İl Danışma Kurulu Toplantısı, 20 Ekim’de yapılacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Selim Karakaş, kongre sürecine ilişkin açıklamalarda bulunarak ilçe kongrelerinin Bartın da dahil olmak üzere tüm Türkiye’de 14 Aralık’ta, il kongrelerinin ise 3 Şubat’ta yapılmaya başlanacağını kaydetti. CHP örgütleri olarak 31 Mart yerel seçimleri ve İstanbul yerel seçimlerden çok büyük dersler çıkardıklarını da ifade eden Karakaş, kazandıklarını tüm belediyeler üzerinden CHP’yi iktidara taşıyacak başarı öyküleri yaratacaklarını kaydetti. CHP İl Başkanı Karakaş İl Danışma Kurulu Toplantısı’nın da 20 Ekim Pazar günü gerçekleştirileceğini duyurdu.
Bu haber 2019-10-12 14:37:27 eklenmiş ve 222 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, CHP Merkez Yönetim Kurulu’nca 30 Eylül’de alınan karar sonrası başlayan resmi kongre ve kurultay süreciyle ilgili basın açıklaması yaptı.

 

“Harekatta muvaffakiyet diliyorum”

 

Parti binasındaki açıklamada Karakaş, ilk olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatında tüm ordu mensuplarımıza muvaffakiyet diledi. Harekata yaralanan erlere ve sivillere acil şifalar dileyen Karakaş, “Toplantımızla ilgili gündem konusuna geçmeden önce ülkemizin güneyinde Suriye sınırında devam eden Barış Pınarı Harekatını sürdüren tüm ordu mensuplarımıza sürdürdükleri bu harekatta muvaffakiyet diliyorum. Bu arada 1 erimizin şehit olduğu, 3 erimizin de yaralandığı haberini aldık. Aynı zamanda YPG/PKK terör örgütleri tarafından sınırımıza açılan havan mermisi ateşi sonucunda ölen çocuk yaştaki 6 yurttaşımız ve 49 yaralımızı da anmak istiyorum. Buradan özellikle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine de sabırlar diliyorum. Ayrıca yaralı er ve erlerimiz ile yurttaşlarımıza da sağlık ve şifa hat dilemek istiyorum.” dedi.

 

“Ülkemiz zorlu süreçten geçiyor”

 

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğine dikkat çeken, “Ülkemiz gerçekten bu açıdan da zorlu bir dönemden geçmekte. Allah orada savaşan ordumuzun tüm mensuplarına başarı nasip etsin. Ayaklarına taş değmesin. Nereden gelirse gelsin terörün her türlüsünü kınamak ve lanetlemek gerekiyor. IŞİD tarafından Ankara garında yapılan saldırıda 103 yurttaşımızı kaybetmiştik. Onları da bir kere daha anıp onlara da Allah’tan rahmet, ailelerine de tekrar sabırlar diliyorum.” diye konuştu.

 

“Resmi kongreler ve kurultay süreci başladı”

 

Daha sonra 30 Eylül tarihi itibariyle başlayan resmi kongre ve kurultay süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Karakaş, şunları kaydetti:

“Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu’nun 30 Eylül’de aldığı bir karar sonrası Cumhuriyet Halk Partisi’nin resmi kongreler ve kurultay süreci başladı. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe örgütleri olarak bu süreçte mümkün olduğu kadar şeffaf, demokratik ve ilkeli davranacağımıza Bartın halkı huzurunda söz veriyoruz. Tartışmaya yol açacak, seçimlerin sonuçlarını etkileyecek hiçbir eylem ve girişim içinde bulunmayacağız. Tüzüğümüz, yönetmeliklerimiz ne emrediyorsa harfiyen Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe örgütleri olarak bunu yerine getireceğiz.

 

İtirazlar 29 Ekim’de karara bağlanacak

 

Kongre takviminden bahsetmemiz gerekirse; 15 Ekimde bütün üye listelerimiz partimizin il ve ilçe başkanlıklarına ulaştırılacak. Bu süreç sonrası 21 Ekimde bu üye listeleri 1 hafta ilçe başkanlıklarında askıya çıkacak. Bu askı süreci içerisinde isim yanlışlığı, kendi adını göremeyen üyelerimizin ilçe başkanlıklarına müracaat ederek düzeltmelerin yapılmasını talep edecekler. Bu düzeltmeler bittikten sonra 29 Ekim günü itirazlar karara bağlanacak. Sonrasında ise il ve ilçe yönetimini belirleyecek delegeleri seçeceğiz. Bu 8 Kasım tarihinde başlayacak. Delege seçimleri 14 Aralık 2019’a kadar devam edecek.

 

İl kongreleri süreci 3 Şubat’ta başlayacak

 

14 Aralık 2019’da ise ilçe kongreleri başlayacak. Bartın dahil Türkiye genelindeki bütün ilçe  kongrelerimiz 27 Ocak 2020’de tamamlanacak.

