23. kez kapılarını açacak!

Bartın Belediyesi’nce bu yıl 23. kez düzenlenen Kitap Fuarı, bugün akşam saat 18.30’da Belediye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilecek olan açılış töreniyle kapılarını açacak.
Bu haber 2019-10-23 09:03:38 eklenmiş ve 379 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın Belediyesi Kitap Fuarı, bugün akşam yapılacak açılış töreniyle 23. kez kapılarını açacak. Bartın Belediyesi’nce 1997 yılından bu yana gerçekleştirilen Kitap Fuarı, 7 gün süre ile Bartın’da yaşayanları kültürel etkinliklerle buluşturacak.

Dünya Gazetesi, Hürriyet Haber Ajansı, Hürriyet Gazetesi ve Doğan Haber Ajansı kadrolarında yer alan ve toplam 47 yıllık gazetecilik hayatının 40 yılını Atatürk Havalimanı’nda geçiren Amasra Göçkün Köyü doğumlu Faik Kaptan’ın onur konuğu olduğu Bartın Belediyesi 23. Kitap Fuarı’na, 17 yazar, gazeteci ve bilim adamları katılırken 15 yayın evi de fuarda stant açacak. 

 

“En çok” kitap okuyana ödül verilecek

 

Açılış konuşmalarının ardından İl Halk Kütüphanesi’nde 2019 yılında “en çok” kitap okuyanlara ödül takdim edilecek. Sonrasında da fuarın onur konuğu Faik Kaptan’a plaket verilecek. “Bartın’da Milli Müceadelenin 100. Yılı” konulu fotoğraf sergisinin ardından tören kokteylle devam edecek.

 

Bir fuar daha dolu dolu geçecek

 

Söyleşi, imza günü, sergi, ödül töreni, şiir dinletisi etkinliklerinin yanı sıra konserin de yer alacağı fuar programı bu yıl da yine dolu dolu geçecek. Birbirinden farklı yayınevlerinin satışa sunduğu ve fuara özel uygun fiyatlar belirlediği stantları gezmek isteyen okurlar için fuar, 29 Ekim Salı gününe kadar her gün sabah 10.00 ile 21.00 saatleri arasında açık kalacak.

 

Söyleşilerle devam edecek

 

Fuar programının ikinci gününde yani 24 Ekim Perşembe günü saat 18.00’da Belediye Cep Sineması’nda Güngör Yavuzaslan “Bir Adım Ötesi Suriye” konulu söyleşi gerçekleştirecek.

Fuarın onur konuğu Faik Kaptan da 24 Ekim Perşembe günü saat 19.30’da yine Belediye Cep Sineması’nda gerçekleştireceği söyleşi ile “Atatürk Havalimanı’nda 40 Yıl”ını anlatacak.

 

Ödüller sahiplerini bulacak

 

Fuarın üçüncü günü 25 Ekim Cuma günü de ilk olarak Gülgün Feyman saat 18.00’da Belediye Cep Sineması’nda “Ve Türkçemiz” konulu bir söyleşi gerçekleştirecek. Ardından da bu yılki Hasan Bayri Şiir Yarışması’nda dereceye giren şairlere saat 20.00’da Beeldiye Cep Sineması’nda düzenlenecek olan törenle ödülleri verilecek.

 

Bartın’ın on bin yılı belgelenecek

 

Dördüncü gününde fuar, sergi, söyleşi ve imza günü ile devam edecek. 26 Ekim Cumartesi günü ilk olarak saat 11.00’da Yalı Yaşam Merkezi’nde bulunan Bartın Belediyesi Sanat Galerisi’nde Bartın Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü tarafından “Bartın’ın On Bin Yılını Sergilemek” adlı sergi açılacak. Sonrasında da Prof. Dr. Burhan Baltacı, saat 14.00’da Bartın Belediyesi Cep Sineması’nda gerçekleştireceği söyleşi ile “Türkiye’de ve Dünyada Değişen Şartlar Ekseninde Din Anlayışı”mızı anlatacak.

Belediye Cep Sineması’nda saat 18.00’da Bartın eski Valisi İsa Küçük ile Mesut Şenol’un konuşmacılığını yapacağı “Kültürel Zenginliklerin ve Edebiyatın Kazandırdıkları Kimlik ve Tanınırlık” konulu söyleşinin sonrasında Belediye Sosyal Tesisleri’nden saat 20.00’da Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın “Mutlu Bir Yuva ve Aile İçi İletişim” konulu söyleşi ve imza günü ile fuarın dördüncü günü sona erecek.

 

Şiir dinletisi ve konser gerçekleştirilecek

 

Fuarın beşinci günü 27 Ekim Pazar günü saat 14.00’da Belediye Cep Sineması’nda Mesut Şenol, “Uluslararası Festivallerin Tanıtım ve Markalaşma Katkısı” konulu söyleşi gerçekleştirecek. Sonrasında da saat 15.00’da Mesut Şenol, Gökhan Cengizhan, Kevser Atay “Hayatımıza Renk ve Anlam Katan Şiir Dokunuşları” konulu şiir dinletisi gerçekleştirecek.

Belediye Cep Sineması’nda saat 18.00’da Ardan Zentürk’ün konuşmacılığını yapacağı “Dış Politikada Kuvayı Milliye Gerçeği” konulu söyleşinin ardından ise beşinci gün saat 20.00’da Kültür Merkezi’nde verilecek olan Bartın Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Konseri ile sona erecek.

 

Savaş Ünlü bu sene de yalnız bırakmadı

 

Bu yıl 23. kez düzenlenen fuarın altıncı gününde 28 Ekim Pazartesi günü ilk olarak Bartın’ı bu yıl da yalnız bırakmayan Savaş Ünlü ile Nil Pröttel, saat 14.00’da Belediye Cep Sineması’nda “Kitabın ve Satrancın Yaşamımızdaki Yeri” konulu şöyleşi gerçekleştirecek.

Sonrasında da Zafer Gecegörür, saat 18.00’da Belediye Cep Sineması’nda “Oku-malı mı?” konulu anlatısı ile sanatseverlerle buluşacak. Son olarak da dünyaca ünlü yazar Rıfat Ilgaz’ın kızı Fatma Defne Ilgaz, saat 19.30’da Belediye Cep Sineması’nda “Rıfat Ilgaz Nereli?” konulu söyleşi gerçekleştirecek.

 

Milli Mücadelenin 100. yılı konuşulacak

 

Bartın Belediyesi 23. Kitap Fuarı, 29 Ekim Salı günü saat 14.00’da Belediye Cep Sineması’nda Erkan Aşçıoğlu’nun konuşmacı olduğu “Bartın’da Milli Mücadelenin 100. Yılı” ve Yaşar Aldağ’ın konuşmacı olduğu “100 Yıllık Destan Kuvayı Milliye” konulu söyleşi ve imza günleriyle sona erecek.

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi 23. Kitap Fuarı
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›