Drone ile sahte boya marka dolandırıcılarına operasyon

Drone ile denetimlerini sürdüren Bartın Emniyeti, suç ve suçlulara geçit vermiyor. Emniyet ve Jandarma tarafından aktif bir şekilde kullanılan drone sayesinde bu kez de Zonguldak’tan ilimize getirdikleri sahte boyaları piyasaya süren 3 kişinin yakalanmasını sağladı.
Bu haber 2019-09-19 14:11:48 eklenmiş ve 388 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Bartın Asayiş Şube Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar neticesinde; ilimize değerinden çok düşük fiyata boya getirildiği ve getirilen boyanın da müteahhitler başta olmak üzere vatandaşlara yüksek fiyatla satılarak büyük kazanç elde edildiği belirlendi.

Boya dolandırıcısı şebekenin yakalanması amacıyla drone insansız hava araçları ilimiz giriş ve çıkışlarında havada sabit konuma getirilerek boyaların ilimize nasıl girdiği takip edildi.

Yapılan takipte dikkat çekmemek için ilimize boyaların yolcu minibüsü ile 10-15 kova şeklinde parça parça gönderildiği anlaşıldı.

Zonguldak’tan gelen boyaların Yalı mevkiinde taksiyle gelen şüphelilere yüklendiği drone ile tespit edildi. Şüpheliler Bartın iç piyasasına boyaları dağıtmak üzereyken suç üstü yakalandı.

Sahte boya ile ilgili her iki ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonda Zonguldak’taki depoya da baskın düzenlenirken şüpheliler de yakalandı. Depoda  kaliteli ve yüksek fiyatlı boya markalarının sahtesinin bulunduğu yüzlerce boya ele geçirildi.

Boya firması ise şebekenin yöntemine kendisi bile şaşırırken üretilen boyanın halk sağlığı açısından kontrolünün yapılacağı belirtildi.

 

Matbaada bastırdıkları etiketleri yapıştırdılar

 

Şebekenin kendi hazırladıkları boya kovalarına matbaalarda bastırmış oldukları pahalı ve kaliteli etiketleri yapıştırarak orjinal ürün gibi müteahhitlere ve vatandaşlara değerinin normal değerinin altında sattıkları anlaşıldı.

Zonguldak’taki şüphelilere ait depolarda ele geçirilen boya ve etiketleri Emniyet ekiplerince muhafaza altına alındı.

Sahtecilik, dolandırıcılık ve marka kanuna muhalefet suçundan yakalanan Bartın 1995 doğumlu G.Ö, Kozlu 1969 doğumlu Ö. Ö, Zonguldak 1982 doğumlu M.D hakkında işlemler Bartın Asayiş Şube Müdürlüğü’nde devam ediyor.

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü sahte boya şebekesi
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›