Bartın, Ege ve Akdeniz’e de uçmak istiyor!

İstanbul ve yurt dışı seferleri başladığı günden itibaren büyük yoğunluk yaşayan Zonguldak Havalimanı, Akdeniz ve Ege’ye açılacağı günü bekliyor. Bartın’da yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere bölge halkı, Zonguldak Havalimanı’ndan İzmir ve Antalya başta olmak üzere diğer illere de seferler konulmasını istiyor.
Bu haber 2019-09-04 17:12:12 eklenmiş ve 490 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

12 Mayıs’ta ilk uçuşunu yapan Zonguldak Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştiren Türk Hava Yolları (THY), Salı, Perşembe ve Pazar olmak üzere haftanın 3 günü İstanbul seferlerine devam ediyor.

Uçuşların başladığı günden itibaren koltuk doluluk oranı yüzden 80’lerin altına düşmezken Zonguldak Havalimanı, Akdeniz ve Ege’ye açılacağı günü bekliyor.

Bartın’da yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere bölge halkı, Zonguldak Havalimanı’ndan İzmir ve Antalya başta olmak üzere diğer illere de seferler konulmasını istiyor.

İzmir ve Antalya gibi turizm kentlerine de uçak seferlerinin gerçekleştirilmesi için çalışma yapılmasını isteyen Bartın ve bölge halkı, yeni uçak seferleriyle birlikte hem Bartınlıların İzmir ve Antalya’ya gidip gelmek için rahat bir nefes alacağını hem de kente gelecek turist sayısının da artabileceğini söyledi.

Bazı vatandaşlar, “Özellikle yaz aylarında yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan Bartın’ımızda, İstanbul ve yurtdışı uçak seferlerimiz yetersiz kalıyor. Zonguldak Havalimanı’nın daha hareketlendirilmesi, diğer illere de artık açılmamız gerekiyor. Üniversite şehri olma yolunda ilerleyen turizm kenti olan ilimizde yaşayan, bunun yanında İzmir ve Antalya’da eğitim hayatlarını sürdüren öğrencilerimiz için de bu büyük bir avantaj olacaktır. Bu durum hem Üniversitemizin tercih edilebilirliğini arttırırken hem de otobüsle 12 saat gibi uzun bir sürede kat edilen İzmir ve Antalya’da yaşayan, oradaki üniversitelerde eğitim gören Bartınlıları da sevindirecektir. Yaz döneminde büyük bir yoğunluk yaşayan ilimize bu uçuşlar sayesinde daha fazla turist gelecektir. Böylece İzmir ve Antalya bölgesinde yaşanan özellikla yabancı turistleren bölgemiz ve Bartın’ımız da faydalanabilir. Bu gelişmeler sayesinde hem ilimiz ve bölgemiz ekonomisi hem de turizmimiz daha gelişecektir.” diyerek bu konuda gerek Bartın’daki gerekse bölgedeki yönetici ve THY yetkiliklerinden bu konuda bir çalışma yapılmasını talep etti.

 

ETİKETLER : Bartın Zonguldak Havalimanı Ege Akdeniz İzmir Antalya
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›