“Yalçınkaya, İnce’nin yanında olduğu için listeye alınmadı”

24 Haziran 2018'te düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP'nin adayı olan Muharrem İnce, Habertürk televizyonunda Didem Arslan Yılmaz’ın moderatörlüğündeki programda soruları yanıtladı.
Bu haber 2019-09-12 17:08:20 eklenmiş ve 427 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

2018’deki genel seçimlerde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, canlı yayın konuğu olduğu programda eski Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, hakkında flaş  açıklamalarda bulundu. İnce, Bartın Milletvekili Yalçınkaya’nın Muharrem ince’nin yanında olduğu için listeye alınmadığını iddia etti.

“MYK, milletvekillerini doğradı”

24 Haziran’da yapılan Genel Seçimlerde kendi yanında yer aldığı için Yalçınkaya’nın listeye dışı kaldığını belirten İnce, İnce, 2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise aday olup olmayacağı sorusu üzerine şu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Bana göre Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Cumhurbaşkanı adayı olmalıdır. Olmadığı takdirde aksaklık yaşanıyor. Yaşadık biz bunu. Nasıl yaşadık? Muharrem İnce Cumhurbaşkanı Adayı. Genel Başkanı Yardımcıları diyor ki; ‘Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya var ya Muharrem İnce’nin yanında. Onu keselim, listeye koymayalım.’ Haydi koymuyorlar... ‘Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu var ya... Onu da keselim, Muharremin yanında. Onu da listeye koymayalım.’ Zaten sıfır moralle başlıyorsun. Sana yakın milletvekillerini MYK doğruyor. Çelişiyorsunuz. CHP Genel Başkanı ayrı bir şey söylüyor, Cumhurbaşkanı adayı başka bir şey söylüyor. Doğrusu bunun CHP Genel Başkanı’nın kadrolarını kendisinin hazırlaması ve yönetmesi, adaylarla birlikte çıkması. En doğrusu budur. Haa, delegeler ne diyecek? Eğer ‘gel’ derlerse giderim, demezlerse de salona giderim yanlarına. O kadar.”  

 

Erken seçim nedeniyle merkez yoklaması yöntemiyle aday belirleyen CHP'de son seçimde önseçimle gelen 42 isim de liste dışında kalmıştı. Yalçınkaya da liste dışında kalan isimler arasında yer almıştı.

 

 

ETİKETLER : Bartın Muharrem İnce Rıza Yalçınkaya
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›