CHP, Genişletilmiş İl Danışma Kurulu toplandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı, İl Danışma Kurulu’nu topladı.
Bu haber 2019-10-22 16:55:31 eklenmiş ve 176 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

CHP Bartın İl Danışma Kurulu toplandı. Geçtiğimiz Pazar günü Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda partililerin büyük katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya CHP Milletvekili Aysu Bankoğlu, CHP eski Milletvekili Rıza Yalçınkaya, CHP İl Başkanı Selim Karakaş, İlçe Başkanı Nazif Çomak, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ile çok sayıda partili katıldı.

 

Bankoğlu: “Birlikte çalışmalıyız”

 

Toplantının basına açık bölümünde bir konuşma yapan CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken daha güçlü olmak “birlik” olunması gerektiği mesajı verdi. Bankoğlu, konuşmasında şöyle dedi:

 

“Biliyoruz ki şartlar hepimiz için çetin. Partimiz için emek sarfedenler olarak daha çok yurttaşımızla temasta kalmalı, adeta yarın seçim olacakmış gibi dikkatli ve özenli olmalıyız. Kişisel kırgınlıkların vereceği tahribatı, emeklerin boşa gideceğini, Bartınımız için unutmamalıyız. Daha güçlü olmak için gereken yol haritalarını birlikte bulmalı ve birlikte çalışmalıyız. Çok zor durumda olan hemşehrilerimizin ve tüm yurtttaşlarımızın bu çıkmazdan kurtulmak için bizden çok şey beklediklerini asla ama asla unutmamalıyız.

 

“CHP ve Bartın için çalıştığımızı unutmayalım”

 

Çoğunuzun yaşça benden daha deneyimli olduğunuz şüphesiz. Bunu yadsımak ya da görmezden gelmek akılsızlık olur. Ancak 15-24 yaş arası genç nüfusumuz, şu an ülkede 13 milyon. Yine 24-30 yaş arası 6 milyon yurttaşımız var. Yeni şeyler yapmak, yeni yollar açmak ve siyasette yeni dil istiyoruz. Bir genç olarak sizlerden ricam ise Türkiye’nin içinde bulunduğu bu çok kötü dönemde ülkemizin değişimine katkı sağlayacak politikaları birlikte üretmek olacak. Çünkü aynı yoldan gidip farklı yere çıkılmayacağını hepimiz biliyoruz. Atatürk’ün Türkiye’yi emanet ettiği gençlerden biri olmanın sorumluluğunu çok iyi biliyorum. Ve bunu sizlerle birlikte TBMM’ye taşıdık. Müteşekkirim. Ve orada ben yokum biz varız. O kürsüde konuşan biziz. O yüzden Bartın’da başaracağımız şey ülkemizde başaracaklarımız anlamına geliyor. Bugün benim ismimin önünde hepimizin davası yazılıdır. Evet, CHP Milletvekili ama Aysu Bankoğlu bunun arkasından gelir. Sizden ricam önce CHP ve Bartın için çalıştığımızı unutmayalım.

 

“Çok daha öncden hazırlanmalıyız”

 

