Kalaycı ve Dursun, 132. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti 132. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şanlı tarihimiz bu duruşun örnekleriyle doludur. İnşallah Barış Pınarı Harekâtıyla şanlı tarihimize yeni bir altın sayfa ekleyeceğiz.” dedi. Toplantının ülkemiz için hayırlı olmasını temenni eden AK Parti İl Başkanı Kalaycı da Cumhurbaşkanı ile birlikte çektirdiği bir fotoğraf karesini paylaşarak “Rabbime şükürler olsun.Senin gibi bir liderin yanında durmayı ve de davasına hizmetkâr olmayı bana lütfettiği için.” dedi.
Bu haber 2019-10-12 15:04:39 eklenmiş ve 225 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

AK Parti 132. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun ve İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Begüm Çubukçuoğlu da katıldı.

 

Kalaycı: “Toplantımız milletimiz için hayırlı olsun”

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katılan AK Parti İl Başkanı Kalaycı, Cumhurbaşkanı ile birlikte çektirdiği bir fotoğraf karesini paylaşarak “Rabbime şükürler olsun.Senin gibi bir liderin yanında durmayı ve de davasına hizmetkâr olmayı bana lütfettiği için.” dedi. Toplantıya ilişkin de kısa bir değerlendirmede bulunan Kalaycı, “Sayın Cumhurbaşkanımızın hitaplarını dinledik. Toplantımız milletimiz için hayırlı olsun. Barış Pınarı Harekatı’na katılan Mehmetçiğimize dua ediyoruz. Milletimizin duası Mehmetçiğimizle.” ifadelerini kullandı.

 

Dursun: “Ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz”

 

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun da “AK Parti İl Başkanımız Turhan Kalaycı, İl Kadın Kolları Başkan Yardımcımız Begüm Çubukcuoğlu ile birlikte Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Genel Merkez’de düzenlenen 132. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldık gerçekleşen toplantımızın sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.” dedi.

 

“Biz ise iş üretiyoruz, farkımız bu”

 

AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı. Terör örgütleri DEAŞ, PKK ve FETÖ ile Türkiye’ye diz çöktüreceklerini sananların başarılı olmadıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece son dört yılda sınırlarımız içinde 7 bin 500, sınırlarımız dışında 8 bin 500 olmak üzere toplam 16 bin teröristi etkisiz hâle getirdik. Terör örgütünün merkezi yapılanmasını, ülkemize yönelik saldırıları için kullandığı Kuzey Irak topraklarında âdeta hapsettik.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Barış Pınarı Harekâtı”na ilişkin değerlendirmelerde de bulunarak, “Türkiye’nin yaptığı diğer operasyonlar gibi, Barış Pınarının da amacı, Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve siyasi birliğine katkıda bulunmaktır.” vurgusunu yaptı. Suriye topraklarının dörtte biri PKK-YPG terör örgütünün işgali altında iken, bu ülkenin toprak bütünlüğünden ve siyasi birliğinden söz edilemeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “DEAŞ’a karşı bizim verdiğimiz mücadeleyi bu konuşanların hangisi verdi? Bunlar sadece kendi ülkelerinden Suriye’ye DEAŞ’ı ihraç ettiler. Fransa’dan DEAŞ Suriye’ye geldi, Almanya’dan DEAŞ Suriye’ye geldi, Hollanda’dan DEAŞ Suriye’ye geldi. Biz 5 bin 500 DEAŞ’lıyı geldikleri yere gönderdik. Bunlar dürüst değil, bunlar sadece laf üretiyorlar, biz ise iş üretiyoruz, farkımız bu.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de Anayasa Komitesi’nin ilk toplantısını 30 Ekim’de yapacağı bir dönemde başlatılan harekâtın Suriye’nin geleceğinin daha sağlıklı bir şekilde planlanmasını temin edeceğini belirterek, “Suriye topraklarında üzerinde onlarca yabancı gücün âdeta cirit attığı bir dönemde, Türkiye’nin terör yapılanmasını engellemek için başlattığı bu harekâta yönelik eleştirileri asla kabul etmiyoruz. Türkiye, belki de bu ülkenin topraklarındaki tek meşru güç olarak varlık gösteriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

 

“Türkiye’de evlerine dönmeyi bekleyen 3,6 milyon Suriyeli sığınmacı var”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin sınırlarının tehdit altında olduğuna ve Türkiye’de evlerine dönmeyi bekleyen 3,6 milyon Suriyeli sığınmacının bulunduğuna dikkati çekerek “Avrupa Birliği kendinize gelin. Yine söylüyorum; bizim şu anda operasyonumuzu bir işgal hareketi diye nitelendirmeye çalışırsanız işimiz kolay, kapıyı açarız 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz. Şimdi kalkmışlar para hesabı yapıyorlar. Neymiş 2. taksit olan 3 milyar Avro’yu göndermeyeceklermiş. Siz verdiğiniz sözü bu zamana kadar yerine getirdiniz mi? 40 milyar doları biz harcadık, Allah’ın izniyle bir o kadar daha harcar yolumuza devam ederiz ama kapıları da açarız. Bunu bilmeniz lazım.” diye konuştu.

