Bartın’da Muhtarlar Günü kutlandı

Bartın’da “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla program düzenlendi. Bartın Muhtarlar Derneği Başkanlığı adına günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Çöpbey Köyü Muhtarı Muhammet Arslan, muhtarlara büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi. Bartın Valisi Sinan Güner ve Belediye Başkanı Cemal Akın da muhtarları makamında ağırlayarak talep ve önerilerini dinleyerek fikir alışverişinde bulundu.
Bu haber 2019-10-19 16:32:46 eklenmiş ve 173 kez görüntülenmiştir.

 

 

Ahmet KARADENİZ

 

“19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Bartın Cumhuriyet Meydanı’nda Düzenlenen programa Bartın Valisi Sinan Güner, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Meclis Üyeleri, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, CHP İl Başkanı Selim Karakaş, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, Bartın Muhtarlar Derneği Başkanı Nuri Yoldaş, Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şube Başkanı Katip Cumur, İl Müdürleri STK temsilcileri ve Bartın genelinden çok sayıda muhtar katıldı.

 

Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu

 

Törende ilk olarak Bartın Muhtarlar Derneği Başkanı Nuri Yoldaş ve Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şube Başkanı Katip Cumur tarafından Atatürk Anıtı’na sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Bartın Muhtarlar Derneği Başkanlığı adına Çöpbey Köyü Muhtarı Muhammet Arslan, günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma gerçekleştirildi.

 

Arslan: “Muhtarların sorumlulukları büyük”

 

Muhtarlara büyük sorumluluklar düştüğüne dikkati çeken Arslan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“1829 yılında faaliyetlerine başlayan Muhtarlık müessesi 2015 tarihinde Başbakanlık genelgesinin, Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Seçimle göreve gelen muhtarlarımız köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumları ile ilişkilerinde aracı bir rol alırken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel görevini yerine getiren müesseselerdir. Mahalle ve köylerde yaşayan vatandaşlarımızın her türlü sorunları ile muhtarlarımız ilgilenmekte ve çözümler aramaktadır. Sorumluluk alanlarında; yol, su, park, mezarlık, temizliğin yanı sıra; köy ve mahallerin ortak ihtiyaçların yapılmasına öncülük etmektedirler. Atatürk’ün dediği gibi; ‘Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır.’ Unutmayalım ki huzurlu, güvenli ve istikrarlı kalkınmada yerelden başlar. Seçimle göreve gelen muhtarların bu anlamda sorumlulukları da büyüktür. Mahalle ve köylerimize daha iyi hizmet verebilmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın döneminde başlatılan KÖYDES Projesi ve İl Özel İdaresi’ne aktarılan ödeneklerdeki artışla köylerimize ve mahallelerimize daha güzel hizmetler verilmiştir. 19 Ekim’i bizlere ‘Muhtarlar Günü’ olarak armağan eden başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Hükümetimize, Gazi Meclisimize, İç İşleri Bakanlığımıza ve Genelgenin yayınlanmasında emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyor tüm Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum. Sözlerime burada son verirken; Suriye’nin kuzeyinde terör örgütlerine karşı başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nda görev alan kahraman askerlerimize muvaffakiyetler diliyor operasyonda şehit düşen Mehmetçiğimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, gazilerimize de acil şifalar diliyorum.”

 

Dualar edildi

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından ise Barış Pınarı Harekatı’na katılan askerlerimiz, ebediyete uğurladığımız tüm şehit ve gazilerimiz adına Kur’an tilaveti yapılırken ve dualar edildi.

Program son olarak günün anısına çektirilen fotoğraf ve katılımcılarla vatandaşlara verilen ikram ile sona erdi.

 

Vali Güner’i ziyaret ettiler

 

Vali Güner, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla İdare ve Denetim Müdürü Ali Taşçı, Bartın Muhtarlar Derneği Başkanı Nuri Yoldaş, dernek üyeleri ile Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şubesi Başkanı Katip Cumur ile dernek üyelerini kabul etti. Bartın Valisi Sinan Güner, muhtarlık müessesinin toplumsal hayatın önemli yapı taşlarından biri olduğunu ifade ederek “Muhtarlık müessesi; toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biridir. Muhtarlık yerel demokrasinin en eski örneğini temsil ettiği gibi devletimizin her noktasındaki kurumsal temsilciliğidir. Demokrasimizin bir gereği  vatandaşlarımız  tarafından seçilen muhtarlarımız, görev yaptıkları köylerdeki ve mahallelerdeki sorunların çözümü, vatandaşlarımızın talep ve beklentilerinin yerine getirilmesi yolunda önemli birer hizmet noktasıdır. Bu vesileyle,  kamu hizmetinin köylerimize ve mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında  görev üstlenen Bartınlı muhtarlarımız başta olmak üzere tüm muhtarlarımızın ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, hayırlı ve başarılı görevler diliyor.” dedi.

 

Başkan Akın, muhtarları ağırladı

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın’da faaliyet gösteren Muhtar Derneklerinin yöneticilerini ağırladı.

Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Muhtarlar Derneği Başkanı Nuri Yoldaş, Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şube Başkanı Katip Cumhur ve Dernek Üyesi Muhtarları makamında ağırladı. Ziyaretin ardından açıklama yapan Başkan Akın, “Belediyemizi ziyaret ederek bizleri onurlandıran değerli muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Mahallelerimizde ve köylerimizde devletimizi ve milletimizi temsil eden, gece gündüz gönülden çalışarak, kamu ve yerel hizmetlerin vatandaşlarımıza ulaşmasında önemli görevi üstlenen muhtarlarımız, sorumluluklarının bilinciyle hizmet vermektedirler.Bu vesile ile muhtarlarımızın günlerini de kutluyorum. Ziyaretime gelen değerli muhtarlarımızla dernek çalışmaları ve belediye çalışmalarımız hakkında sohbet ettik. Nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın 19 Ekim Muhtarlar Günü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›