Bakın yerel seçim sürecinde oluşan Millet İttifakı sinerjisi büyükşehirlerdeki belediye başkanlığı sayımızı 14’ten 21’e yükseltti. Bu yüzde 50’lik artış büyük bir başarıdır. CHP sayesinde başta İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana’dan tüm ülkeye yayılan umut dalgasını hep birlikte gördük. Tabiki Bartın’da Amasra gibi başarı öykülerimizin çok daha fazla olmasını isterdik. O yüzden de Bartın’da 2014 sonrasında gelişmelere, değişimlere ve partimizin zayıf kaldığı noktalara odaklanmamız gerektiğini düşünüyorum. Kan kaybettiğimiz yerleri, konuları, noktaları doğru analiz etmeliyiz ki arzu ettiğimiz ivmeyi yakalayabilelim. İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi’nde sayımızı arttırmış olmayı ya da genel seçimlerde oylarımızı arttırmayı başarı olarak görebiliriz. Ama asıl başarı yukarı koyduğumuz çıtaya erişebilmek, yurttaşlarımızın bizden beklentilerini gerçekleştirebilmek ve bunun için daha güçlü olmaktır. Şimdi il ve ilçe başkanlıklarımızda tüm üyelerimizi bu süreci sorgulayıp önümüzdeki seçim dönemi için çok daha öncden hazırlanmalıyız. Ama hedefi üzüm yemek değil de bağcıyı dövmek olanlara partimizin de seçmenlerimizin de ülkenin de bundan çok fazla zarar gördüğünü hatırlatmak istiyorum. Türkiye’nin uzak ya da yakın tarihi bu kısır çekişmelerin hazin sonuçları ile dolu. Birlikte olduğumuzda başardığımızı biliyoruz ve bunu hiç unutmamalıyız. Gerçekçi ve yapıcı çözüm önerilerine açık olmaya devam etmeliyiz. Eleştirilere tahammülümüz, yeniliklere de kapımız açık olmalı.

 

“Asla vazgeçmeyeceğiz”

 

Hedefi iktidar olan bir ana muhalefet partisiyiz. Sorunların çözümünü de her zaman için şeffaflık, hesap verilebilirlik ve hukuktan vazgeçmeden birlikte hareket ederek aramalıyız. Bu uğurda çalışmaktan ve sesimizi herkese duyurmaya çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü sadece Bartın’ın değil, Türkiye’nin tek umudu vardır o da CMHP’dir. İktidarı koltuğundan edecek olan partimizin ve bizim bu kararıdır.

Danışma Kurulu toplantımızın amacı hem partimize hem de kentimize fayda sağlayacak yol haritalarını belirlemek ve bundan daha da ileriye gitmektir. Buradan güçlenerek ve birlik olarak çıkacağımıza inacım tamdır. Partimizin sendelemesinden güç bulan siyaseti yalanlar üzerine kuranlara inat CHP’nin ortak değerlerden vazgeçmeyen anlayışını herkese haykıracağımıza inanıyorum.”

 

Karakaş, iktidara hazırlık toplantısı olmasını temenni etti

 

CHP İl Başkanı Selim Karakaş da önümüzdeki kongreler sonrasında oluşacak yeni il ve ilçe örgütlerinin Parti Tüzüğünde yazdığı gibi 3 ayda bir yada gerekli görüldüğünde bu toplantıları yapmasını sağlayarak İlçe ve İl Danışma Kurulu Toplantılarını geleneksel hale getirilmesi gerektiğini savundu. Düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısının Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara hazırlık toplantısı olmasını temenni eden Karakaş, şöyle konuştu:

 

“El ele Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına yürümeliyiz”

“Düzenlemiş olduğumuz bu genişletilmiş il danışma kurulu toplantısının Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde ülke genelinde kazandığımız yerel seçim başarısının üzerine iktidara yürüyen Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidara hazırlık toplantısı olmasını temenni ediyorum. Bu toplantıda bütün örgüt bileşenleri olarak eksikliklerimizi, kusurlarımız, doğru ve yanlış yaptıklarımızı tartışacağız. Belki duyduklarımız bazılarının hoşuna gitmeyecek, Bazılarımız üzüleceğiz her şeye rağmen bu toplantının bitiminde bu salondan çıkarken bütün tartışmaları bu salonda bırakıp birbirimizi kucaklamalı ve büyük Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin fertleri olarak el ele gönül gönüle Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına yürümeliyiz.

 

“Bartın ayağını konuşup fikirlerimizi paylaşmalıyız”

 

Seçim süreçleri başlamadan önce doğru ilkeler ışığında doğru hedeflerin konulması, doğru yöntemlerin oluşturulması örgütümüzün en alt kademesinden en üst yönetim kademelerine kadar düşünce birliğinin oluşturulması bu mekanizmaların işletilmesi ile mümkün olacaktır. Bugün yapacağımız danışma kurulu toplantısında iktidara yürüyen Cumhuriyet Halk Partisinin Bartın ayağını konuşup fikirlerimizi paylaşmalı, geçmişten ders çıkartmalı ve geleceğimizi konuşup iktidara hep birlikte nasıl yürüyeceğimizi planlamalıyız.

