Başkan Akın, Milletvekili Adaylığı için ne dedi?

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, "erken seçim olması durumunda MHP'den milletvekili adayı olur musunuz?" sorusuna bakın nasıl yanıt verdi.
Bu haber 2019-09-17 09:54:15 eklenmiş ve 680 kez görüntülenmiştir.

 

Milletvekilliği için “Bu sorunun yanıtını bilmiyorum” dedi

 

AK Parti’den ülke genelinde yapılan istifalar ve Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı belirtilen parti çalışmalarının anımsatılarak bir erken genel seçim gündeme gelmesi durumunda kendisinin Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili adayı olup olmayacağı yönündeki soruya Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, şu yanıtı verdi:
“Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday çıkar, kimse dert etmesin. Muhterem Genel Başkanım Devlet Bahçeli Bartın’a geldiğinde ben onun arabasına bindim. Beraber geldik Bartın’a kadar. Sohbet ettik. ‘Çalışmaya devam Başkanım. 2023 yılında seçim yapılacak.’ dedi. Bizim bugünden yarına çıkacağımızın garantisi yok. Ben adayım ya da değilim diye nasıl söylerim bunu bugünden. Bu doğmamış çocuğa don biçmektir. Çünkü şartların ne getireceğini kimse bilemez. Ben 2007 yılında milletvekili adayı olmayı çok az bir oyla kaybetmiştim. Ne belediye meclisimiz vardı, ne belediyemiz vardı, ne il genel meclisimiz vardı. Ankara bana ‘Sen artık Belediye Başkan adayı olursun’ dedi. Ben ‘olmam’ dedim. ‘Belki 2011 yılında milletvekili adayı olurum’ dedim. Ama şart öyle gelişti ve halkın öyle baskısı oldu ki, Bartın’da Belediye Başkanı olmamı Allah nasip etti. Bu millete üçüncü dönemdir hizmetkar olmayı Allah bana nasip etti. Bundan daha büyük bir şey olur mu, bundan sonra ne olur? Allah’ın dediği olur. Millet ne derse o olur. Bu sorunun yanıtını bilmiyorum. Kafamın hiçbir yerinde şu anda bir şey yok. Sadece ben önümüzdeki 4.5 yıla odaklandım, hizmetlere odaklandım. Yapabildiğimiz kadarıyla, paramız olduğu kadarıyla çalışacağız. O yüzde şu anda bu konuda bir şey söylemem mümkün değil.”


ETİKETLER : Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›