorum, ama adamın elinde bir şey kaldıysa. Bunu çözmek için hukukta da yeri var, kanunlarda da yeri var TOBB tahkimini kurdu. Bugün aynı mahkeme yerine geçebilecek bir sistem şu anda var. Yeter ki sözleşmelerinizde anlaşmazlığa düşersem TOBB tahkim divanı bu işte tam yetkilidir dediğiniz zaman iki tüccarın arasında yada sanayicinin arasındaki davaya bakmakla yetkiliyiz. Mahkeme masrafları yüzde 50 daha düşük, sürede 3 ay içerisinde bitiyor. Sonucu 3 ay içinde aldıktan sonra icrayı yapabiliyorsunuz.” diye konuştu.

 

 

 

 



ETİKETLER : Bartın Bartın TSO Başkanı Halil Balık TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›