2020 Üretim Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Başvuruları başladı

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulsetter Bayram, 2020 yılı üretim sezonu için ÇKS kayıtlarının başladığınını duyurdu. Bayram, çiftçileri destekleme programları kapsamında uygulanan ÇKS başvurularının 30 Haziran 2020’de sona ereceğini söyledi.
Bu haber 2019-09-18 14:11:19 eklenmiş ve 239 kez görüntülenmiştir.

 

 

Aydın Geçgen

 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal faaliyetlere ilişkin desteklerden yararlanmak isteyen çiftçiler için 2020 üretim yılı çiftçi kayıt sistemi başvuruları 1 Eylül itibarıyla başladı.

Üreticilerin Tarım ve Orman Bakanlığı’nca uygulamada olan Mazot-Gübre Desteği, Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği,  Yurt İçi Sertifikalı Tohum Kullanım, Yem Bitkileri, Fark Ödemesi gibi desteklemelerden faydalanabilmeleri için ÇKS’ye kayıtlı olması gerekiyor.

Bu kapsamda üreticilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları ve bahsedilen desteklemelere müracaat edebilmeleri için arazilerinin bulunduğu İl ya da İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri’ne gerekli başvuru evrakları ile müracaat etmeleri gerekiyor.

30 Haziran 2020 tarihine kadar başvuruda bulunmayan üreticilerin Bakanlıkça uygulamada olan ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) üzerinden yürütülen desteklemelerden faydalanamayacak.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulanan Bayram, “Üreticilerimizin 2020 yılı Tarımsal Desteklerinden faydalanabilmeleri için 2020 üretim sezonunda daha önce kayıtlı olan üretimini yapacakları ürünleri ÇKS güncellemeleri, kaydı olmayanların ise yeni kayıt yaptırmaları gerekmektedir. 2020 üretim sezonu için ÇKS’ye yeni kayıt veya kayıt güncelleme işlemleri için 1 Eylül 2019- 30 Haziran 2020 tarihleri arasında İlçe Müdürlüklerine müracaat edilebilecek.” diye konuştu.

Üreticilerin en geç 30 Haziran 2020 tarihinde mesai bitimine kadar başvurularını yapmaları gerektiğini belirten Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Bayram, “2018 ve 2019 üretim yıllarında aynı ürünü yetiştirmiş ve 2020 üretim sezonunda da aynı ürünü yetiştirmeyi planlayan üreticilerimiz, hem mazot/gübre desteğinden hem de varsa fark ödemesi desteklemeleri gibi diğer bitkisel üretim desteklemelerinden faydalanamayacaktır. Üreticilerimizin mağduriyet yaşamaması ve 2020 yılı Bitkisel Üretim Desteklerinden faydalanabilmeleri için en geç 30 Haziran 2020 tarihi mesai bitimine kadar ÇKS kayıtlarını güncellemeleri önem arz etmektedir. Bu vesileyle yeni üretim sezonunun çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›