Ceza üstüne ceza yazıldı!

Çocuk ve gençlerimizin güvenliği için daima görev başında olan İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri ve Çocuk Şube Müdürlüğü Motorize Okul Timleri’nin Yukarı Çarşı’da yaptıkları denetimlerde ceza üstüne ceza yazıldı.
Bu haber 2019-09-20 13:19:23 eklenmiş ve 582 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü, 2019-2020 eğitim-öğretim döneminin başlaması ile okul önlerinde ve çevrelerinde çocukların ve gençlerin güvenliğinin sağlanması toplumun huzur ve ahlaki değerlerin korunması çocukların suçu sürüklenmesinin ve suç mağduru olmasının engellenmesi, fiziksel ve  ruhsal gelişinlerini etkileyecek zararlı alışkanlıklardan ve tehlikeli maddelerden korumak güvenli bir ortamda gelişimlerini ve eğitimlerini sürdürmeleri amacıyla denetimlerini arttırdı.

Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri ve Çocuk Şube Müdürlüğü Motorize Okul Timleri, Kırtepe Mahallesi Yukarı Çarşı civarında faaliyet gösteren kafede yapılan denetim ve kontrollerde; iş yerinde 2 yetişkin şahıs ve 11 okul öğrencisi yaşı küçük çocuğun sigara içtiğini tespit etti.

Kapalı alanda sigara içilmesine müsaade eden işletmeye ve yaşı büyük şahıslara gerekli idari işlemler yapıldı.

Yaşı küçük okul öğrencilerine sigara satışı yapan bir markete de yaşı küçük çocuklara sağlık için tehlikeli madde temin etmek suçundan da adli işleme başlandı.

İşletme okul saatinde okul öğrencilerini kafede bulundurduğu için alınan Valilik kararını ihlal etmiş ve gerekli idari cezası yazıldı.

İşyeri içerisinde yapılan kontrollerde işyerinde nargile takımlarının olduğu saptandı. İşyerinin nargile sunum belgesinin olmadığı tespit edilirken konu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bildirildi.

Yapılan incelemelerde işyeri ruhsatının da halen eski ismiyle olduğu görülürken ruhsatının yenilenmesi gerektiği ve ayrıca ruhsata aykırı bölümlerinde işyerinde mevcut olduğu tespit edildi. Tespit edilen bu durum da belediye görevlilerine bildirildi.

Yaşı küçük çocukların sigara içmesine ortam sağlayan, okul saatinde öğrencilerin okulda olmasını gerekirken işletmesinde bulunduran, nargile sunum belgesi olmadan nargile sunumu yapan ve işletmesinde sinema tarzı oda oluşturarak ruhsata aykırı faaliyette bulunan kişi ve iş yeri ile alakalı olarak Asayiş Şube ve Çocuk Şube Müdürlüğü’nde işlemler devam ediyor.

 

 

ETİKETLER : Bartın İl Emniyet Müdürlüğü operasyon
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›