 

“Türkiye, hakkını gerektiğinde kendi gücüyle almasını bilir”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de diğer tüm gelişmelere gözlerini kapayıp sadece Türkiye’yi eleştirmeyi alışkanlık hâline getirenleri akla, vicdana, ahlaka davet ediyoruz. Suriye topraklarındaki gerçek işgalcilere ses edemeyenlerin, Türkiye’nin meşru haklarını koruma konusundaki adımlarına karşı çıkması, en basitinden bir acziyet, bir teslimiyet ifadesidir. Onlar aciz olabilir ama Türkiye öyle değildir, hakkını gerektiğinde kendi gücüyle almasını bilir.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta ABD olmak üzere tüm NATO ülkelerine seslendiğinin altını çizerek, “Biz Türkiye’yiz, biz bir NATO üyesi ülkeyiz. 5. maddeyi gayet iyi biliyoruz. Bu terör örgütleri NATO üyesi Türkiye’ye saldırırken, siz buna sessiz kalamazsınız eğer NATO üyesiyseniz. Siz Türkiye’yi birkaç tane zibidi terör örgütüne tercih etmeyeceksiniz öyle mi? Buna eyvallah edemeyiz, bunun da gereğini yapmaya mecburuz, kim olursa olsun.” uyarısında bulundu.

 

“Terör örgütü, sivil vatandaşlarımızın yaralanmasına yol açtı”

 

Terör örgütü ve yandaşlarının Türkiye’yi karalamak, harekâta gölge düşürmek için yalan ve yanlış haberleri yaymaya başladığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hatta henüz operasyona başladığımız bir yerde Hristiyan Suriye vatandaşlarının yaşadığı bir bölgeye önce roket atıp, ardından Türkiye sivilleri bombalıyor diye ortalığı ayağa kaldırmaya kalktılar. Bombayı atan sizsiniz, bombayı atan sizsiniz, füzeleri atan sizsiniz. Bu kara propaganda makinasına karşı gerekli tedbirleri derhal aldık, doğruları tüm dünya kamuoyu ile paylaştık, paylaşıyoruz. Hatta onların liderleri, oradaki Hristiyan vatandaşların liderleri kendileri açıklama yaptı, bize olan güvenlerin ifade ettiler. Hâlbuki terör örgütü sınır ötesinden yaptığı saldırılarla, çeşitli ilçelerimizde evleri tahrip etti, sivil vatandaşlarımızın yaralanmasına yol açtı.” dedi.

 

“Bizim planımız, herkesin kendi evine dönebilmesidir”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk askerinin karşısına çıkacak yüreği olmayanların, sivillere saldırarak gerçek yüzlerini ortaya koyduklarına dikkati çekerek, “Bunlar öyle terbiyesiz ki kendi yayın organlarından çocukları gösteriyorlar, çocuk katili sizsiniz, kadınlara saldıran onların katili sizsiniz. Biz öyle bir milletiz ki savunma imkânı olmayan kadına, çocuğa asla elimiz kalkmaz. İnşallah bu yılanların hepsinin de başını en kısa sürede ezeceğiz. Suriyeli kardeşlerimizin huzuru, bölgede yaşayan Kürt kardeşlerimizin huzuru için bunu başaracağız. Henüz harekâta başladığımız diğer bölgelerle ilgili çalışmalarımız sürüyor, vakti saati geldiğinde oralarda da Türkiye’nin gücünü göstereceğiz. Daha önceki harekâtlarımızda ne yaptıysak, burada da onu yapacağız; yani gittiğimiz yerlere barışı, huzuru, güvenliği, esenliği getireceğiz.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekâtı’na destek veren MHP, İyi Parti, CHP başta olmak üzere tüm siyasi parti liderlerine, tüm siyaset ve devlet insanlarına, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, sanatçılara, gazetecilere, sporculara ve her kesimden vatandaşa teşekkür etti.

Barış Pınarı Harekâtı ile bölgeyi güvenli hâle getirdikten sonra buralarda yaşayan herkesin kendi evine, kendi şehrine dönmesinin sağlanacağını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim planımız, herkesin yeniden kendi evine dönebilmesidir. Daha açık anlatmak gerekirse; Araplar kendi evlerine, Kürtler kendi evlerine, Türkmenler kendi evlerine, Süryaniler, Asuriler, diğer etnik ve dini gruplar kendi evlerine döneceklerdir, biz bunun teminine çalışıyoruz. Böylece bölgeyi bozulmaya çalışılan demografik zenginliğine yeniden kavuşturacağız.” ifadelerini kullandı.

