Havalar soğudu, kestane tezgahlara düştü!

Kış mevsiminin vazgeçilmez yiyeceklerinden olan kestane, tezgahlardaki yerini aldı. Pazar tezgahlarında 10 ile 20 lira arasında değişen fiyatla satılan kestanenin kebabı da her keseye uygun fiyatlarla satılıyor.
Bu haber 2019-09-30 09:09:22 eklenmiş ve 220 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın’da orman köylerinin geçim kaynakları arasında bulunan kestane, pazarda yerini aldı. Cumhuriyet Meydanı’nda ve halk pazarında kurulan tezgahlarda satılan kestanenin kilosu 10 ile 20 lira arasında değişiyor. Fiyatlar yüksek olsa da kestane, şimdiden vatandaşlardan rağbet görüyor. Kış aylarında sobaların üzerinde kavrularak kebabı da yapılan kestanenin bollaşmasıyla birlikte fiyatının da düşmesi bekleniyor. Pazarcılıkla uğraşan esnafların tezgahlarında yerini alan kestane fiyatı yüksek olmasına rağmen yine de rağbet gördü. 

 

Kış mevsiminin vazgeçilmez yiyeceklerinden olan kestane, tezgahlardaki yerini aldı. Pazar tezgaharında 10 ile 20 lira arasında değişen fiyatla satılan kestanenin kebabı da her keseye uygun fiyatlarla satılıyor.

 

Caddeyi kestane kokusu sardı

 

Sonbahar geldi, havalar şimdiden iyice soğumaya başladı. Gelen soğuklarla birlikte hasadına başlanan kestane de çarşı ve pazarlardaki yerini aldı. Kış mevsiminde Hükümet Caddesi’nde en sık görebileceğiniz kavrulmuş kokusuyla iştah açan kestane kebabı da satışa çıktı. Yaz aylarında haşlanmış ve közlenmiş mısır satışı yapan seyyar esnafların yerini kestane kebapçıları aldı.

Bu hafta çiğ olarak Salı Pazarı’nda da satışına başlanan kestanenin kilosu 10-20 lira arasında satılıyor. Bartın’ın başta Kumluca, Kurucaşile, Amasra, Gürgenpınarı dağlarında çıkan ilk kestaneler şimdiden yoğun ilgi görüyor.

ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›