Bunların tamamlanmasının ardından il kongreleri sürecine geçeceğiz. İl kongreleri süreçleri de 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak. 2 Mart 2020 tarihine kadar yine Bartın dahil tüm illerin il kongreleri tamamlanacak. Bu işte bittikten sonra Parti Meclisi kurultay kararını alacak.  Bu karara göre kurultayın tarihi belli olacak ve Cumhuriyet Halk Partisi, genel başkanı ile ülkeyi iktidara taşıyacak yeni yönetimini seçmek üzere kurultaya gidecek.

 

“Yerel seçimlerde büyük başarı elde ettik”

 

Cumhuriyet Halk Partisi 23 Haziran’a kadar süren yerel seçim sürecinde gerçekten Türkiye’de büyük bir başarı elde etmiştir. Türkiye’nin yaklaşık 9 büyük şehiri, İstanbul ve Ankara’da dahil Cumhuriyet Halk Partili belediyelerindir. Bu yerel seçim süreci aslında çok rahat geçen bir süreç değil. Hepinizin bildiği gibi İstanbul’da 2 kez seçim yapıldı. Bütün örgütlerde olduğu Bartın örgütü de İstanbul’da üzerine düşen görevi yerine getirdi ve birinci seçimde 13 bin olan farkı ikinci seçimde 800 bine kadar taşıdı. İstanbul seçiminin bize öğrettiği bir şey var. Bu da bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisine oy vermemiş AK Partili, MHP’li ve ülkücü kesimin oyunu alarak biz bu seçimi kazandık. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi oyları bu seçimi kazanmaya yetmiyordu. Evet, ittifak içinde partiler vardı ama bize bugüne kadar oy vermeyen kesiminde oyunu alarak bu süreci yaşadık.

 

“Belediyeler üzerinden başarı öyküsü yaratmayı hedefliyoruz”

 

Buradaki başarı öyküsü de şu; Cumhuriyet Halk Partisi kendisine daha önceden oy vermeyen seçmen kitlesinin oyunu almayı becerebilme sanatını gerçekleştirdi. Bu yüzden bu seçimlerin değeri bizim için büyük ve biz Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak bu seçimlerden çok büyük ders çıkardık. Bunda sonraki süreçte ise amacımız elde etiğimiz bu beledilerin üzerinden bir başarı öyküsü yaratmak. Bizi de iktidara bu belediyeler üzerinden yarattığımız başarı öyküsü bizi taşıyacaktır. Büyükşehirlerdeki belediye başkanlarımız elinden geldiği kadar bunu yaşama geçirmeye çalışıyor. Orada hala çok ciddi mücadeleler verilmeye devam ediyor.

 

“Amasra’ya daha çok emek harcayacağız”

 

Bizim de Bartın’da bir Amasra Belediyemiz var. Başka bir belediyeyi maalesef alamadık. Bizim de Bartın’da Amasra Belediyesi üzerinden bir başarı öyküsü yaratmamız gerekiyor. Bu yüzdenden yerel yönetimlerde tabi ki her tarafla ilgileneceğiz ama Amasra’ya biraz daha çok emek harcayacağız. Bu kapsamda Türkiye’nin iki önemli belediyesi ile Amasra’yı kardeş belediye yaptık. Çankaya ve Tepebaşı Belediyesi ile birlikte yürüteceğimiz hizmetleri bahar ayından itibaren tüm vatandaşlarımız görecektir. Vatandaşlarımız Cumhuriyet Halk Partili belediyenin farkını hissetmeye başlayacak. Orada her türlü olumsuzluğa rağmen yaratacağımız başarı öyküsü Bartın’daki diğer belediyeler üstünde de o belediyeleri kazanmamız yönünde önemli bir açılım yapacaktır. Amasra Belediyesi’nin 50 milyon lira borcu var. Bu borca rağmen doğru yönetimle, tasarrufla gelen yardımları doğru kullanmakla bir belediyenin kısa sürede nasıl daha iyi yönetilebileceğini hep birlikte Bartın halkına kanıtlamış olacağız.”

 

İl Danışma Kurulu Toplantısı, 20 Ekim’de yapılacak

 

Son olarak Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısı’nın da 20 Ekim Pazar günü Halk Eğitim Toplantı Salonu’nda gerçekleştirileceğini duyuran CHP İl Başkanı Karakaş, “Ayrıca 20 Ekim 2019 günü bir danışma kurulu toplantısı yapacağız. Ben buradan sizin aracılığınızla hem halkımıza hem de üyelerimize duyurmak istiyorum. 20 Ekim 2019 Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantımız Bartın Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. Burada iç meselelerimizi tartışacağız. Bundan da ben partinin büyüyerek çıkacağına inanıyorum. Bizim toplantılarımız diğer partilerin toplantılarına göre sert geçer ama toplantılardan kol kola girip çıkarız. Bizim buradaki hedefimiz parti ilkeleri doğrultusunda demokrasiden yana halktan yana yeni bir Cumhuriyet Halk Partisi yönetimlerini Bartın’a kazandırmak. Bunların hepsinin hayırlara vesile olacağına inanıyorum.”  dedi.

 

ETİKETLER : Bartın CHP CHP İl Başkanı Selim Karakaş kongre süreci
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›