 

“Türkiye’nin hiç kimsenin toprağında gözü yoktur”

 

Bölgede dönecek evi kalmamış olanlar içinde 1 milyon kişilik yeni yerleşim yerleri inşa etmeyi planladıklarını, bu yerleşim yerlerini de uluslararası toplumun finansmanıyla inşa etmeyi planladıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin hiç kimsenin toprağında, malında, mülkünde gözü yoktur. Aynı şekilde Türkiye’yle birlikte hareket eden Suriye Millî Ordusu’nun da asla böyle bir niyeti yoktur. Türkiye olarak bölge halkına bu konuda en küçük bir taşkınlığa müsaade edilmeyeceğinin garantisini şimdiden veriyoruz. YPG saflarına katılmaya zorlanmış Suriyeli kardeşlerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. İster Arap, ister Kürt, ister bir başka kesimden olsun hemen şimdi PYD saflarını terk edip kendi evlerini, köylerini, şehirlerini, kendi namuslarını korumak için harekete geçecek herkese kucağımız açıktır.” dedi.

Harekâtın adının Barış Pınarı olarak belirlenmesinin rastgele bir tercih olmadığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz terör örgütünü bölgeden kazıyarak Suriye’de gerçek anlamda barışı tesis etmek üzere bu adımları atıyoruz. Bizim sınır Suriye tarafında hep pınarlarla doludur, işte o pınarlardan hareketle biz bunun adını Barış Pınarı koyduk. Harekâtımızı tek başımıza değil, Suriyeli kardeşlerimizle birlikte yapıyoruz. Daha harekâtımız başlar başlamaz Suriye halkını temsil eden pek çok sivil toplum kuruluşu temsilcisi, kanaat önderi, aşiret lideri ülkemize destek açıklaması yaptı. Bölgedeki pek çok yerde terör örgütüne karşı tavır alındığının haberleri geliyor. İnşallah çok kısa bir sürede Münbiç’ten Irak sınırına kadar tüm bölgeyi güvenliğe, huzura kavuşturup Suriye halkının üzerinde sekiz yıldır dolaşan karabulutları dağıtacağız. Suriye’de tüm kesimlerin katılımıyla tesis edilecek meşru yönetimin ülkenin toprak bütünlüğünü ve siyasi birliği çerçevesinde atacağı adımlara desteğimizi şimdiden ifade ediyoruz. O gün gelene kadar Suriye halkının yanında yer almaya, kardeşlerimizin her türlü sıkıntısını gidermeye devam edeceğiz.”

 

“Barış Pınarı Harekâtıyla şanlı tarihimize yeni bir altın sayfa ekleyeceğiz”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarihî hakikatler şunu gösteriyor; Bizim birbirimizden başka dostumuz, birbirimizden başka sırtımızı yaslayacak hiç kimsemiz yoktur. Son dönemde Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de, Kuzey Afrika’da, daha önce Balkanlar’da, Kafkaslar’da yaşananlar bu hakikatin birer örneğidir. İşte bunun için her fırsatta tüm kardeşlerimize, dostlarımıza, tüm mazlumlara birlik ve beraberlik çağrısında bulunuyorum. İşte bunun için ‘one minute’ diyoruz. İşte bunun için Kudüs kırmızıçizgimizdir diyoruz. İşte bunun için ‘dünya beşten büyüktür’ diyoruz. İşte bunun için herkes için adalet, herkes için refah, herkes için huzur diyoruz. İşte bunun için hiçbir ayrım yapmadan 4 milyon Suriyeli muhaciri yıllardır topraklarımızda misafir ediyoruz. İşte bunun için Suriyeli kardeşlerimizin huzurla evlerine dönebilmeleri için bizzat sahaya iniyoruz. İşte bunun için kendi güvenliğimiz, kendi huzurumuz kadar çevremizdeki ülkelerin de esenliğini istiyor, gözetiyor, çaba gösteriyoruz. Çünkü biz Türkiye’yiz. Çünkü biz sadece yaşatmak için, sadece barış ve huzur götürmek için gideriz. Bizim inancımız, bizim medeniyetimiz, bizim kültürümüz bunu emrediyor. Şanlı tarihimiz bu duruşun örnekleriyle doludur. İnşallah Barış Pınarı Harekâtıyla şanlı tarihimize yeni bir altın sayfa ekleyeceğiz.”

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı 132. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›