“Turhan Kalaycı, hiçbir zaman haksızlığın tarafında olmaz”

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Bartın Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ndeki usulsüzlük iddialarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Selim Karakaş’ın bazı sözleri üzerine açıklamada bulunarak yargıda olan ve müfettişlerin soruşturduğu bir konuda basın açıklama yapılmasının şık olmayacağını söyledi. Ayrıca hiçbir zaman haksızlığın yanında olmayacağını da belirten Kalaycı, “Ama şunu buradan bir kez daha ifade etmek isterim; Turhan Kalaycı hiçbir zaman haksızlığın tarafında olmaz. Haklının ve adaletin yanında olur. Bunu tüm Bartın, tüm kamuoyu böyle bilsin ve böyle değerlendirsin. Çünkü biz kurumlarımıza müdahale eden tarafta değiliz. Bu eski Türkiye’nin adetleriydi. Biz yeni Türkiye’deyiz. Orada bir kurum müdürü var. Kurum müdürü gereken özeni gösterir. Sayın Valimiz de zaten gereken özeni gösteriyor. Dolayısıyla biz siyaset olarak buralara müdahale etmiyoruz.” dedi.
Bu haber 2019-09-11 08:59:42 eklenmiş ve 378 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Selim Karakaş, geçtiğimiz gün bir basın toplantısı düzenleyerek Bartın Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi’nde yaşanan usulsüzlük iddiaları üzerine açıklamalarda bulunarak “Diş Hastanesi’ndeki İdari Mali Hizmetler Müdürü AK Parti İl Başkanının adını kullanarak Sağlık Müdürlüğündeki ifadelerini değiştirmelerini istiyor. O zaman buraya siyaset çekiliyor. Ben AK Parti İl Başkanı’nın bana cevabi açıklama yapmasını beklemiyorum. Bunun altındaki nedenlerin doğru ve dürüst bir şekilde araştırılıp cevaplandırılmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

 

İlk kez EYBEY Medya’ya konuştu

 

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, hakkındaki bu söylemler üzerine ilk kez EYBEY Medya’ya konuştu.

Bartın Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ndeki usulsüzlük iddialarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Selim Karakaş’ın bazı sözleri üzerine açıklamada bulunan Kalaycı, yargıda olan ve müfettişlerin soruşturduğu bir konuda basın açıklama yapılmasının şık olmayacağını söyledi.

 

“Haklıyı haksızı ortaya çıkaracak olan yargımızdır”

Hiçbir zaman haksızlığın yanında olmayacağına da vurgu yapan Kalaycı, şunları söyledi:

 

“CHP İl Başkanı böyle bir açıklamada bulundu. Bi zde buradan sizlerin vesilesiyle cevap verme gereği duyduk. Eğer böyle bizim ismimiz üzerinden bir baskı varsa şayet, bu zamana kadar bunun tarafımıza gelmesi gerekiyordu. Ben böyle bir şey duymadım. Ayrıca ‘ifadeler değiştirildi’, ‘değiştirilmeye zorlandı’ gibi bir şey olsa, bu iddia doğru olsa şöyle bir şey olmazdı; tam dosya kapanırken, 5-6 kişinin gelip ifadelerini değiştirerek ve bir iddiada bulunarak dosyanın kapanmamasını sağlamışlardır. Dolayısıyla bizim baskı yaptığımızı söyleyenler diğer yandan baskı yaparak oradaki iddia ettikleri kişiyi zan altında bırakmışlardır. Tabi bu bir araştırmadır. Araştırılacak, soruşturulacak sonucunda da doğru yanlış ortaya çıkacak. Ayrıca bu soruşturmada, yargıya intikal etmiş bir konuda bizim burada açıklama yapmamız şık olmaz. Dolayısıyla Sayın CHP İl Başkanı da yargıda olan, müfettişlerin soruşturduğu bir konuda basına açıklama yapması da şık olmamıştır. Haklıyı, haksızı kim varsa bunu ortaya çıkaracak olan yargımızdır. Bu nedenle bizim burada bir açıklama yapmamız doğru olmaz, şık olmaz.

 

“Turhan Kalaycı, hiçbir zaman haksızlığın tarafında olmaz”

 

Ama şunu buradan bir kez daha ifade etmek isterim; Turhan Kalaycı hiçbir zaman haksızlığın tarafında olmaz. Haklının ve adaletin yanında olur. Bunu tüm Bartın, tüm kamuoyu böyle bilsin ve böyle değerlendirsin. Çünkü biz kurumlarımıza müdahale eden tarafta değiliz. Bu eski Türkiye’nin adetleriydi. Biz yeni Türkiye’deyiz. Orada bir kurum müdürü var. Kurum müdürü gereken özeni gösterir. Sayın Valimiz de zaten gereken özeni gösteriyor. Dolayısıyla biz siyaset olarak buralara müdahale etmiyoruz.”

 

“Arıt yolu 2020 sonuna kadar bitecek”

 

Ardından CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu’nun Arıt yoluyla ilgili eleştirilere de yanıt veren Kalaycı, “Sayın Aysu Bankoğlu yeni milletvekili oldu. Arıt yolu ile ilgili geçmişi bilmiyor. Ona buradan sormak isterim; Arıt’a kaç defa gitmiş? Ben Arıtlıyım. Arıt yolu eskiden ne haldeydi, şimdi ne halde? Bunu en iyi bilen Arıtlılar’dır, o yolu her gün kat eden şoförlerimizdir. Dolayısıyla burada sadece Arıt yolu üzerinden bazı trollerimiz vardır. Malesef bu troller AK Parti’ye karşyı oldukları için aleyhte bir kampanya başlatmışlardır. Arıt halkı doğruyu, yanlışı bilir. Seçim sonuçları da Arıt halkının ne düşündüğünü de her zaman ortaya koyar. Ayrıca Arıt yoluna başlayan AK Parti iktidarı bu yolu bitirecektir. Nisan Mayıs aylarına kadar Çöme rampasından Arıt’a kadar olan yer asfaltlanacak ve daha sonra 2020 sonuna kadar da Bartın’a kadar olan kısım bağlanacak. Bunu da müteahhitimiz bize söylüyor. Ben yol yapımından falan anlamam. Müteahhitimiz bunu söylüyor, biz de size aktarıyoruz. Orada tatil olan bir günde çalışmayan bir iş kepçenin önüne geçerekr açıklama yapmak, konuşmak tabi biraz suistimal edilmeye müseit. Arıt yolunu suistimal edilmesine gerek yok. Sayın Milletvekilimiz Yılmaz Tunç ve biz teşkilat olarak Arıt yolunu takip ediyoruz. Arıt yolu ile ilgili olarak bütün söylenmesi gerekenleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, parti genel merkezinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerekli her yerde dile getiriyoruz. Bizim tek amacımız var o da hizmet ki Bartın halkı da AK Parti’nin hizmetlerini takdir ediyor.” diye konuştu.

 

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı Bartın Devlet Hastanesi Ağız ve Diş Hastanesi
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›