AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı

AK Parti Bartın İl Başkanlığı tarafından Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı yapıldı.
Bu haber 2019-09-30 09:13:19 eklenmiş ve 213 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

AK Parti Bartın İl Başkanlığı tarafından Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı yapıldı.

 

Bartın Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, AK Partili Belediye Başkanları, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri ile partililer katıldı.

 

Kalaycı: “Birbirimize sarılmamız gerekiyor”

 

Toplantının basına açık olan bölümünde bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi gereken günlerden geçildiğine işaret ederek “İki yılda iki seçim atlattık. Genel seçimde kıl payı iki milletvekillliğini kaçırdık. Yerel seçimde de belediye başkanlığını kıl payı kaçırdık. Bu seçimlerde emeği geçen tüm teşkilat mensuplarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimizin pekişmesi gereken günlerden geçiyoruz. İnşallah teşkilat olarak hepimiz hep birlikte birbirimize sarılmamız gerekir. Herkes kardeşlik rüzgarının estiği bir düzen olmasını arzular ama gayreti başkalarından bekler. Teşkilatçı gayreti başkalarından beklemez. Sevgisi ile heyecanı ile inancı ile bizzat kendisi gayret eder. İyi teşkilatçı hedefin veya istediği şeyin ne olduğunu belirleyen sonra ilk adımla harekete geçen adımları kontrol eden ilkelerinden ödün vermeden davranışlarında esneklik geliştirebilen kişidir. Hedefine ulaşamadıysa yönetimini hedefe göre değiştiren strateji ve taktik geliştirebilen kişidir. Yanlışlarından cesaret değil ders alan ve ön yargılı olmadığı gibi ön yargının da zaafiyet olduğunu bilen kişidir. Her birimiz böyle olmalıyız.” ifadelerini kullandı.  

 

Tunç: “AK Parti rahat bırakılmadı”

 

17 yıldır iktidarda olan AK Parti’nin birçok engelle karşılaştığına dikkat çeken AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, “AK Parti kurulalı 18 yıl oldu, 17 yıldır da iktidarda. Milletimizin refahını daha ileriye taşırken AK Parti rahat bırakılmadı. 17 yılda iktidarda olduğumuz süre içerisinde önümüzü kesmek için her türlü karanlık planları uygulamaya çalıştılar. Bir taraftan milletimize hizmet ettik bir taraftan da şer güçlerle milletimizle beraber mücadele ettik. Milletimiz desteğini hiçbir zaman esirgemedi. Konulan her sandıkta AK Parti açık ara birinci parti çıktı. Türkiye geçtiğimiz 18 yılda 15 seçim gördü. Her seçimde AK Parti’yi karaladılar ama milletimiz o söylemlerin hepsini elinin tersiyle iterek sandıktan AK Parti’yi birinci parti olarak çıkardı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı da halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı yaptı. Hatta bir kere değil iki kere seçti. Tabi bu süreçte sadece içerideki engellemelerle değil dış problemlerle de çok uğraştık. AK Parti izlediği doğru ve ilkeli dış politikayla tüm dünyaya örnek oldu. CHP’nin dediklerini yapmış olsaydık çok daha farklı bir konuma düşmüş olacaktık.” dedi.

 

“Daha güçlü bir şekilde hazırlanacağız”

 

Önümüzdeki 4 yıllık süre içerisinde eksikliklerini tamamlayarak daha güçlü bir şekilde genel seçimlere hazırlanacaklarını belirten Tunç, “Önümüzde 4 yıllık bir icraat süreci var. İnşallah dolu dolu geçireceğiz ve daha güçlü bir şekilde genel seçimlere hazırlanacağız. Önceki seçimler geldi geçti. Onlardan elbette derslerimizi çıkaracağız. Eksiklerimizi tamamlayacağız. Bartın’da keşke belediyeyi almış olsaydık şimdi çok daha farklı bir noktada olacaktık. Ama nasip değilmiş bunda da bir hayır vardır demek lazım. Ve  yine biz Bartın’ımıza her alanda hizmet etmeye devam edeceğiz. Bir yıl önceki milletvekili seçiminde de az bir farkla 2-0’ı kaçırmıştık. Her gün birer saat fazla çalışmış olsaymışız belki de 2-0’ı almış olacaktık. Teşkilat olarak eksiklerimizi tamamlayacağız ve yolumuza devam edeceğiz. Bartın’da teşkilat olarak kuruluştan bu yana önemli bir ivme kazandık. Bartın’ın başarısı ortada. Bunda hepimizin emeği var.” diye konuştu.

