Kozcağız Barajı’nda gövde dolgusu tamamlandı

Bartın ve Kozcağız’ı taşkın riskinden korumasının yanında 24 bin 600 dekar tarım arazisinin de sulanmasını sağlayacak olan Kozcağız Barajı’nın gövde dolgusu tamamlandı.
Bu haber 2019-10-23 08:57:54 eklenmiş ve 224 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

AK Parti BartınMilletvekili Yılmaz Tunç, Kozcağız Barajı’nın gövde dolgusunun da tamamlandığını söyledi. Tunç, baraj inşaatına ilişkin olarak yaptığı kısa değerlendirmede “Bartın Kozcağız Barajının gövde dolgusunu da tamamladık. Kozcağız Barajı sulama ve taşkın koruma maksatlı olarak inşa ediliyor. Kozcağız Barajı tamamlandığında Bartın il merkezini ve Kozcağız beldesini taşkın zararlarından koruyacak, Bartın’da toplam 24 bin 600 dekar zirai alanın sulanması için gereken suyun depolanmasını sağlayacak.” dedi.

 

Yıl sonuna tamamlanacak

 

Milletvekili Tunç, Kozcağız Barajı’nın 9 Temmuz 2014 günü temeli atılarak yapımına başlanan üç barajdan biri olduğunu ifade ederek “Kirazlıköprü ve Kışla Barajı tamamlanarak Cumhurbaşkanımızın Ankara’dan yaptığı canlı bağlantı ile açılışı gerçekleşti. Depolama hacmi 46,09 milyon metreküp ve  kret uzunluğu 274 metre, temelden yüksekliği 54 metre olacak olan  Kozcağız Barajı’nın inşaat çalışmalarının bu yıl tamamlanması planlanıyor. Baraj inşaatında derivasyon tüneli tamamlandı, su derivasyon tüneline çevrildi. Dolusavak betonu, menba ve mansap batardolarında imalatlar devam ediyo. Barajın gövde inşaatında sona gelindi. Barajdan geçen Kumluca yolu geçişinin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.” diye konuştu.

 

“Büyük eserler kazandırmanın onurunu yaşıyoruz”

 

Bartın’da her alanda olduğu gibi DSİ yatırımlarında da çok büyük eserler ortaya koymanın onurunu yaşadıklarını belirten Milletvekili Tunç, “Bu eserlerin Bartın’a kazandırılmasında başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, DSİ bölge ve şube yetkilileri ile tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.   

 

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Kozcağız Barajı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›