Eldeş Barajı yüzde 80 seviyesinde

AK Parti iktidarları döneminde DSİ alanında Bartın’a dev eserler kazandırıldığını ifade eden AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Ulus’un ve çevre köylerinin su ihtiyacını tamamen karşılayacak olan Eldeş Barajı inşatında çalışmaların yüzde 80 seviyesine geldiğini söyledi.
Bu haber 2019-09-18 14:17:45 eklenmiş ve 200 kez görüntülenmiştir.

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, beraberindeki Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, AK Parti Ulus Gençlik Kolları Başkanı Tolga Karakaya ile birlikte Ulus Eldeş Barajı şantiyesini ziyaret etti, çalışanlara kolaylıklar diledi.

Bartın’da DSİ alanındaki büyük yatırımlardan biri olan Ulus ilçesi sınırları içerisinde Karakuz Deresi üzerinde yapımına başlanan Eldeş Göleti inşaatında incelemerde bulunan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyerek “Yüzde 80 seviyesine ulaşarak yapımında son aşamaya geldiğimiz Eldeş Barajı Ulus İlçemize İçme Suyu sağlayacak, tarımsal sulama projesi ile ilçe ekonomisine katkı sağlayacak önemli bir yatırım.” dedi.

 

“Ulus’un içme suyu sorunu kalmayacak”

 

Eldeş Barajı ile birlikte Ulus’un su sorununun da çözüleceğine dikkat çeken Milletvekili Tunç, “Eldeş Barajını Ulus Eldeş Karaduz Deresi üzerine 840 bin metreküp kapasiteli olarak inşa ediyoruz. Temelden 40 metre yüksek beton gövdeye sahip olacak baraj tamamlandığında yıllık 120 bin metreküp içme suyu temin edilerek Ulus İlçemizin ve çevre köylerinin su ihtiyacını tamamen karşılanmış olacak ayrıca bin dekar zirai arazi sulanacak.” diye konuştu.

 

Bartın’a dört baraj birden inşaa edildi

 

Milletvekili Tunç, AK Parti iktidarları döneminde DSİ alanında Bartın’a dev eserler kazandırıldığını ifade ederek “Kirazlıköprü Barajı’nı ve Kışla Barajı’nı tamamladık, inşaat safhasındaki Kozcağız Barajı ve Ulus Eldeş Barajı inşaatlarının taahhüt edilen tarihlerde tamamlanması için çalışmaların titizlikle sürdüğünü, Bartın için çok önemli olan bu dev yatırımları Bartın'a kazandırmak için gerekli hassasiyeti gösterdik. Bartın’da DSİ yatırımlarında çok büyük eserler ortaya koymanın onurunu yaşıyoruz Bu eserlerin Bartın’a kazandırılmasında başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, DSİ bölge ve şube yetkilileri ile tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Eldeş Barajı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›