“Hükümetimizden kaynaklanan bir durum söz konusu değil”

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Arıt yoluyla ilgili eleştirilerde bulunan CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu’na sert sözlerle yanıt verdi. Arıt’a seçimden seçime gelen bir siyasetçi olmadığının altını çizen Milletvekili Tunç, “Bu yolda ahkam kesenler iktidarları döneminde Arıt’ı hiç hatırlamadı. Bu yolu biz hatırladık, kazmayı da biz vurduk. Önce Arıt yolu için hangi süreçlerden geçilmiş ona bakmak, sonra da burada öyle fotoğraf çektirmek lazım. 4 müteahhit değişti. İtiraz süreleri oldu. Kamu İhale Kurumunun kararları beklendi. Ardından davalar açıldı, mahkemeler derken 4 tane müteahhittin değişmesi ve aradaki yargılama süreçleri çalışmaların biraz uzun sürmesine neden oldu. Yoksa hükümetimizden, ödeneksizlikten kaynaklanan bir durum kesinlikle söz konusu değil.” dedi. Arıt yolunda müteahhit değişiklikleri ve yargı süreçlerinden dolayı gecikme yaşandığına dikkat çeken Tunç, Çöme-Arıt ve Aydınlar kısmının 2 ay içerisinde tamamlanacağını söyledi.
Bu haber 2019-09-18 14:20:45 eklenmiş ve 218 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Ağustos ayında Arıt ziyareti esnasında çalışmaları devam eden Bartın-Arıt yolunda bir video çekmişti. Sosyal medya hesabından da paylaştığı bu videoda Bankoğlu, yetkililere seslenerek yolun neden tamamlanmadığını sorarken incelemeler yapılarak sorunun çözülemeyeceğini ifade etmişti.

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Aysu Bankoğlu’nun bu paylaşımına ve sözlerine yine aynı şekilde çalışmaların devam ettiği yoldan bir video çekerek cevap verdi.

 

Aydınlar Köyü’nde düzenlenen Aşure Günü Programına katılmak için İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun ve AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ile birlikte Arıt’a hareket eden Tunç, yol çalışmalarının olduğu alanda durdu ve sosyal medya hesabından hem çalışmaları vatandaşlara gösterdi hem de Bankoğlu’nun Arıt yoluyla ilgili sözlerine sert bir dille cevap verdi.

 

“Bu yolda ahkam kesenler iktidarları döneminde Arıt’ı hiç hatırlamadı. Bu yolu biz hatırladık, kazmayı da biz vurduk. Buraya ilk kez gelenler Arıt Yolunu 22 kilometre diyebilir ama Arıt yolu Aydınlar’a kadar 36 kilometredir. Önce Arıt yolu için hangi süreçlerden geçilmiş ona bakmak, sonrada burada öyle fotoğraf çektirmek lazım.” diyen Tunç, Arıt yolunda yaşanan gecikmenin nedeninin müteahhit değişikleri ve yargı süreçleri olduğunu söyledi.

 

“Ödeneksizlikten kaynaklanmıyor”

 

36 kilometrelik Arıt yolundaki çalışmalarda bugüne kadar 4 müteahhit değişikliği yaşandığını kaydeden Milletvekili Tunç, şöyle konuştu:

“Arıt yolundayız. Şuanda çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Arıt Aydınlar Köyündeki aşure programına katılmak için Arıt’tayız. Aydınlar Köyü’nde vatandaşlarımızla birlikte Muharrem Ayını kutlayacağız. Bu vesileyle de hemşerilerimizin Aşure Gününü kutluyorum. Bartın-Arıt yolu Bartın’ın önemli yatırımlarından bir tanesi. Bu yolun  uzunluğu toplam 36 kilometre. 36 kilometrenin 10 kilometresini daha önce tamamlamıştık. Arıt-Aydınlar kısmı ilk etapta tamamlanmıştı. Tabi müteahhit değişiklikleri oldu. 4 müteahhit değişti. İtiraz süreleri oldu. Kamu İhale Kurumunun kararları beklendi. Ardından davalar açıldı, mahkemeler derken 4 tane müteahhittin değişmesi ve aradaki yargılama süreçleri çalışmaların biraz uzun sürmesine neden oldu. Yoksa hükümetimizden, ödeneksizlikten kaynaklanan bir durum kesinlikle söz konusu değil.