 

“Hakaret” içeren söylemlerde bulunmamalarını rica etti

 

Danışma kurulumuzda söz alacak siz değerli katılımcıların toplantı düzenine uygun hareket etmesini, konuşmacıların sözünü kesmemesini, konuşmacıların birlikte kararlaştıracağız konuşma suresine sadık kalmalarını her hangi bir kişiye yada kişilere hakaret içeren söylemlerde bulunmamalarını özellikle rica ediyorum.”

 

Yalçınkaya: “Kimin doğru kimin yalan söylediği daha net anlaşılacak”

 

Toplantının basına kapalı kısmında 11 yıl CHP Bartın Milletvekilliği yapan Rıza Yalçınkaya’nın sözleri toplantıya damga vurdu. Edinilen bilgilere göre kendisi ile ilgili yapılan “dedikodulara” ve “haksız ithamlara” sitem dolu sözlerle cevap veren Yalçınkaya, konuşmasında özetle şunları söyledi:

 

“Bugün bu toplantıda bir taraftan 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin değerlendirmesi yapılacak bir taraftan da seçim öncesi ve sonrası yaşanan süreçlerde dedikodu kültürüne mahkum olanların sağda solda, şahsımla ilgili ileri geri konuşarak ortaya attıkları dedikoduların ne kadar doğru olup olmadığı ortaya çıkartılarak partili üyelerimizin gerçekleri öğrenmesine fırsat doğacaktır. Böylelikle de kimin doğru kimin yalan söylediği daha net anlaşılacaktır. Öncelikle şunu bilmenizi isterim; bu toplantıya kavga etmek için gelmedim. Sadece ve sadece şahsıma yönelik haksız ithamlara karşı cevap vermek için buradayım.

 

“16 yıl sonra ilk defa kazandık”

 

Ben ikinci sıra adayımız Sabri Aktaş, partililerimiz ve dostlarımızla yola koyulduğumuzda Bartın’da 2002 seçimlerinde partimizin oyu 14 bindi ve iki milletvekilliğini de AK Parti kazanmıştı. Bu mevcut duruma ve tüm olumsuzluklara rağmen Cumhuriyet Halk Partisi olarak il genelindeki oyumuzu 25 bin 600’lere çıkartarak il olduğumuz 1991 tarihinden 16 yıl sonra ilk defa bir milletvekilliğini kazandık. TBMM’de Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili olarak Bartın’ı temsil etmenin onurunu ve gururunu yaşadım. Bu hepimizin başarısıydı, hepimizin ortak gururuydu. O günden 24 Haziran 2018 tarihine kadar 11 sene partimizin başarısı için gece gündüz demeden koşturarak, çalışarak, partimizin bugün sahip olduğu oy potansiyeline gelmesi için partime hizmet ettim.

 

“Hakaretlere varan konuşmalar yapıyorlar”

 

