“200 bin TL’lik maddenin bağlayıcılığı yok”

Başkan Akın, gündemin en tartışmalı konusu Halk Otobüsleri ve Esenyurt Minibüsleri arasında yaşanan sıkıntılara ilişkin de değerlendirmede bulundu.
Bu haber 2019-10-05 17:13:43 eklenmiş ve 490 kez görüntülenmiştir.

 

Başkan Akın’dan Gazetemize tebrik ziyareti

 

Bartın Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 11. yaşını kutlayan Bartın Pusula Gazetesi’ni ziyaret ederek çalışanlarıyla birlikte hem pasta kesti hem de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, beraberindeki Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ve Özel Kalem Müdürü Sevgi Salcı ile birlikte 11’nci yaşını kutlayan Gazetemizi ziyaret ederek çalışanlarını tebrik etti.

Ziyaret sırasında Pusula Gazetesi’nin sorularını da yanıtlayarak gündeme ilişkin özel açıklamalarda bulunan Başkan Akın, gündemin en tartışmalı konusu Halk Otobüsleri ve Esenyurt Minibüsleri arasında yaşanan sıkıntılara ilişkin de değerlendirmede bulundu.

 

“200 bin TL’lik maddenin bağlayıcılığı yok”

 

Başkan Akın, bu konuyla ilgili olarak “Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’ndekiler de Esenyurt Minibüsleri Kooperatifi’ndekiler de bizim arkadaşlarımızdır. Hepsini tanıyoruz, hepsi bizim dostlarımızdır. Bizim tek arzumuz hepsinin ekmeklerine sahip çıkmalarıdır ama bunu derken şunu kastediyorum; huzur içinde çalışmaları gerektiğini söylüyorum. Ama zaman zaman bazı sıkıntılar oluyor. Şuanda gündemde bir 200 bin TL polemiği var. Bu sorun bize geldiğinde konunun muhattıbı olan Ticaret İl Müdürlüğü’ne resmi anlamda sordum. ‘’Kooperatiften ayrılırken 200 bin TL nakit verme mecburiyeti vardır’ şeklinde bir ifade var mı diye sorduk. Çünkü Halk Otobüsü olmak isteyen minibüsçülerden bazıları bu 200 bin TL’lik maddi yükümlülükten dolayı Halk Otobüsü olmadıklarını dile getirdi. Biz de konunun aslını öğrenmek için bulunduğumuz talebe ‘Akmanlar- Esenyurt-Kutlubey-Çeştepe-Yazıcılar-Gecen-Şiremiçavuş Öğrenci ve Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Yönetim Kurulu ortaklıktan çıkmak isteyen üyelerden herhangibir şekilde cezai şarta bağlayamayacağı, ortaklara ek ödeme yükleme bedelinin ise sadece bilanço açıklarının kapatılması şartıyla ek ödeme talep edilebilir. Dolayısıyla Kooperarif Yönetim Kurulu’nun 03.07.2018 tarihi 5 Nolu kararının 1168 sayılı Kooperatifler Kanunu’na ve Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifleri ile olan sözleşmelerinin ilgili maddeleri kapsamında kooperatife kayıtlı ortaklar üzerinde herhangi bir kanuni ve hukuki bir dayanağı, yaptırımı bulunmamaktadır.’ şeklinde bir bilgi geldi. Yani bizim isteğimiz de birlik içerisinde çalışılmasıdır. Öğrenciler üzerinden de kimse provakasyon yapmasın. Buna biz fırsat vermeyiz çünkü onlar bizlere emanettir ve hepsine de kapımız açıktır. Yaşanan bu durum minibüsçüler kendi aralarında yaşanan problemlerdir. Defalarca toplantılar yaptık. Artık bu oturup kendi aralarında anlaşmaları lazım. Herkes kanunlara uymak zorundadır. Ama bu bahsedilen 200 bin TL’lik konunun bağlayıcılığı yoktur.” dedi.

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›