Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde ilk dersler başladı

Bartın Üniversitesi’nde yeni kurulan Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin ilk öğrencileri uyum etkinlikleriyle birlikte ilk derslerine girdiler.
Bu haber 2019-09-26 09:44:42 eklenmiş ve 371 kez görüntülenmiştir.

 

 

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) izni ve Bakanlar Kurulu kararı ile geçtiğimiz yıl kurulan Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Hemşirelik Bölümü’nü kazanarak, kayıt yaptıran öğrenciler ilk derslerine girdi. Yeni başlayan öğrencilere düzenlenen ‘Uyum Etkinliği’ ile şehir ve üniversite hakkında bilgiler verildi.

 

Etkinliğin açılışında konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevim Çelik, en temel önceliklerinin öğrenciler olduğunu vurgulayarak, “Bütün eğitim-öğretim faaliyetlerimizde ve ihtiyaç duydukları her alanda öğrencilerimizin yanında olacağız. Bu noktada iletişim kanallarımızı sürekli açık tutuyoruz. Öğrencilerimize fakültemizde iyi bir gelecek sunmak için tüm personelimizle birlikte gayret gösteriyoruz. Bu düşüncelerle bizleri tercih ederek aramıza yeni katılan öğrencilerimize hoş geldiniz diyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Uyum etkinlikleri kapsamında öğrencilere Bartın hakkında da bilgi verilerek, ‘güvenli ve mutlu şehir’ vurgusu yapıldı.

 

Etkinliklerde üniversite, fakülte ve bölüm hakkında da bilgiler verilerek; öğrenci bilgi sistemi, Ar-Ge Proje Pazarı, Sıfır Atık Projesi, Rektörlük İletişim Merkezi (RİMER), Uzaktan Eğitim Merkezi ile yurt dışı öğrenim ve staj olanakları konuları da aktarıldı.

 

Rektör Uzun: “Önemli çalışmalara imza atma hedefindeyiz”

 

Bartın Üniversitesi’ni kazanarak ilk derslerine giren öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun da “Geçtiğimiz yıl kurulan ve bu yıl ilk öğrencilerini alan Sağlık Bilimleri Fakültemiz, nitelikli insan kaynağı yetiştirme konusunda ülkemizin sağlık alanındaki gelişimine katkılar sunacaktır. Bir yandan öğrencilerimizi merkeze alarak yürüttüğümüz çalışmalarımızda gençlerimizin gelişimini öncelerken diğer yandan ise araştırma ve geliştirme faaliyetleriyle de önemli çalışmalara imza atma hedefindeyiz. Bu düşüncelerle yeni akademik yılın, en değerli bileşenlerinin öğrencileri olduğu Bartın Üniversitesi ailesine hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›