Bu günlere, bu sonuca kolay kolay gelinmedi. Ben ve partimize gönül veren emektarlarımızla, örgütümüzle, sevenlerimizle, dostlarımızla, yarı aç, yarı tok, yağmur kar demeden köy, mahalle, sokak demeden kapı kapı dolaşarak, halkımızla buluştuk, partimize oy istedik. 2002’de 14 bin  olan oyumuzu 37 binlere çıkardık. Bugün hep birlikte eriştiğimiz bu oy potansiyeli sayesinde Cumhuriyet Halk Partisi olarak Bartın’dan yüce Meclis’e milletvekili gönderebiliyoruz. Bunun için emeği geçenlere teşekkür edilmesi gerekirken bazı kişiler boğazları kuruyana kadar bana ve yol arkadaşkarımıza haksız eleştirilerde bulunarak hakaretlere varan konuşmalar yapıyorlar. Bu konuşmaları yapanlarda vefa duygusu yok, insanlık da yok. Vicdanlarını satılığa çıkarmışlar. Gerçekten çok üzülüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekili olarak 11 senede 9 seçim geçirdim. Bu 9 seçimde gece gündüz demeden koşturarak partimizin başarısı için çalıştım. Benimle birlikte partimize gönül veren dostlarımız, arkadaşlarımız ve partimizin emektarları varını yoğunu ortaya koyarak çalıştılar. Sadece ve sadece partimizin başarısı ve ülkemizin geleceği için. Hiç mi bunların kaydı değeri yok. Nasıl bu kadar çalışmayı, nasıl bu kadar emeği yok asayarak görmezden geliyorsunuz? Bu çalışmaları görmezden gelip bizi eleştirenlerin çoğu o zor günlerde yanımızda olmayıp ortalıkta gözükmeyenlerdi. Şimdi de en çok bunların sesi çıkıyor. Ben şimdiye kadar partimize zarar gelmesin diye sustum. Duyduklarıma cevap vermedim, yazılanları görmezden geldim. Partim zarar görmesin, kamuoyunca partim tartışılmasın diye benim gösterdiğim bu hassasiyeti maalesef başkaları göstermedi. Çünkü onların işi gücü Rıza Yalçınkaya’yı kötülemek, Rıza Yalçınkaya’ya dost olanları düşman olarak görmekti aslında bu tedavisi mümkün olmayan kronik Rıza Yalçınkaya hastalığına yakalananların çoğuna da iyilik yaptım. Elimden geldiğince yardımcı oldum. Kendilerinin iyi günlerinde de kötü günlerinde de yanlarında oldum. Onlarla birlikte üzüldüm, onlarla birlikte sevindim, arkadaş bildim, dost bildim. Ama yanlış tanımışım bunları. Ne diyeyim şimdi, bir şey diyemiyorum. Sadece Allah’a havale ediyorum.

 

“Vicdanım rahat, vicdanı rahat olmayanlar düşünsün”

 

Konuşmamı bitirmeden son bir şey daha söylemek istiyorum. Sayın Mehmet Aslan, bu olayın canlı şahididir. İl Başkanı olduğu zmaan herhalde 2017 başında sen, ben ve Hacı Gölbucaklı üçümüz partide beraberdik. ‘Bak başkanım ben bugün milletvekiliyim ama yarın olmayabilirim. Benim yerime içinizden biri milletvekili veya belediye başkanı adayı olduğunda yanınızda olup sizde destek verebilmem için birbirimize karşı doğru, dürüst, ahlaklı bir siyasi yaklaşım içinde olmamız gerekir. Ama bu partinin çatısı altında senin de olduğun ortamlarda, toplantılarda bazı kendini bilmezler, bu partinin milletvekili olduğum halde şahsıma yönelik kötü sözler sarf ediyor, hakaretlerde bulunuyor, ileri geri konuşuyorlar. Bunları duyuyorum, üzülüyorum sen de buna sessiz kalıyorsun bu böyle devam ederse bu ahlaksız turum ve davranışlardan vazgeçilmezse yarın sizin içinizden biri bir yerde aday olduğunda yanınızda olmam, destek vermem. Bana ihtiyacınız olduğunda beni yanınızda göremezseniz’ dedim. Açık ve net biçimde Sayın Aslan’ın yüzüne konuştuk. O gün söylediklerimle bugün olduğum yer örtüşüyor, onun için o dedikodu kültürüne mahkum olanların ‘Rıza niye yanımızda olmadı, niye çalışmalara katılmadı?’ deme hakkı yok. 22 Temmuz 2007’de şahsıma teslim edilen Cumhuriyet Halk Partisi bayrağına leke sürmedim, partime ihanet etmedim, doğru, dürüst ve ahlaklı bir şekilde 11 sene partimin ve Bartın halkının güvenine layık olmaya çalıştım. Benim vicdanım rahat, vicdanı rahat olmayanlar düşünsün.”

 

ETİKETLER : Bartın CHP CHP İl Başkanı Selim Karakaş CHP İl Danışma Kurulu
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›