Tunç, başarılarla dolu yeni bir eğitim-öğretim yılı diledi

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınlayan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, “Yaz tatilinin bitmesinin ardından yeni bir eğitim öğretim yılının başlangıcındayız. Taze bir başlangıcın mutluluğunu, yeni başarılara doğru koşmanın heyecanını yaşayan tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize yeni eğitim öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olmasını ve başarılarla dolu geçmesini diliyorum.” dedi.
Bu haber 2019-09-09 15:51:29 eklenmiş ve 294 kez görüntülenmiştir.

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, yeni öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

AK Parti iktidarı hükümetlerin önceliğinin eğitim olduğunu belirten Milletvekili Tunç, en fazla bütçenin de eğitime ayrıldığını belirtti.

AK Parti yatırımları ve çalışmalarıyla birlikte Bartın’ın eğitim ve üniversite kenti haline geldiğine dikkat çeken Milletvekili Tunç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Eğitimi toplumsal kalkınmanın önemli anahtarlarından biri olarak görüyor, çocuklarımızın eğitimine önem veriyoruz. 2019 yılında da bütçeden en fazla pay yine eğitime ayrılmıştır. 2002 yılında bütçeden eğitime yüzde 9,4 oranında bir pay ayrılıyorken 2019 yılında yüzde 17 oranında pay ayrılarak, 2019 yılında bütçeden eğitime 161 milyar TL’lik kaynak aktarıldı. Eğitim alanında gerekli altyapı hizmetlerinin ve fiziki imkânların artırılması için gerekli çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

 

“Ailelere destek oluyoruz”

 

Çocuklarımızın okula gitmesinin önündeki tüm engelleri kaldırdık. Ailelerimizin yükünü hafiflettik. İlk ve ortaöğretimdeki öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlamak amacıyla şartlı eğitim yardımını başlattık. 2003 yılından bu yana annelerin hesabına kız öğrenci başına 120 TL, erkek öğrenci başına 100 TL yatırıyoruz. Bu kapsamda Bartın’da 2003-2018 yılları arasında 5.5 milyon TL şartlı eğitim yardımı yapılmıştır. 2003 yılında başlattığımız Ücretsiz Ders Kitabı Projesi ile öğrencilerimiz ve velilerimizin kitap alma çilesine son verdik. Çocuklarımız artık sınıflarına girdiklerinde kitaplarını sıralarının üstünde buluyorlar. 2003-2018 yılları arasında öğrencilerimize 11.8 milyon TL maliyetle 6.2 milyon ders kitabını ücretsiz olarak dağıttık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, her ders yılı başında, dar gelirli aile çocuklarına giyim ve kırtasiye malzemesi temin edilmesi için gerekli kaynak aktarılmıştır.

 

“Okullarımızı teknoloji ile tanıştırdık”

 

Fatih Projesi ile eğitimde teknolojiden üst düzeyde yararlanmaya başlandığını belirterek; "okullarımızın tamamına yakını internet hizmetine kavuşarak eğitimde teknoloji devrimi yapılmıştır. Okullarımıza internet bağlantısı sağladık. Bartın’da okullarımıza 3 bin 453 bilgisayar, 133 adet çok fonksiyonlu yazıcı, bin 449 akıllı tahta dağıttık. 119 bilgisayar teknolojisi sınıfı kurduk. Öğrencilerimize 3 bin 872 tablet bilgisayar verilmiş olup okullarımız artık kara tahtadan akıllı tahtalara geçti.

 

“Bartın'ı üniversite kenti yaptık”

 

Bartın ilimizde de eğitim alanında kısa süre içerisinde önemli başarılar elde ettik. 2008 yılında kurduğumuz ve 3 fakülteyle eğitim-öğretime başlayan Bartın Üniversitesi, bugün 9 fakülte, 3 meslek yüksekokul, 1 yüksekokul, 3 enstitü, 552 akademik, 245 idari personel ve yaklaşık 17 bine ulaşan öğrencisiyle bugün dev bir üniversiteye dönüştü. Üniversitemizin bin 200 dönümlük yeni yerleşke alanında fakülte binaları hızla yükselmektedir. Bartın Üniversitemizin merkez kampüsü dışında Ulus ilçemize yüksekokul, Kurucaşile ilçemize de meslek yüksekokulu kazandırdık.  Yeni yatırım ve atılımlarla hedefimiz 30 bin öğrenci.

 

“Yükseköğrenim bursunu 500 TL’ye yükselttik”

 

Bursları artırarak daha çok öğrenciye ulaştık. Yükseköğretimde okuyan öğrencilerde ise aylık kredi ve burs miktarı lisans öğrencileri için 2002 yılında 45 TL olan aylık yükseköğrenim bursunu 500 TL ’ye, yüksek lisans öğrencileri için 90 TL’den bin TL’ye, doktora öğrencileri için de aylık 135 TL olan bursu 1500 TL’ ye yükseltilmiştir.

 

“Bartın’ı eğitim şehri yaptık”

 

Eğitim yaşamının başladığı anaokuldan yükseköğrenime, her kademede çok sayıda okul yaptık. Bartın’a inşa edilen 42 yeni okul olmak üzere gerek yeni Üniversite Kampüsünde devam eden fakülte inşaatları, gerekse yapımı süratle devam eden ilkokul, ortaokul ve lise binaları ile Bartın'ı bir eğitim şehri yaptık. Bartın'a kazandırdıkları yatırımlar için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Bakanlarımıza teşekkür ediyorum. bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılının tüm Milli Eğitim çalışanları, öğretmen ve öğrencilerimiz için, hayırlı ve uğurlu olmasını ve başarılarla dolu geçmesini diliyor, tüm eğitim camiasına selam ve saygılarımı sunuyorum.”

 

 

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç İlköğretim Haftası
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›