 

400 Yataklı Hastane için çalışmalar yeniden başlayacak

 

Eğitim alanında Bartın’ın AK Parti döneminde altın çağını yaşadığını ifade eden Tunç, sağlık alanında da Bartın’a çok güzel hizmetler kazandırmanın onurunu yaşıdıklarını söyledi.

400 Yataklı Devlet Hastanesi projesinde tadilatlar yapıldığını söyleyen Milletvekili Tunç, inşaat çalışmalarına yeniden başlanacağını kaydederek “400 yataklı Devlet Hastanesi’nin Bartın’a kazandırılması için biliyorsunuz çok mücadele ettik. Hastanemizin temelini attık fakat arazide bazı problemler çıktı. Projede bir tadilat yapılıyor. 198 milyonluk bir yatırım. Yapılacak tadilat hem biraz maliyeti hem de biraz süreyi artıracak ama iş sağlam olacak. Şu anda müteahhit firma proje tadilatının ardından tekrar inşaatına başlıyor ve hızlı bir şekilde Bartın’a 400 yataklı modern bir hastaneyi kazandıracağız.” dedi.

 

“Bartın’ın en büyük köprüsünü yaptık”

 

Bartın’a 7 milyar tutarında kamu yatırımı yaptıklarını ve bunun yaklaşık 2,5 milyarının ulaşıma ayrıldığını anımsatan Tunç, şunları söyledi:

“Çevre yoluyla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Kozcağız double yolyla ilgili de müteahhitten kaynaklanan bazı sıkıntılar vardı. Onu da aştık. Bu çalışmalarla Bartın ulaşım anlamında rahatlamış olacak. Kozcağız-Kumluca yolunun baraj geçişi devam ediyor. Bu çalışma da tamamlandıktan sonra Kumluca’ya da ulaşım çok daha kaliteli hale gelecek. Kozcağız-Hasankadı-Yenice Karayolu ile ilgili de proje çalışmaları devam ediyor. Bu da Bartın için önemli bir projedir. Hem Karabük’ün Filyos Vadisi’ne daha kolay ulaşımını sağlamak hem de Karabük’ün Bartın Limanı’na, Amasra’ya sahil kesimine turizm anlamında Safranbolu-Bartın arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak bir projedir. Ahmetusta Geçidi’nde de iyileştirme çalışmaları olacak. Sanayi alanında da önemli gelişmeler kat ettik. OBS’yi genişletiriyoruz. Genişlettiğimiz alanda da yeni fabrikalar kurulacak ve mevcut OSB’den daha büyük bir organize sanayiyi Bartın’a kazandıracağız. Bartın’ın en önemli problemi il merkezinin sel tehlikesiydi. Bartın’ı sel korkusundan kurtaran da AK Parti iktidarı oldu. TOKİ Köprüsü’nü de Bartın’a kazandırarak Bartın’ın en büyük köprüsünü yaptık.”

 

“Kozcağız daha şanslı görünüyor”

 

İlçe ve beldelere de doğalgaz getirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Tunç, “Doğalgaz çalışmaları bitti sayılır ama ilçelerin ve beldelerin de doğalgaz için talebi var. Kozcağız bu konuda biraz daha şanslı görünüyor. Kozcağız ilk etapta doğalgaza kavuşmuş olacak. İlçelerimizin de doğalgaz konforundan faydalanması için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

ETİKETLER : Bartın AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›