 

“Tamamen müteahhit değişiklikleriyle alakalı”

 

Bu sürecin uzaması tamamen yargı süreçleri, mahkeme kararları ve müteahhit değişiklikleriyle alakalı. Her müteahhit değiştiğinde ikmal ihalesi, bir önceki müteahhittin yaptığı hesap kitapların devri tabi ki işin biraz gecikmesine neden oluyor. Ama şuanda gördüğünüz gibi Arıt’la Çöme Boğazı arasındaki  yolda asfaltta hazırlık yapılıyor. Asfalt da inşallah 2 aya kadar dökülecek ve Çöme Boğazıyla Arıt arası da tamamlanmış olacak.

 

“Çömez Boğazı-Arıt-Aydınlar arasındaki kısım bitmiş olacak”

 

Biliyorsunuz ki Çöme Boğazında da zor bir geçiş alanı söz konusu. Orada da şuanda ayrı bir müteahhit çalışıyor. Orada yaklaşık 30 milyon TL’lik yeni bir ihale yapıldı ve orada da farklı bir firma çalışmalarını sürdürüyor . Orası da yakın bir zamanda bitiyor. Böylece 2 ay içerisinde inşallah Çömez Boğazı-Arıt-Aydınlar arasındaki kısım bitmiş olacak.

 

Sıra Arıt-Bartın arasında

 

Bundan sonraki süreçte Arıt-Bartın arası yoluna geçilecek. Orada da şuanda kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Müteahhittin şantiyesi zaten Sipahiler’de bulunuyor. Orasının da belli bir kısmı yapıldı ve hızlı bir şekilde o çalışmalara devam ederek orayı Bartın Çevre Yoluna bağlayacağız. Bartın-Amasra ile Bartın-Arıt yolu Bartın Çevre Yoluyla birleşecek.

 

Ulus-Arıt bağlantı yolu tamam!

 

Bartın Çevre Yolunun şuanda proje çalışmaları son aşamada. Bartın Çevre Yolunda da 3,5 kilometrelik bir tünel var. O tünelde dahil, Amasra, Arıt ve Bartın çevre yoluyla birleşerek büyük şehirlere çok kolay ulaşımı sağlanmış olacak. Ayrıca biz şimdi Ulus’tan geldik. Ulus-Arıt arasındaki bağlantı yolu da tamamlandı. Ulus’la Arıt arası asfaltlanmış bir şekilde hizmete girmiş oldu. Ben buradan yolun yapımına katkısı olan müteahhit firmaya ve herkese teşekkür ediyorum.

 

“Arıt, Bartın’a 15 dakikalık mesafede olacak”

 

Bartın-Arıt yolunda çalışan bütün müteahhit firmalarımıza kazasız belasız çalışmalar diliyorum. İnşallah kısa süre içerisinde Arıt’ımız Bartın’ımıza 15 dakikalık bir mesafeyle birleşmiş olacak. Tabi ki bu güzel yatırımları AK Parti ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde alıyoruz. Bartın 7,5 milyar TL’lik kamu yatırımına sahip olmuşsa bunda en büyük pay Recep Tayyip Erdoğan’a aittir. Türkiye’yi istikrara kavuşturmuş ve Türkiye’yi kalkınma hamlesine sokmuştur ve Bartın’ımız da bundan nasibini fazlasıyla almıştır.

 

7 milyar TL’lik kamu yatırımı devam ediyor

 

Bartın’da şuanda devam eden 7 milyar TL’lik kamu yatırımı var. Bunu da inşallah seçime kadar olan 4 yıllık süre içerisinde tamamlayarak bugüne kadar yaptığımız hizmetlere bir o kadarını da ekleyip Bartın’ımızı daha yaşanabilir hale getirmenin ve Batı Karadeniz’in incisi yapmanın gayreti içerisindeyiz. Göç veren bir Bartın’dan artık üniversitesiyle birlikte nüfusu artan bir il haline geldik. 160 binlere kadar nüfusu düşen Bartın’da şuanda nüfus 200 binlerin üstüne doğru çıkıyor. Bu artışta devam edecek. Üniversitemizde 30 bin öğrenci hedefimiz var. Organize Sanayi Bölgemiz iki katına çıkıyor. Kamulaştırma çalışmaları son aşamada.

