Kutlamalar “Cumhuriyet” Meydanı’nda yapılacak

Kurtuluş Savaşımızın ve bağımsızlığımızın taçlandırıldığı Cumhuriyetin ilan edilişinin 96. Yıldönümü Bartın’da bu yıl farklı bir heyecana sahne olacak. Yıllardır Bartın Valiliği’nin önünde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına bu kez Cumhuriyet Meydanı ev sahipliği yapacak.
Bu haber 2019-10-12 14:44:54 eklenmiş ve 177 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

29 Ekim ve diğer resmi bayram kutlamalarının Bartın Valiliği önünde yapılıyor olması Bartınlılar tarafından zaman zaman eleştiri konusu yapılırken, kent merkezinden uzak olan bu nokta yerine daha merkezi olan ve eskiden de törenlerin kutlandığı yer olan Cumhuriyet Meydanı’nın tercih edilmesini isteyen Bartınlıların bu talebine duyarsız kalmayan Bartın Valisi Sinan Güner, bu yıldan itibaren kutlamaların Cumhuriyet Meydanı’nda yapılması için talimat verdi.

 

Vali Güner’in talimatı üzerine başta Bartın İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı olmak üzere tüm ilgili kurum ve kuruluşlar hazırlık yapmaya başladı.

 

Buna göre; 29 Ekim Salı günü Bartın protokolü, halkla iç içe Cumhuriyet coşkusunu yaşayacak. O gün Kadınlar Pazarı’nın da kurulu olması dolayısıyla oldukça kalabalık bir halk kitlesinin katılması beklenen törenin detayları üzerinde Bartın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün çalışmaları sürüyor.

 

Bazı yollar trafiğe kapatılabilir

 

Ancak edinilen bilgiye göre tüm konsept halkın kutlamalara başından sonuna kadar en yüksek sayıda katılımını sağlayacak şekilde yapılıyor. Bunun için törenin yapılacağı sabah saatlerinden itibaren tören sonuna kadar Cumhuriyet Meydanı’na çıkan bazı yolların trafiğe kapatılması da gündemde. Bartın Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü de Belediye ile birlikte konunun planlamasını yapıyor.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Cumhuriyet Meydanı Cumhuriyet Bayramı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›