Bartın’da 29 bin 287 öğrenci ders başı yaptı

Bartın’da 29 bin 287 öğrenci için yeni eğitim öğretim yılında ilk ders zilinin çalması ve İlköğretim Haftası dolayısıyla Ertuğrul Gazi Ortaokulu’nda program düzenlendi.
Bu haber 2019-09-09 14:13:13 eklenmiş ve 654 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

Bartın’da 29 bin 287 öğrenci için yeni eğitim öğretim yılında ilk ders zilinin çalması ve İlköğretim Haftası dolayısıyla Ertuğrul Gazi Ortaokulu’nda program düzenlendi. Etkinlikte konuşan Bartın Valisi Sinan Güner, milli eğitimde planlanan yeniliklerin ilimizde hayata geçirilmesini ve ilimizin eğitimde başarılı olmasını istediklerini ifade ederken okul yöneticilerine bu konuda talimat vererek uyanık olmalarını ve gayret göstermelerini istedi. Eğitim öğretim hayatında en ağır görevin velilere düştüğünü belirten Vali Güner, velilerin de okul idarecileriyle, öğretmenlerle, diğer velilerle ve öğrencilerle iletişimini aktif tutmasını rica etti.

Bartın il genelinde 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında 157 okulda 2 bin 297 öğretmen görev alırken 29 bin 287 öğrenci, dün ders başı yaptı.

Bartın’da 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı ve İlköğretim Haftası Kutlama Programı, Ertuğrul Gazi Ortaokulu’nda düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi.

Etkinliğe Bartın Valisi Sinan Güner, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Başkanı Yunus Derekaya, İl Jandarma Komutanı Albay Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, daire müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Ertuğrul Gazi Ortaokulu’ndaki program öğrenciler tarafından günün anlamını belirtir konuşmanın yapılması ve şiirlerin okunmasıyla başladı.

Vali Güner’den okul yöneticilerine “uyanık olun” talimatı

Programda konuşan Bartın Valisi Sinan Güner, milli eğitimde planlanan yeniliklerin ilimizde hayata geçirilmesini, hepimize yararlı olmasını, çocuklarımızın eğitim düzeyinin artmasını ve ilimizin eğitimde başarılı olmasını istediklerini söylerken okul yöneticilerine bu konuda talimat vererek uyanık olmalarını ve gayret göstermelerini istedi. Eğitim öğretim hayatında en ağır görevin velilere düştüğünü belirten Vali Güner, velilerin de okul idarecileriyle, öğretmenlerle, diğer velilerle ve öğrencilerle iletişimini aktif tutmasını rica etti. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Vali Güner, şunları söyledi:

“Bu eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını, iyi geçmesini, amaçlarımıza ulaşmada farklı geçmesini temenni ediyorum. Ben de bir veliyim, ben de aynı heyecanı sizlerle paylaşıyorum. Bu iş öğretmen, öğrenci ve veli olarak ortak bir amaca ulaşmak için birlikte çaba gösterdiğimiz bir iş. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Milli Eğitim Bakanımızın liderliğinde ortaya konulan vizyon içerisinde bu vizyonu somutlaştıracak, hayata geçirecek projeler mevcut. Biz de yöneticiler olarak bu vizyonu kesinlikle yakından takip ediyoruz. Milli eğitimde planlanan bu yeniliklerin ilimizde hayata geçirilmesini hepimize yararlı olmasını, çocuklarımızın eğitim düzeyinin artmasını ve ilimizin eğitimde başarılı olmasını istiyoruz. Bu konuda uyanık olmayı ve gayret göstermeyi özellikle yönetici arkadaşlarımdan istiyorum ve bunu bir talimat olarak kendilerine iletiyorum.

“Bir okul ancak yöneticisi kadardır”

Bu eğitim-öğretim hayatında aslında en ağır görev velilerimize düşüyor. Kendi iş ve ev hayatınızı yönetirken aynı zamanda çocuklarınızın da en iyi eğitimi alması için gayret ediyorsunuz. Bunun için maddi ve manevi her türlü fedakârlığı yapıyorsunuz. Okul idarecileriyle, öğretmenlerle, diğer velilerle ve öğrencilerle münasebetlerinizi aktif tutmanızı ve her zaman iyi diyaloglar içerisinde olmanızı özellikle istirham ediyorum. Biz de idare olarak sizin her zaman yanınızda olacağız. Bir okul ancak yöneticisi kadardır. Bir okul da yönetici o okulun her şeyidir. İdarenin size atfettiği bu rolü lütfen okul yöneticilerimiz benimsesin. Belki bu dönem karşılaşacağınız bazı somut projelerin hayata geçirilmesinde de gayretinizi bekliyorum.

