“Mali yönden güçlü bir belediyeyiz”

Bartın Belediyesi gelirlerini yüzde 366 artırdı. 2009-2018 yılları arasında gelirlerine sahip çıkıp, giderlerini disipline eden Bartın Belediyesi, yaptığı yatırım ve çalışmalar ile mevcut gelir tarifesi haricinde belediyeye 10 yılda 81 milyon TL ek gelir sağladı.
Bu haber 2019-10-02 12:09:43 eklenmiş ve 352 kez görüntülenmiştir.

 

 

Belediye Başkanı Cemal Akın, 2009 öncesinde yüzde 74’lerde olan bütçe gelir gerçekleşme oranının kendi dönemlerinde ortalama yüzde 93’lere yükseltildiğini söyledi. Başkan Akın ayrıca gelir bütçesinin 2012 yılında yüzde 102, 2014 yılında da yüzde 106 gibi rekor rakamlarla gerçekleştirildiği belirtti.

 

“Piyasalar bize güven duyuyor”

 

Bartın Belediyesi’nde mali disiplini sağladıklarını, bütçeye gelir getirici yeni kaynaklar oluşturduklarını belirten Başkan Akın “Bartın Belediyesi’nin 2009 yılı bütçesi 30 milyon lira iken, bütçeyi 110 milyona kadar çıkardık. Gelir ve gider bütçemizin gerçekleşme oranları son iki yıldır da yüzde 99 seviyesindedir. 2009 öncesinden gelen borçları öderken, kendi dönemimizde borç yapmadık. Piyasaya, çalışanlarımıza düzenli ödemelerini gerçekleştirdik. Çalışanlarımız maaşlarının yanı sıra sosyal haklarını gecikmeden alıyor. Piyasalar da mali yönden güçlü bir belediye ile çalışmanın verdiği güven ile belediyemize mal ve hizmet sağlıyor.” dedi.

 

Limanın artan kapasitesi ek gelir oldu

 

2009 yılında belediye yönetimini devraldıklarında mali portrenin iç açıcı olmadığına dikkat çeken Akın “Hemen yeni gelir kaynakları araştırmasına başladık. Bartın Limanı’nda yükleme-boşaltma işleminden alınmamış bir gelir kaynağı tespit ettik. Ve ton başına fiyat belirledik. Bu gelir 10 yıldır artık Belediye kasasına giriyor. Liman geri sahasında depolama alanları yaptık. Limanın kapasitesini artırmak için yaptığımız düzenlemelerle artan kapasite bütçemize ek gelir oluşturdu.” diye konuştu.

 

25 milyon 247 bin 119 lira gelir sağlandı

 

Modern Pazaryeri dükkânları, Toptancı Yaş Sebze ve Meyve Hali’ne yeni dükkânlar, Yalı Yaşam Merkezi işyerleri, Yaşam Merkezleri gibi son 10 yılda yapılan yerleri içeren taşınmaz kira ve satışlarından Belediyenin ek 16 milyon 55 bin 874 lira gelir elde ettiğini kaydeden Başkan Akın, kent mobilyaları, Özel Halk Otobüsleri hat satışı ve devir, ruhsat yenileme, İnkumu şezlong kiralama, otopark gibi diğer kalemlerden de 25 milyon 247 bin 119 lira gelir sağlandığını belirtti.

Bartın’a kazandırılan park ve bahçe düzenlemelerinin de belediyeye 2 milyon 358 bin 488 lira ek gelir sağladığını anlatan Başkan Akın “ Yalı Sevgi Parkı, Karaçay Piknik Alanı, Kaynarca Spor ve Yaşam Parkı, Gazhane Kültür Parkı, 140. Yıl Parkı gibi, bizim dönemimizde yapılan yerlerde ek gelir temin ettik.” dedi.

 

10 yılda 81 milyon lira yeni gelir kaynağı

 

Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi’nin hem teknolojik altyapısını, hem de işgücü niteliğini geliştirmek için kurumsal çalışmaların da sürdürüldüğünü söyledi. Bütçe gelirlerinin artırılması için yapılan çalışmalar ile 10 yılda 81 milyon ek gelir elde edildiğini aktaran Başkan Akın, “Şimdi teknolojik altyapıyı tamamen modernize edeceğiz. Böylelikle belediye hizmetlerimizin, gelir ve giderlerimizin takibi daha hızlı bir sistemle işleyecek.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›