 

“Arıt’a sadece seçimden seçime uğrayan siyasetçilerden değiliz”

 

Arıt yolu 22 kilometre değildir. Tabi ilk kez gelenler bunu böyle telaffuz edebilir. Arıt yolu Aydınlar’a kadar 36 kilometredir. Önce tabi bu istatistiklere, süreçlere bakmak lazım. Ne zaman ihale yapılmış, hangi süreçlerden geçmiş tüm bunları incelemek lazım. Ondan sonra burada fotoğraf çektirmek lazım. Biz Arıt’a sadece seçimden seçime uğrayan siyasetçilerden değiliz.

 

“Keşke yargı süreçleri bizi engellemeseydi”

 

2007’den yani Arıt Yolunun başlangıcından bu yana çok büyük mesafeler aldık. Keşke bu yargı süreçleri bizi engellememiş olsaydı. Diğer yol çalışmalarımızda yargı süreçleri olmadığı için çalışmalarımızı çok çabuk bitirdik. Ama Arıt yolunda yargı kararları aşaması bizim işimizi çok engelledi. 4 tane müteahhittin işi birbirine devretmiş olması işin bugünlere kalmasına neden oldu. Ama şunu bilelim AK Parti iktidarına kadar bu yola kazma vurulmadı. Bu nedenle başka partilerden ahkam kesenler daha önce iktidara gelmişti ama iktidarları döneminde Arıt yolunu hiç hatırlamadı.  Bu yolu biz hatırladık, kazmayı biz vurduk. İnşallah herkesin gördüğü gibi biz de bitiriyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

 

Aydınlar’daki aşure etkinliğine katıldı

 

Tamamlanan Arıt-Ulus bağlantı yolunda da fotoğraflar çektiren Milletvekili Tunç, daha sonra Arıt Aydınlar Köyü’ndeki aşure etkinliğine katıldı. Arıt Köyü Muhtarı  Cemal Aydın’a ve köy halkına teşekkür eden Tunç, “Arıt Aydınlar Köyünde Aşure etkinliğine katıldık. Aydınlar ve çevre köylerimizden gelen hemşerilerimizle sohbet ettik. Aydınlar Köyü Muhtarımız Cemal Aydın’a ve köy halkına misafirperverlikleri için teşekkür ederim” dedi.  

Aydınlar Köyü’ndeki esnafları da ziyarete ederek esnafa hayırlı işler diyen Tunç, Arıt Kayacılar Köyü’ndeki vatandaşlarla da bir araya gelerek sohbet etti.

 

“Çöme Boğazı geçişinin maliyeti 100 milyon TL’yi aşıyor”

 

Milletvekili Tunç, Arıt ziyareti esnasında Çöme Boğazı’ndaki yol çalışmalarını da inceledi. Müteahhit firmadan çalışmalarla ilgili bilgiler alan Tunç, “Bartın-Arıt yolunda ÇÖME BOĞAZI bölümünün çalışmalarını gerçekleştiren ÖDF-Yılmazlar firmasının şantiyesini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldık. Çöme Boğazı Arıt yolunun en çetin kesimi. Meydana gelen heyelan sonrasında bu kesim için ayrıca ihale yapıldı, çalışmalar son hız devam ediyor, fore kazıklarla güçlendirilen yolun bu kesiminde jeoduvarların yapımında da önemli ilerlemeler sağlandı, Arıt yolunun sadece Çöme Boğazı geçişinin maliyeti 100 milyon TL’yi aşıyor. Zor arazi şartları nedeniyle çok sayıda menfez, duvar ve sanat yapılarına sahip olan Bartın-Arıt-Aydınlar yolunun maliyeti, kamulaştırma bedelleri hariç 200 milyon TL’yi aşıyor.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Arıt yolu AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›