Derslik sorunumuz yok! Öğretmen sayımızda sınırları zorluyoruz

Şuanda elimdeki bilgilere baktığımda 157 okulumuz var. Bin 794 dersliğimiz mevcut. 29 bin 287 öğrencimiz ve 2 bin 297 öğretmenimiz bulunuyor. Ve 2 bin 22 öğrencimiz de bu yıl ilk defe okula başladı. Bizim aslında derslik sorunumuz yok. Derslik ve öğrenci başına düşen öğretmen sayımızda da Türkiye ortalaması sınırlarını zorlayan bir durumda değiliz. Eğitim bir gönül  ve fedakarlık işidir. Eğitim ordusunun bir parçası olmak ayrı bir şeydir. Hepimize bu eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Çandıroğlu: “Başarılı ve verimli bir eğitim-öğretim hayatı diliyorum”

İl Milli Eğitim Müdürü  Bilal Yılmaz Çandıroğlu, yeni bir heyecanla 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı’na başladıklarını ifade ederken öğreciler, veliler ve öğretmenlere seslendi. Bartın’da eğitim kalitesini arttırmak için çalışacaklarını belirterek başarılı ve verimli bir eğitim-öğretim hayatı dileyen Çandıroğlu, şöyle konuştu:

“Yeni bir eğitim-öğretim yılına yeni bir heyecanla başlamış bulunmaktayız. Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görev başında şehit olan bütün öğretmen arkadaşlarımıza ve tüm şehitlerimize minnet ve şükranlarımızı sunarak bir kez daha  rahmet diliyorum. Sevgili öğrenciler; sizleri en güzel şekilde yetiştirmek için çabalayan öğretmenlerinizin ve ailelerinizin emeğini boşa çıkarmayarak, ülkemizi daha güzel yarınlara taşıyacağınızdan hiç şüphem yok. Bu eğitim-öğretim yılında da yeteneklerinize ve isteklerinize göre yeni yeni başarılar tatmanızı arzularken, öğretmenlerinizle ve arkadaşlarınızla sevgi saygı çerçevesinde, hedefini belirlemiş ve gayretli öğrenciler olarak geçireceğinize inanıyor, sevgilerimi sunuyorum. Kıymetli veliler; yarınlarımızın umudu olan çocuklarımızın yetişmesinde her türlü desteği veren siz değerli velilerimizin okula yeni başlayan öğrenciler gibi heyecanlı olduğunuzu biliyorum. Öğrencilerimizin yetişmesinde öğretmenlerimizin olduğu kadar sizin de emeğiniz vardır. Yeni eğitim-öğretim yılını sağlıklı ve düzenli bir iletişim içerisinde geçirilmesini diliyorum. Değerli meslektaşlarım; bütün meslek gruplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir kutsallık taşımaktadır. Nesillerin yetişmesi için her türlü zorluğu aşarak çocuklarımızı yarınlara en güzel şekilde hazırlayacağınıza inanıyorum. İlimizde eğitim kalitesini arttırmak için hep birlikte el ele verip başarılarımızın devamını ve verimli bir eğitim-öğretim hayatı diliyorum.” dedi.

“2023 Eğitim Vizyonu kamuoyuyla paylaşıldı”

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Başkanı Yunus Derekaya da Bakanlığın çalışmalarından bahsederek şu ifadeleri kullandı:

 “Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Bu mutlu gününüzde sizlerle birlikte olmak sizlerin sorunlarınızı ve isteklerinizi dinlemek için Bakanlık üst düzey yöneticileri bugün 81 ilde. Bu vesileyle Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk ve Temel Eğitim Genel Müdürümüz Sayın Cem Gençoğlu’nun tebriklerini ve hayırlı olsun dileklerini  iletmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2023 Eğitim Vizyonu kamuoyuyla paylaşılmıştır. Bu vizyonda bir yandan muasır medeniyet seviyesi üzerine çıkmak amacı doğrultusunda eğitim hedeflerimiz açıklamış, diğer yandan bu hedeflere giden yol haritamız ortaya konulmuştur. Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında toplumumuzun tüm taraflarıyla yoğun bir çalışma yapılmış ve eğitim vizyonumuzun uygulama süreçleri yapılandırılmıştır.

“Eğitim vizyonumuz için birçok çalışma yapılıyor”

Eğitim vizyonumuzda tanımlandığı üzere çocuklarımızın yaşayacakları çağın becerileriyle donatılmaları gerekmektedir. Ancak bu becerilerinin yanında çift taraflılık olarak da ifade ettiğimiz eğitim sistemimiz ekonominin nesnesi olmadan ekonomi dünyasının becerilerine sahip olamayız. Dünyaya uyum sağlarken dünyadan kopmamaya akademik becerilerinin yanında sanatsal sportif açıdan da başarılı olmaya önem vermektedir. Eğitim vizyonumuzun bileşenlerini uygulamak üzere bir çok çalışma yapılmaktadır. Bunlardan bazıları bu yıl uygulama konulacak olan tasarım beceri atölyeleri, müzeler ve okul dışı öğrenme imkanları, okul profili değerlendirme, mesleki ve teknik eğitimde sektörle yapılan işbirliği çalışmalarıdır.”

Öğrencilere ders kitapları dağıtıldı

Konuşmaların ardından İnönü İlkokulu Halk Oyunları Ekibi tarafından Bartın yöresine ait folklor gösterisi yapıldı.

Ardından da Vali Güner ve beraberindeki protokol üyeleri sınıflara çıkarak öğrencilere ders kitaplarını dağıttı.

Vali Güner ve beraberindeki ptorokol, son olarak da Öğretmenler Odası’nda öğretmenlerle biraraya geldi.

 

 

 

ETİKETLER : milli eğitim bartın okullar açıldı tören
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›