En kısa zamanda çalışmalara başlanacak

Eldeş Barajı’nın yapımı nedeniyle su altında kalacak olan Yeniköy ve Güneyören grup yolunun ihalesinin kesinleşti. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, müteahhit firmayla sözleşme imzalandığını açıklarken en kısa sürede çalışmalara başlanacağını söyledi.
Bu haber 2019-09-19 14:08:32 eklenmiş ve 202 kez görüntülenmiştir.

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Eldeş Barajının yapımı nedeniyle su altında kalacak olan Yeniköy ve Güneyören grup yolunun ihalesinin 18 Temmuz 2019 tarihinde DSİ 23. Bölge Müdürlüğünce Kastamonu’da gerçekleştirildiğini belirterek, ihale sürecinin kesinleştiğini ve müteahhit firma ile sözleşme imzalandığını, çalışmalara en kısa sürede başlanacağını söyledi.  

 

Eldeş Barajı rölekasyon yolu sanat yapıları ve üst yapı işlerinin tamamlanması ile birlikte Yeniköy ve Güneyören köylerine ulaşımın sağlanacağını belirten Milletvekili Tunç, 4 bin 100 kilometre uzunluğundaki rölekasyon yolunun yaklaşık maliyetinin 2 milyon 997 bin lira olduğunu, 2 milyon 620 bin liraya ihale edildiğini ve 1 yılda tamamlanacağını söyledi.

 

Ulus Eldeş Karaduz Deresi üzerinde inşa edilen ve yüzde 80’i tamamlanan Eldeş Barajı’nın 840 bin metreküp kapasiteli olarak inşa edildiğini belirten Milletvekili Tunç, temelden 40 metre yüksek beton gövdeye sahip olacak baraj tamamlandığında yıllık 120 bin metreküp içme suyu temin edilerek Ulus ve çevre köylerinin su ihtiyacını tamamen karşılanmış olacağını ayrıca bin dekar zirai arazinin suya kavuşacağını söyledi.

 

ETİKETLER : Bartın Eldeş Göleti AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›