Yeniden Refah Partisi ilk kongresi Erbakan’ın katılımıyla gerçekleştirildi

Yeniden Refah Partisi Bartın İl Başkanlığı, 1. Olağan İl Kongresini Genel Başkan Fatih Erbakan’ın katılımıyla gerçekleştirdi. Bartın Kültür Merkezi’ndeki kongreye çok sayıda partili katılırken Erbakan, yaptığı konuşmada ülke gündemiyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.
Bu haber 2019-09-03 15:42:44 eklenmiş ve 390 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Yeniden Refah Partisi Bartın İl Başkanlığı 1. Olağan İl Kongresi, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.

Bartın Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye Parti Genel Başkanı Fatih Erbakan da katıldı.

Şehrin girişinde kalabalık bir konvoyla karşılanan Genel Başkanı salon girişinde de çok sayıda partili karşıladı.

Erbakan: “Sayın Erdoğan’ı ve iktidarı tehdit ediyorlar”

 

Bartın Kültür Merkezi'nde partisinin İl Teşkilatı tarafından düzenlenen il kongresine konuşan Fatih Erbakan, son günlerde kamuoyunda eski başbakan ve eski bakanların Hükümete ve Erdoğan'a yapılanların siyasi şantaj olduğu söyledi. Erbakan, “Yıllarca AK Parti hükümetlerinde bakanlık ve başbakanlık yapmış ve uzun zamandan beri yeni bir parti kurabilmek için cesaret toplamaya çalışan bazı siyasetçiler son günlerde o dönemlere ilişkin bildiklerini kamuoyuna paylaşacağız diyerek, Sayın Erdoğan’ı ve iktidarı tehdit ediyorlar.” dedi.

 

“Biz bunları kimseye anlatmayız”

 

Kirli dosyalar üzerinde Erdoğan'a şantaj yapıldığını ifade eden Erbakan, şunları söyledi:

"Diyorlar ki, ‘Bildiklerimizi anlatırsak, bazılarının insan yüzüne bakacak hali kalmaz' diyorlar. Kısacası kirli dosyalar üzerinden Sayın Erdoğan'a ve siyasi iktidara şantaj yapıyorlar. Şimdi aradan 10 sene geçtikten sonra çıkıp da bunları anlatanlara sormak lazım, madem Sayın Erdoğan iddia ettiğiniz bu yanlışları yıllar boyunca yaptıysa madem insan yüzüne bakamayacak kadar hatalar işlediyse, sizi başbakan yaparken, sizi bakan yaparken, sizi görevlere getirirken, neden bu yanlışları ifşa etmediniz? Şimdi mi aklınız başınıza geldi, aradan 10 yıl geçtikten sonra mı bunları paylaşacaksınız ' Madem bir yanlışın işlendiği bir kabinenin içinde yıllarca neden başbakanlık, bakanlık yaptınız. Efendim 'ben başbakan olurken, sen hiçbir şeye karışmayacaksın her şeye Tayyip bey karışacak' dediler diyorsunuz. Efendim bunu niye başbakan olurken anlatmadın, böyle bir şey olmaz başbakanın yetkileri belli 'bu şartlar altında ben başbakan olmam' deseydin ya, buradan şöyle bir sonuç çıkıyor. Biz başbakan veya bakan olduğumuz sürece, yapılan yanlışların hukuksuzlukların, yüz kızartıcı suçların bir önemi olmaz, biz bunları kimseye anlatmayız. Ama ne zaman ki dışarıda kalırsak, makam mevki sahibi olamazsak bunların hepsini ifşa ederiz. Böyle bir tavır etik bir yaklaşım mıdır' Bu siyasi şantaj olmuyor mu? Böyle bir tavır eski başbakan ve eski bakanlara yakışıyor mu?” dedi.

 

Gebiç, İl Başkanı seçildi

 

Yeniden Refah Partisi’nin Bartın 1. İl Olağan Kongresi’nde Bartın İl Başkanı Ziver Gebiç seçildi.

 


ETİKETLER : Bartın Yeniden Refah Partisi
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›