Emniyet’ten güvenli eğitim için sıkı denetim

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla okul çevrelerinde uygulama yaptı. Yapılan denetimlerde 49 okul servis aracı kontrol edilirken 8 okul servis aracına toplamda 2 bin 245 TL idari para cezası uygulandı, 1 okul servis aracı da trafikten men edildi. Ehliyetsiz araç, muayenesiz araç, sigortasız araç kullanımından 4 araca ise toplamda 2 bin 469 TL idari para cezası uygulanırken “Kullanmak için Uyuşturucu veya Uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak” ve “Askeri kanununa muhalefet” suçundan aranan şahıslar yakalandı.
Bu haber 2019-09-10 10:31:17 eklenmiş ve 278 kez görüntülenmiştir.

 

988 kişi sorgulandı! Araması bulunan 2 kişi yakalandı!

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Öğrenciler ile öğretmenlerin huzur ve güven içinde olması amacıyla kentteki tüm okullarda ve çevrelerinde emniyet tedbirlerini sürdüren Bartın İl Emniyet Müdürlüğü, yeni eğitim öğretim döneminde de okul çevrelerinde denetimlerini arttırdı.

 

Bu kapsamda, Emniyet Müdürü Ogün Vural’ın koordinasyonunda tüm ilçelerde, Emniyet ekiplerinin katılımıyla okullarda ve çevrelerinde uygulama gerçekleştirildi.

 

Uygulamaya, Mobil Okul Timleri, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Motosikletli Yunus Timleri, Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri ile İlçe Emniyet Müdürlüklerine bağlı ekipler de katıldı.

 

Uygulama çerçevesinde, okul önleri ve yakınlarında şüpheli araçlar ile servis araçları durdurularak kontrol edilirken, şüpheli kişilere de GBT uygulaması ve üst araması yapıldı.

 

Mobil Okul Timleri, okullar civarında gerekli emniyet tedbirlerini alırken, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler de okul servis minibüsleri ve sürücülerinin kontrollerini gerçekleştirdi.

 

Amaç: Eğitim ve öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi

 

Söz konusu denetimlere ilişkin olarak Emniyet Müdürlüğü’nden açıklama geldi.  Yapılan açıklamada “Vatandaşlarımızın mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite çağındaki çocuk ve gençlerimizin özellikle başta uyuşturucu maddeler olmak üzere terör, narkotik ve asayiş suçlarından uzak tutulması ve korunması Bartın ilimizde eğitim ve öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi amacıyla mevzuatımıza uygun bir şekilde bölgemizde bulunan ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite kampüslerinde dışında faaliyet gösteren yakın çevredeki Umuma açık yerler ve öğrencilerimizin gidiş- geliş istikametindeki yerlerde gerekli güvenlik önlemlerini de alarak ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteli gençlerimizin çevrelerinde bulunan mekanları da göz önünde bulundurarak güvenli bir eğitim-öğretim hayatının sürdürmeleri ve okul çağındaki çocuklarımızın huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla denetimler gerçekleştirilmiştir.” denildi.

Yapılan açıklamada ayrıca yeni eğitim öğretim yılının ilk günü yapılan denetimlerin sonuçları da açıklandı.

 

İşte Bartın Emniyeti’nin ilk gün denetim bilançosu

 

2019-2020 Eğitim Öğretim yılının başladığı 9 Eylül Pazartesi günü yapılan uygulama ve denetimlerde İl merkezi ve ilçelerde; 988 şahıs sorgulandı. 49 okul servis aracı kontrol edildi. 8 okul servis aracına toplamda 2 bin 245 TL idari para cezası uygulandı. 1 okul servis aracı trafikten men edildi. 205 araç kontrol edildi. Ehliyetsiz araç, muayenesiz araç, sigortasız araç kullanımından 4 araca toplamda 2 bin 469 TL idari para cezası uygulandı. 58 okul çevresi, 11 park, bahçe, 24 kıraathane, 36 kafe, 15 İnternet kafe ve play station salonu, 12 metruk bina ve çevresi, 7 tekel bayii, 2 İddia bayii, 1 ganyan bayii kontrol edildi.

Okul saatinde internet kafede oyun oynayan çocuklar tespit edilen 2 internet kafeye 2017/1 Valilik kararına uymamaktan idari tutanak tanzim edildi.

“Kullanmak için Uyuşturucu veya Uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak” suçundan Aranan şahıs ve Askeri kanununa muhalefet suçundan aranan şahıslar yakalandı.

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Emniyet Müdürlüğü okul çevreleri denetim
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›